Ulgen iltifatlarınız için teşekkürler, beğenmenize sevindim

Düzgün kesim ve dikim için olmazsa olmaz diyebileceğimiz ve bu başlık altında paylaştığım aparatlar var, bir kısmını ebayden sipariş ettim. Bunlar ve diğer malzemeler neler:
1. Kaliteli bir maket bıçağı yahut bistüri.
2. Dikerken deriyi düzgün delmek için kullanmamız gereken delme aparatları ve dikiş için kenarlara yol açabilmeye yarayan bir aparat, (henüz bunu almadım, kısa vadede gerekli değil.)
3. Tabi ki deri(şu an bulmakta en çok zorlandığım malzeme)
4. Çeşitli renklerde mumlu ip.
5. Kayışın uç kısmına düzgün şekil vermek için V-shape ve U-Shape end punch dediğimiz iki ayrı aparat.
6. Kaliteli bir L veya T cetvel.
7. Deri yapıştırıcısı, ilk etapta Derby yahut Bally kullandım, fakat sonra ebayden ZelikovitzLeathers isimli satıcıdan bu iş için özel yapıştırıcı aldım. (Glue cement diye geçiyor)
8. İhtiyaç duyulduğunda kayışın bazı yerlerini inceltmek için tıraşlama aparatı ve bıçakları, ebayden alındı.
9. Deri dikiş iğnesi, bu iğnelerin uçları özellikle sivri değil, ama normal iğne de kullanılabilir. (2 Adet)
10. Balmumu, kenarlara finishing boyası uygulamak istemediğimiz zaman kayışın kenarlarını korumaya almak ve suyun veya terin deriye nüfuz edip koku ve çürüme yapmaması için.
11. Yine aynı maksatla Finishing boyası, Ebayden alındı, çeşitli renklerde alınabilir ama siyah rengini her türlü kayışa uygulayabilirsiniz.
12. Ufak bir çekiç.
13. Muhtelif zımpara.
14. Makas, bazen lazım oluyor.
15. Üzerinde çalışmak için bir tezgah yahut sunta(80x100lük olabilir)
16. Biraz sabır

(ilk yaptığınız kayışlar moralinizi bozabilir fakat emin olun bir sonraki her kayış öncekinden daha başarılı olacaktır)
17. İlk başlarda yaptığınız kayışlara ciddi kötü oldukları halde sırf sizi kırmamak ve aynı zamanda motive etmek için çok güzel olmuş diyecek ve bu başlık altında örneklerini görebileceğimiz gani gönüllü dostlar, olmazsa olmaz

Şimdilik aklıma gelenler bunlar Sevgili Ulgen..
Kayış yapım tekniği konusunda önceki mesajlarımda paylaştığım bir video var, başlangıçta onu referans aldım, isterseniz onu bir izleyin, sonrasında sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım tabi ne demek