TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Anatolia Straps / Custom Handmade Watch Straps

Saat Kayışları Hakkında Konuların Bulunduğu Bölüm

Re: Saat Kayışı Çalışmalarım / Hand Made Strap Works by Mlm

Mesaj rj2k » 24 Şub 2013, 23:25

elinize sağlık, önerilerimi pm den gönderdim size umarım yararı dokunur :thumbup:
rj2k

Mesaj mlm » 24 Şub 2013, 23:46

Rj2k mesajınızı aldım, teşekkür ederim :thumbup:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj rj2k » 02 Mar 2013, 20:43

ispirto bulunuyor mi orada ;)
rj2k

Mesaj mlm » 02 Mar 2013, 20:47

İspirto? :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj rj2k » 02 Mar 2013, 20:53

lazim olacak, pm atiyorum :thumbup:
rj2k

Mesaj ulgen » 03 Mar 2013, 04:20

ilk mesajlardan itibaren konuya goz gezdirdim..her postta kendini biraz daha asmisin..ozelikle son calismalarin super ... hani bakarken istahim kabarmadi degil :)

nasil yapiliyor?teknigini aciklama sansin var mi? belki bende kendime yaparim..yumusak deriden ve istedigim derdien ^^!

not:bu arada kendine guzel bir logo ulursan ve her seferinde ayni ebattan yaparsan gercekten kendine ait bir markan olacak :)

ben urunlerinden satin almak isterim acikcasi...elin cok yatkin ve yeteneklisin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
ulgen

Mesaj mlm » 03 Mar 2013, 09:37

Ulgen iltifatlarınız için teşekkürler, beğenmenize sevindim :)
Düzgün kesim ve dikim için olmazsa olmaz diyebileceğimiz ve bu başlık altında paylaştığım aparatlar var, bir kısmını ebayden sipariş ettim. Bunlar ve diğer malzemeler neler:

1. Kaliteli bir maket bıçağı yahut bistüri.
2. Dikerken deriyi düzgün delmek için kullanmamız gereken delme aparatları ve dikiş için kenarlara yol açabilmeye yarayan bir aparat, (henüz bunu almadım, kısa vadede gerekli değil.)
3. Tabi ki deri(şu an bulmakta en çok zorlandığım malzeme)
4. Çeşitli renklerde mumlu ip.
5. Kayışın uç kısmına düzgün şekil vermek için V-shape ve U-Shape end punch dediğimiz iki ayrı aparat.
6. Kaliteli bir L veya T cetvel.
7. Deri yapıştırıcısı, ilk etapta Derby yahut Bally kullandım, fakat sonra ebayden ZelikovitzLeathers isimli satıcıdan bu iş için özel yapıştırıcı aldım. (Glue cement diye geçiyor)
8. İhtiyaç duyulduğunda kayışın bazı yerlerini inceltmek için tıraşlama aparatı ve bıçakları, ebayden alındı.
9. Deri dikiş iğnesi, bu iğnelerin uçları özellikle sivri değil, ama normal iğne de kullanılabilir. (2 Adet)
10. Balmumu, kenarlara finishing boyası uygulamak istemediğimiz zaman kayışın kenarlarını korumaya almak ve suyun veya terin deriye nüfuz edip koku ve çürüme yapmaması için.
11. Yine aynı maksatla Finishing boyası, Ebayden alındı, çeşitli renklerde alınabilir ama siyah rengini her türlü kayışa uygulayabilirsiniz.
12. Ufak bir çekiç.
13. Muhtelif zımpara.
14. Makas, bazen lazım oluyor.
15. Üzerinde çalışmak için bir tezgah yahut sunta(80x100lük olabilir)
16. Biraz sabır :) (ilk yaptığınız kayışlar moralinizi bozabilir fakat emin olun bir sonraki her kayış öncekinden daha başarılı olacaktır)
17. İlk başlarda yaptığınız kayışlara ciddi kötü oldukları halde sırf sizi kırmamak ve aynı zamanda motive etmek için çok güzel olmuş diyecek ve bu başlık altında örneklerini görebileceğimiz gani gönüllü dostlar, olmazsa olmaz :)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar Sevgili Ulgen..

Kayış yapım tekniği konusunda önceki mesajlarımda paylaştığım bir video var, başlangıçta onu referans aldım, isterseniz onu bir izleyin, sonrasında sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım tabi ne demek :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj ulgen » 03 Mar 2013, 14:29

forum icinde hangi konuda video? goremedim..bu arada bugun deri aldim birde keten iplik (deri icin) ...brda bir firma el urunu malzemeler satiyor...hobi gibi..parca derilerde satiyorlar...uygunda fiyatlari....her tur ve renkte var...deri dikmek icin ipler,yapim malzemeleri ve daha neler neler :)
http://www.style-lc.jp/ adres bu...isterseniz bir bakin ..... bende sizin videoyu arim
Kullanıcı avatarı
ulgen

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Kayışları - Watch Straps

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners