TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1879 Gümüş Avcı Kasa Elgin

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

1879 Gümüş Avcı Kasa Elgin

Mesaj trenton » 27 Mar 2013, 01:47

saat 1879 yılında üretilmiş. gümüş kasası fotoğraflarda görüldüğü gibi gayet temiz. saatin makinası 7 taşlı çok kaliteli bir makina değil ama model adı oldukça ilginç geldi bana :) "THE CHIEF" yani "şef" tabii o yıllarda ardında bıraktığı iç savaştan (1865 yılında bitiyor) sonra kendine yeni bir uğraş arayan amerika ki bu uğraş aslında her zaman savaş oyunları olmuştur ( ne yazık ki bu huyundan hiç vaz geçmediği görülüyor hala )
bu defa da kızılderililere yönelmiş ve bir süre de bu oyuna onlarla devam etmiş tabii en büyük kaybı kızılderililer vermekle birlikte bu savaşlarda kendi halkına da yine zorluklar çektirmiş.
zincire gelirsek ingiliz yapımı, pandantif üzerindeki damgadan 1900 yılında yapıldığını öğrendim. ayrıca bir tane daha pandantif aldım sanki yeni yapılmış gibi temiz ve iyi korunmuş, arkadasında 1905 yılından kalma bir ithaf yazısı var muhtemelen bir hediye fakat asıl yaım tarihi 1903. pandantifleri, t barı ve zinciri yapan ustalarında mühürleri belirgin bir şekilde ve okunaklı fakat onların bilgilerini de başka bir zaman yazacağım :) saat oldukça geç oldu benim de yarın erkenden işte olmam lazım :D
unutmadan saatin kasasının çapı 57 mm ki bu boyutlarda aldığım ikinci amerikan saatim oldu bu saat :)

Resim

Resim

Resim

Resim
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Re: 1879 Gümüş Avcı Kasa Elgin

Mesaj mreke » 27 Mar 2013, 10:14

Saat kesinlikle çok güzelmiş, ama o gözlük nedir öyle :super: . Gözlük muhteşem, çok güzel onun hakkında da bir kaç cümle yazarsan çok sevinirim
Kullanıcı avatarı
mreke

Mesaj asymptote » 27 Mar 2013, 10:19

Hayırlı olsun, gözlük ve zincir dikkatimi çekti benim de.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj trenton » 27 Mar 2013, 15:04

teşekkür ederim mreke ve asymptote :champ:
"pince nez" deniyor ingilizce de, türkçeye "kelebek gözlük" veya "kıskaç gözlük" olarak çevrilebilir galiba. ufak bir gözlük koleksiyonumda var ama daha onların fotoğraflarını çekmek için fırsat bulamadım. işte bu bir deneme oldu, çok güzel bir güneş gözlüğü tahminimce 19. yy'lın ikinci yarısında kullanılmış. burna oturtulan kıskaç kısmı burnu zedelemesin diye deri bir şeritle kaplanmış içi kadife kaplı siyah deri kılıfı üzerinde altın yaldızla markası yazılmış. zinciri ben de çok beğeniyorum :) ama hedefim diğer boş pandantif için "trombone" denilen gümüş saat zinciri alacağım "drum case" davul kasa waltham saatimi kullanmak için :) tam bir müzik şöleni olacak :lol:
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj MufitTutar » 28 Mar 2013, 03:45

Paylaşım ve bilgiler için teşekkürler.:champ:

Küçük bir katkı da benden olsun:

Sevgili Trenton, saatin;
yaşıtları arasında nadir olarak gürülen oldukça güzel ve orjinal -ikincil gömme alt saniye göstergeli/sunk sub second dial- kadrana sahip. :thumbup:
Orjinal olduğunu da marka baskısı için kullanılan yazı karakterinden ve tüm harflerin büyük yazılmasından anlıyoruz. :!:
Çünkü küçük harfler ve italik yazı karakterleri takip eden yıllarda kullanılmaya başlanmıştır.
Bu tip kadranlar saniye ve ana kadran olarak iki parçadır. Ayrı ayrı yapılıp birleştirilmişlerdir.
Daha sonraki yıllarda da kalite göstergesi olarak yüksek segmentli Amerikan ve İsviçre cep saatlerinin bir çoğunda gömme saniyeli kadranlar kullanılmıştır.
Antiparantez :arrow: Birde double sunk dial diye tabir ettiğimiz kadranlar vardır. Bunlar ise genelde "Rail Road" tipi (çoğunlukla) Amerikan cep saatlerinde kullanılmışlardır ve ve bu tip kadranlar üç parça olarak ayrı ayrı imal edilip sonradan birleştirilmişlerdir.

Zincir de sanırım meşhur Victorian Albert Chain :thumbup:
Ve gözlükte gerçekten ilgi çekici...
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

Mesaj mrbars » 29 Mar 2013, 00:00

graywolfeyes beni bazen korkutuyorsun. :D :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj asymptote » 29 Mar 2013, 00:50

u better be scared mate.. :D
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj trenton » 29 Mar 2013, 02:31

graywolfeyes, açıklamalar için çok teşekkür ederim :thumbup: :) makinada isim haricinde ilgi çekici birşey olmasa da kadranın nadir olması sevindirdi beni :) evet zincir de victorian albert chain, uzun bir süre sabırla beklemem gerekmişti böyle iyi bir zinciri uygun bir fiyata alabilmem için :)
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners