TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tercihiniz

Düşük Marka Otomatik
77
52%
Yüksek Marka Quartz
70
48%

Toplam oy : 147

Re: Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Mesaj adamentium » 03 Nis 2013, 23:46

Bu konu çok subjektif bir konu. Ve kişiden kişiye değişkenlik gösterecek birden fazla fikri , görüş farkını içinde barındırıyor. Tüm fikirlere saygı duyuyorum. Bu konuyu anlayabilmek için de biraz empati yapabilmek önemli diye düşünüyorum.

Öncelikle insanların kendilerine şu soruyu sormaları gerek.

Neden saat kullanıyorum ? Saatin hayatım da ki yeri ne ? Saat kullanımında ki amaç ne ?

Sadece esasında asli görevi olan zamanı göstermek amacıyla saat kullanan bir insan için saatin quartz ya da otomatik olmasının çok da önemli olacağına pek ihtimal vermiyorum. Hatta tercihen bu amaçla quartz saat kullanmak daha mantıklı olurdu diye düşünmekteyim. Kendi ailemden örnek vereyim. Dedem saatlere karşı ilgisi olan birisiymiş. Koleksiyonunda Omega ' sı , Seiko ' su , Tissot' ları vardı ve hepsi babama kaldı. Peki babam hangi saati takıyor ? 1996 senesinde satın almış olduğu q&q marka dandik bir quartz saati.Kendisine niye diğer saatleri takmadığını sorduğumda hafif diyor. Kurma derdi yok diyor. Saatle mi uğraşıp duracağım diyor vs. Kısacası saatlerle arasında sizler gibi bir bağlantısı yok babamın. Saatin ne olduğununda bir önemi yok babam açısından. Kolunda zamanı göstersin , kurmayla şunla bunla zaman kaybetmesin onun, taşıması kolay olsun onun için yeter. Beklenti meselesi...

Diğer taraftan işin içine prestij faktörü girdiğinde marka karmaşası ortaya çıkmakta. Kapitalizmin ve marka olgusunun bu denli toplumun içine girdiği bir yüzyılda bu etkenlerin de çoğu zaman tercih sebebi olmasını yadırgamamak gerek diye düşünüyorum. Saatle arasında duygusal bir bağ kurmayan , koleksiyon yapmayan ve sadece saati koluna takıp aksesuar olarak kullanmak ve bunu yaparken de işin prestij - marka tarafına önem veren bir kişiyi de bu noktada eleştirmek abesle iştigal olur. Çünkü senin değer yargılarınla , karşı tarafın değer yargılarını aynı kefeye koyamazsın. Senin en değer verdiklerin , bir başkası için hiç de önemli olmayabilir.

Güneş gözlüğünden zerre kadar anlamayan birisine yarım saat Persol' ün gözlük tarihi içindeki yerini , cam kalitesini , polarize olmasının faydalarından bahset. Adamın zerre kadar umrunda olmaz. Markasını kimse bilmiyor diyerek Pradaya , Armaniye yönelebilir.

Replika saat kullanan kişilerinde düşünce yapısı yukarıda yazdığım düşünce yapısından çok da farklı değildir.

Model faktörü de işin ayrı bir tarafı. İnsanların tercihini etkileyen önemli unsurlardan bir tanesi. Kimi insan sadece modele yönelirken , kimisi de saatin mekanizmasına , markasına , prestijine yönelmekte. De Facto , Rodi gibi giyim mağazalarında günde bir sürü saat satılıyor. Bu saatleri alan adamların emin olun umrunda değil Patek Philippe , Audemars Piguet.

Bir de saatlere karşı özel ilgisi olup üst segment otomatik saatleri almaya ekonomik olarak gücü yetmeyen kişiler var. Bu kişiler de tercihlerini bütçelerinin yetebileceği ve özel ilgi alanları olması sebebiyle duygusal bağ kurdukları markaların quartz modellerini tercih ederek gerçekleştiriyorlar. Bir üstte örnek verdiğim kişilerle bu bahsettiğim kişilerin aralarında fark var. Bu kesim iyi saati bilen , tanıyan ve saatlere karşı özel ilgisi olan insanlar. Ayrıca ekonomik olarak bütçeleri rahat rahat otomatik saat almaya el verse ( bütçesini zorlasın demiyorum ) otomatik saat tercih edeceklerini düşünüyorum. Yani kısacası o saatlerin hepsini almaya bütçesi yetecek bu bahsettiğim kriterlerde saat sevdalısı bir insanın cebinde parası varken quartz tercih edeceğini düşünmüyorum. Markayı tercih edebilir ama nihai seçimin otomatik olacağını düşünüyorum.

Kısacası burada herkes kendi açısından haklı diye düşünüyorum. Benim şahsi fikrime gelince tercihim her zaman otomatikten yana olacaktır ancak modelini beğenmeyeceğim bir otomatiği de sırf otomatik diye satın almam. O noktada benim için fırsat maliyeti yaratan güzel modelli bir quartz saat tercih sebebi olacaktır. Tabi bu demek değildir ki modelini beğenmediğim giriş seviyesi otomatik bir Seiko 5 ' e alternatif olarak gidip De Facto' nun modelini beğendiğim quartz modelini satın alayım. Davul bile dengi dengine demişler arkadaşlar :)
Kullanıcı avatarı
adamentium

Mesaj AboveTheRim » 05 Nis 2013, 06:52

Bende subjektif bir yorum yapıyım. Teknik veri içermeyen sadece duygularınızı anlattığınız yazıları çok uzun tutarsanız göz yorucu oluyor.

Quartz PP benimde aklımın bir köşesinde kalmış. Hiç kullanacağımı sanmıyorum. Lakin Quartz ML seçiminizi çok doğru buldum. :thumbup:
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj caybars » 05 Nis 2013, 17:01

her ne kadar ortam biraz gerilmiş olsa da ben kendi adıma başlıktan çok faydalandım, görüş bildirenlere ayrı ayrı teşekkür ederim. Şahsen tercih yaparken tamamen duygusal sebeplerle otomatik mekanizmayı tercih ederim. Durması, ileri/geri kalmasından ziyade ben bilegimdeki küçük fabrikanın benim için çalışıyor olması hissini seviyorum sanırım. Hatta mümkünse hareketi dışarı yansıtan modeller daha çekici geliyor.
Kullanıcı avatarı
caybars

Mesaj Clk » 05 Nis 2013, 17:32

Amma cok quartz fani varmis forumda. Benim 2 tane quartz saatim var. Ikisi de Seiko.

Kullanim alanlari : odun kirarken tabla olarak kullanma, civi cakarken cekic niyetine ele alma, yokusta arac lastigine takoz yapma v.s.

Bu örneklerden yola cikarak quartz saatlerin günlük hayatta cok yararli oldugunu söyleyebilirim. :D

Saka bir yana, quartz sever arkadaslara sorum su. Madem bu isin tekniginde, romantizminde v.s. degilsiniz o zaman sadece aksesuar olsun diye cep telefonunuzun, evde ki firininizin hatta camasir makinenizin bile gösterdigi saati okumak icin neden bu kadar para verip saat aliyorsunuz?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Thevenin » 05 Nis 2013, 18:25

Dikkat edin beyler sasirtmacali soru; ama cevabi yine Clk the Baskan kulliyatindan :D

:arrow: viewtopic.php?f=12&t=2891&p=30432#p30432

Clk yazdı:(...) gercek bir saat meraklisi icin otomatik yada quartz olmus, pahali yada ucuz olmus fark yoktur.

:arrow: viewtopic.php?f=45&t=3460&p=36836#p36836

Clk yazdı:Audemars Piquet'den tut, Patek Phillipe'ten cik hepsi Quartz üretmis yada halen üretiyor. Su quartz düsmanligini birakin artik beyler. Herkes bizler kadar duygusal yaklasmiyor olaya. Patek Phillipe markasinin en cok satan modeli quartz bir saat!!!!

PN Beyaz Kadran Kronograf @Clk :arrow: viewtopic.php?f=62&t=2646&p=27504#p27504

Clk yazdı:Bu saat Rolex Daytona Paul Newman tarzi celik, beyaz kadran ve siyah krono olmali. Otomatik yada quartz farketmez.

Buradaki "Quartz veya degil, yar bana bir Paul Newman" arayisi bence hem konuya ozet, hem de tum WIS camiasina tercuman :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj mehmetalpcan » 05 Nis 2013, 18:50

görsellik olarak hangisi ise o,tissot otm. ekrandaki kadar güzel durmuyor.
içki bütün kötülüklerin anasıdır Hz Muhammed SAV.
Kullanıcı avatarı
mehmetalpcan

Mesaj rj2k » 05 Nis 2013, 22:10

Clk yazdı:Saka bir yana, quartz sever arkadaslara sorum su. Madem bu isin tekniginde, romantizminde v.s. degilsiniz o zaman sadece aksesuar olsun diye cep telefonunuzun, evde ki firininizin hatta camasir makinenizin bile gösterdigi saati okumak icin neden bu kadar para verip saat aliyorsunuz?

teknik, mekanizma vb. romantizmi eşit değildir görsel beğeni ;)

tasarımını beğendiğim için yani, kendi adıma tabi.
rj2k

Mesaj Clk » 06 Nis 2013, 03:45

Thevenin yazdı:Dikkat edin beyler sasirtmacali soru; ama cevabi yine Clk the Baskan kulliyatindan :D

:arrow: viewtopic.php?f=12&t=2891&p=30432#p30432

Clk yazdı:(...) gercek bir saat meraklisi icin otomatik yada quartz olmus, pahali yada ucuz olmus fark yoktur.

:arrow: viewtopic.php?f=45&t=3460&p=36836#p36836

Clk yazdı:Audemars Piquet'den tut, Patek Phillipe'ten cik hepsi Quartz üretmis yada halen üretiyor. Su quartz düsmanligini birakin artik beyler. Herkes bizler kadar duygusal yaklasmiyor olaya. Patek Phillipe markasinin en cok satan modeli quartz bir saat!!!!

PN Beyaz Kadran Kronograf @Clk :arrow: viewtopic.php?f=62&t=2646&p=27504#p27504

Clk yazdı:Bu saat Rolex Daytona Paul Newman tarzi celik, beyaz kadran ve siyah krono olmali. Otomatik yada quartz farketmez.

Buradaki "Quartz veya degil, yar bana bir Paul Newman" arayisi bence hem konuya ozet, hem de tum WIS camiasina tercuman :D

Thevenin, ben bizleri TSF catisi altinda toplayan nedenin ASK olduguna inaniyorum. Eger burada bir sevdadan, gönül vermekten söz ediyorsak o zaman saatlerin fiyatinin, mekanizmasinin, kayisi seftali disinda markasinin :D bir önemi olmadigini düsünüyorum. Kendimden örnek verecek olursam Seiko 5'ten Daytona'ya kadar genis yelpazede mekanik saatim ve 100 Euro'dan 1000 Euro degere kadar quartz saatim var. Bu Ortamda mantik aramak yanlis. Cünkü sevginin oldugu yerde mantik pek calismiyor :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot], mcaglar ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners