trenton » 04 May 2013, 00:23
baz覺 ayr覺nt覺lar vard覺r saatlerde d繹nemlerine g繹re deiiklik g繹sterir. benim bahsettiim 0 size'l覺k cep saatlerine bakarsan覺z ebay'de ne demek istediimi anlars覺n覺z amerikan saatlerinin akrep ve yelkovanlar覺n覺n karakteristik bir 繹zellii vard覺r. 繹rnein bu konunun ba覺nda canadian railroad stili diye size s繹ylediim kadrana sahip 18 size'l覺k waltham saatte bu karakteristik 繹zellii g繹r羹rs羹n羹z. bunun haricinde baka 繹rnekleri de vard覺r yine; 14. louis stili, breguet stili, frans覺zlar覺n monari d繹neminde kulland覺klar覺 kraliyet armas覺na benzettiimden dolay覺 "flor de lis" diye adland覺raca覺m s羹sen 癟i癟eine benzeyen stilde akrep ve yelkovan ki amerikan saatleri d覺覺nda ingiliz saatlerinde de en az amerikan saatlerinde olduu kadar s覺k kullan覺lm覺t覺r, 1900'l羹 y覺llar i癟in o saate uymuyor akrep ve yelkovan, yukar覺daki saatin kadran覺 da porselen deil metal ki bu da 1920'lerden sonra 癟ok s覺k kullan覺l覺yor evet o d繹nem hakim olan art deco denilen 羹sluba uyuyor son fotoraf覺n覺 paylat覺覺n覺z saatin akrep ve yelkovan覺, ama 1900 y覺l覺na g繹re olduk癟a modern kal覺yor dier waltham'覺n kollar覺.
imdi yeterince vaktim olsa hepsinin tek tek fotoraflar覺n覺 paylamak isterdim ama 1910'lar覺n sonuna kadar o klasik amerikan akrep ve yelkovanlar覺 癟ok s覺k kullan覺lmaya devam ediyor onun haricindekileri de yine yukar覺da yazd覺m. hatta daha 繹nce burada fotoraflar覺n覺 paylat覺覺m 1928 yap覺m覺 elgin kol saatimin akrep ve yelkovan覺 yukar覺dakinin tarz覺ndayd覺 ama dediim gibi 1900 y覺l覺nda yap覺lm覺 bir saate 1920'lerin akrep ve yelkovan覺 tak覺l覺rsa s覺r覺t覺r belli eder kendini. belki onlarda amerikan 羹retimi orijinal par癟alar kendi i癟lerinde, fakat d繹nemler tutmuyor. 繹rnek fotoraf覺 nerden buldunuz bilmiyorum ama 1900'lere dahildir 1920'lerde...
yeterince amerikan saati g繹rd羹羹me inan覺yorum, arat覺rma tavsiyeniz i癟in saolun... ihtiyac duyduk癟a arat覺r覺yorum zaten, ki burda "doru" bireyler yazabilmek i癟in...
襤rkilmez Ata 癟ocuu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisar覺n覺n bur癟lar覺:
Bak覺lar覺m覺z k覺l覺癟 u癟lar覺,
Bekliyoruz devrimini biz.
繹kmeyeceiz diz...