TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Antika Saat Kolleksiyonum / Nice Y覺llar ve An覺lar

Antika Saatler ve Cep Saatleri zerine Payla覺mlar

Re: Antika Saat Kolleksiyonum / Nice Y覺llar ve An覺lar

Mesaj ericturco » 02 May 2013, 04:49

Sevgili Trenton, mesajin icin tesekkurler, koleksiyondaki amacim bu saatleri calisir vaziyette korumak onun disinda herhangi bir degisiklik yapip orijinalliklerini bozmaktan kacinmaya calisiyorum...
Kullan覺c覺 avatar覺
ericturco

Ya: 43
Kay覺t: 17 Nis 2013, 00:59

Mesaj trenton » 02 May 2013, 23:07

ericturco yazd覺:Sevgili Trenton, mesajin icin tesekkurler, koleksiyondaki amacim bu saatleri calisir vaziyette korumak onun disinda herhangi bir degisiklik yapip orijinalliklerini bozmaktan kacinmaya calisiyorum...

Merhaba Ericturco,
Orijinallik konusunda size kat覺l覺yorum, korunmas覺 gerekli tabii ki, fakat ayn覺 model bir kadran bulunduunda veya saatin baka eksiklikleri ya da kusurlar覺 i癟in benzer bir par癟a bulunduunda, saatinizin orijinallii bozulmu olmaz, tam tersine deeri artm覺 olur, eski par癟ay覺 da ayr覺 muhafaza edersiniz, amerikan saatlerinin yedek par癟alar覺 konusunda asla s覺k覺nt覺 da 癟ekmezsiniz ayn覺lar覺n覺 bulmak 癟ok kolay. rnein, en son fotoraflar覺n覺 paylat覺覺n覺z 1900 yap覺m覺 0 size waltham saatin akrep ve yelkovan覺 orijinal deil. imdi 繹nemli olan orijinalliini mi korumak yoksa olduu gibi mi muhafaza etmek?
襤rkilmez Ata 癟ocuu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisar覺n覺n bur癟lar覺:
Bak覺lar覺m覺z k覺l覺癟 u癟lar覺,
Bekliyoruz devrimini biz.
繹kmeyeceiz diz...
Kullan覺c覺 avatar覺
trenton

Ya: 38
Kay覺t: 12 Ara 2009, 16:41

Mesaj ericturco » 03 May 2013, 01:09

trenton yazd覺: rnein, en son fotoraflar覺n覺 paylat覺覺n覺z 1900 yap覺m覺 0 size waltham saatin akrep ve yelkovan覺 orijinal deil. imdi 繹nemli olan orijinalliini mi korumak yoksa olduu gibi mi muhafaza etmek?

Trenton sagol mesajin icin, tabiiki ayni diali bulunca guzel bir degisiklik olur tabii, ama biraz da masrafli olur. Calisir vaziyetteyken pek dokunmak istemem ama tabii ayni dial ile karsilasirsam mantikli bir cozum.

Yalniz akrep ve yelkovanin orjinal olmadigi dogru degil... ornek olarak yine 1900 yilina air baska bir lady pocketwatch gonderiyorum yine Walthamdan ve baska bir kaynaktan. Ayni akrep ve yelkovana sahip, ve arastirirsan daha da fazla ornek bulabilirsin ozellikle de donemin hanim cep saatlerinde karsilasabilirsin bu ayni stildeki akrep ve yelkovanlarla..

Tekrar sagol, dial bulmak iyi fikir ama biraz da sans isi :champ:

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
ericturco

Ya: 43
Kay覺t: 17 Nis 2013, 00:59

Mesaj trenton » 04 May 2013, 00:23

baz覺 ayr覺nt覺lar vard覺r saatlerde d繹nemlerine g繹re deiiklik g繹sterir. benim bahsettiim 0 size'l覺k cep saatlerine bakarsan覺z ebay'de ne demek istediimi anlars覺n覺z amerikan saatlerinin akrep ve yelkovanlar覺n覺n karakteristik bir 繹zellii vard覺r. 繹rnein bu konunun ba覺nda canadian railroad stili diye size s繹ylediim kadrana sahip 18 size'l覺k waltham saatte bu karakteristik 繹zellii g繹r羹rs羹n羹z. bunun haricinde baka 繹rnekleri de vard覺r yine; 14. louis stili, breguet stili, frans覺zlar覺n monari d繹neminde kulland覺klar覺 kraliyet armas覺na benzettiimden dolay覺 "flor de lis" diye adland覺raca覺m s羹sen 癟i癟eine benzeyen stilde akrep ve yelkovan ki amerikan saatleri d覺覺nda ingiliz saatlerinde de en az amerikan saatlerinde olduu kadar s覺k kullan覺lm覺t覺r, 1900'l羹 y覺llar i癟in o saate uymuyor akrep ve yelkovan, yukar覺daki saatin kadran覺 da porselen deil metal ki bu da 1920'lerden sonra 癟ok s覺k kullan覺l覺yor evet o d繹nem hakim olan art deco denilen 羹sluba uyuyor son fotoraf覺n覺 paylat覺覺n覺z saatin akrep ve yelkovan覺, ama 1900 y覺l覺na g繹re olduk癟a modern kal覺yor dier waltham'覺n kollar覺.
imdi yeterince vaktim olsa hepsinin tek tek fotoraflar覺n覺 paylamak isterdim ama 1910'lar覺n sonuna kadar o klasik amerikan akrep ve yelkovanlar覺 癟ok s覺k kullan覺lmaya devam ediyor onun haricindekileri de yine yukar覺da yazd覺m. hatta daha 繹nce burada fotoraflar覺n覺 paylat覺覺m 1928 yap覺m覺 elgin kol saatimin akrep ve yelkovan覺 yukar覺dakinin tarz覺ndayd覺 ama dediim gibi 1900 y覺l覺nda yap覺lm覺 bir saate 1920'lerin akrep ve yelkovan覺 tak覺l覺rsa s覺r覺t覺r belli eder kendini. belki onlarda amerikan 羹retimi orijinal par癟alar kendi i癟lerinde, fakat d繹nemler tutmuyor. 繹rnek fotoraf覺 nerden buldunuz bilmiyorum ama 1900'lere dahildir 1920'lerde...
yeterince amerikan saati g繹rd羹羹me inan覺yorum, arat覺rma tavsiyeniz i癟in saolun... ihtiyac duyduk癟a arat覺r覺yorum zaten, ki burda "doru" bireyler yazabilmek i癟in...
襤rkilmez Ata 癟ocuu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisar覺n覺n bur癟lar覺:
Bak覺lar覺m覺z k覺l覺癟 u癟lar覺,
Bekliyoruz devrimini biz.
繹kmeyeceiz diz...
Kullan覺c覺 avatar覺
trenton

Ya: 38
Kay覺t: 12 Ara 2009, 16:41

nceki

D繹n TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: MrPand羹l ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners