SeRxx yazdı:Zafer hocam Xperia Z'nin ekran parlaklığı hakkında olumsuz yorumlar mevcut ki video karşılaştırmalarında net bir şekilde görünüyor. HTC One diyecem ama 4 mp kamera ne ayak çözemedim. Galaxy S4 harbiden cok büyük. Gel sana iPhone alalım
Serkan bence HTC 4mp kamera kullanarak birisi nihayet kral çıplak! dedi.. Aynı boy sensöre daha fazla megapixel'i sıkıştırıp, daha iyi diye tüketiciye yutturuyorlar ya da tüketici bilmeden kendini inadırmış buna , üretici de gazlıyor..
Aslında MP arttıkça Pixel başına düşen ışık daha azalıyor ve özellikle düşük ışıkta görüntü kalitesi düşüyor.
Tabi yazılımla falan da düzeltmeye çalışıyorlar ama bir yere kadar.
4mp çözünürlük bir cep telefonu için ve özel amaçları olmayan kullanıcı için gayet yeterli olacaktır. Fullhd bir ekran 2mp,standart notebook ya da desktop ekranlar 1 ya da 1,5 megapixel civarı çözünürlükte yaklaşık. Bu ekranlarda izlediğiniz bir fotoğrafın orjinali 4mp olsa ne olur 10mp olsa ne olur. Dev gibi kağıda da baskı da alınmayacaktır, alınacaksa zaten niye cep tel ile çekilsin bir fotoğraf?.
Ben HTC one'ın görüntü kalitesinin iyi olacağını tahmin ediyorum. Ama görüntü kalitesinde sensör dışında, kullanılan optik elemanlar ve görüntüyü işleme yazılımın da payı olacaktır.
Edit: Yeni telefon alanlar güle güle kullansınlar, hep iyi haberler alsınlar