TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Hat Trick Köşesi

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Hat Trick Köşesi

Mesaj nickynick » 13 May 2013, 10:53

mcco yazdı:356 dan bahsedilmiş ben de bir kare paylaşayım dedim
Resim

mcco bilmediğimden soruyorum, birçok sitede hatrı sayılır sayılarda 356 var.

Replika dedikleri ne? Orjinal değiller mi?
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj mrbars » 13 May 2013, 11:13

356, ac cobra, porsche rs61 gibi bazı araçların gerçeğe uygun replikaları çok revaçta.
bazı classic racing replikaları hatırı sayılır bedellere sahip (200.000+ EUR vs.)
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj nickynick » 13 May 2013, 11:34

mrbars yazdı:356, ac cobra, porsche rs61 gibi bazı araçların gerçeğe uygun replikaları çok revaçta.
bazı classic racing replikaları hatırı sayılır bedellere sahip (200.000+ EUR vs.)

Ama bu onlardan biri değil di mi :D ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-porche-356-speedster-replica-for-sale-98596354/detay
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj mrbars » 13 May 2013, 11:40

retro works bu işe türkiye'de gönül vermiş nadir garajlardan biri. ben ilk antalya seyahatinde uğrayıp bir inceleyeceğim. orjinal bir 356'yı alacak durumum olsaydı bile sokakta kullanamam ki, koleksiyon aracı. o yüzden replika otolara belirli kaliteleri tutturdukları sürece sıcak bakıyorum.

türkiye'de kit car, replika ve homemade araba üretimi çok zayıf. avrupa ve amerika'nın belki de 1000'de birindeyiz. bence desteklenmesi lazım.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj onatozer » 13 May 2013, 12:00

NickyNick yazdı:
mcco yazdı:356 dan bahsedilmiş ben de bir kare paylaşayım dedim
Resim

mcco bilmediğimden soruyorum, birçok sitede hatrı sayılır sayılarda 356 var.

Replika dedikleri ne? Orjinal değiller mi?

Bu konuyla yakından ilgilendiğim icin uzun bir açıklama yapmadan geçemeyeceğim. Özellikle son zamanlarda ülkemizde de revaçta olan replika 356 lar genellikle bildigimiz vosvos saselerine fiberden yapılan uygulamalar ve genellikle motor olarak yine bilinen vosvos motorları kullanılıyor. Bunların cogunu geniş aka aralıklarından, gövdenin genişliğinden kolayca ayırt edilebilir. Ancak bazı çılgın hayranlar direksiyonundan kaput kapağına orjinal parçaları biriktirip özel kalıplarla oem saselerle birleştiriyor. Tabii ki yine %100 orjinal olmuyor. Bunlar dışında birkaç bağımsız markanın homage diyebileceğimiz cok ciddi emekle üretilen güçlü motorlara sahip 356 lar da var. Bunlardan en cok bilineni Pgo markasıdir. Bunlarin Xenon farli 200+ HP spor bir arac isteyip de 356 nin kasasına vurgunlar icin birebir olduğunu düşünüyorum.
Aynı sekilde james dean in icinde hayatını kaybettiği efsanevi 550 spyder modeli de replika olarak epeyce üretiliyor. Yurtdışında birçok kaliteli üretim görmeme ragmen Türkiye de henüz hic karşılaşmadım.
Uzun lafın kısası genellikle porsche görünümlü vosvostan öteye geçenler sayılı ancak hiçbiri %100 orjinal denecek halde degil. Gercek 356 lar su anda $100.000 gibi fiyatlardan başlarken 550 spyderlarin fiyati milyonlarla olculuyor ne yazık ki...
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj onatozer » 13 May 2013, 12:07

mrbars yazdı:retro works bu işe türkiye'de gönül vermiş nadir garajlardan biri. ben ilk antalya seyahatinde uğrayıp bir inceleyeceğim. orjinal bir 356'yı alacak durumum olsaydı bile sokakta kullanamam ki, koleksiyon aracı. o yüzden replika otolara belirli kaliteleri tutturdukları sürece sıcak bakıyorum.

türkiye'de kit car, replika ve homemade araba üretimi çok zayıf. avrupa ve amerika'nın belki de 1000'de birindeyiz. bence desteklenmesi lazım.

Retroworks un ürettikleri takip ettigim kadarı ile orjinal kasaya Sadık kalınmamış daha geniş dodiklere sahip fiber kasalar, bunlara orjinal tampon vs de uymuyor. Orjinal ölçülerinde üretimleri varsa kaliteli bir işçilikle alınabilir. Fotografını paylaştığım 356 orjinal kasaya sahip arac bir ahbabımın yıllarını harcadığı, göğüs derisinin dikiminden farlarinin yapımına kadar kendi ilgilendiği halde sürekli masraf ve emek isteyen bir otomobil. Ancak sürüş keyfini tarif edecek bir sıfat bulamıyorum.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Archimed » 13 May 2013, 14:47

Replica arabalar bana çakma Rolex'ler (veya AP, VC, vs) gibi geliyor.. Başkanların deyişiyle "No go for me"..
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Baran » 13 May 2013, 19:42

Resim
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners