TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Kolleksiyonum :)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot Kolleksiyonum :)

Mesaj Mguvercin » 13 Mar 2010, 13:56

Resim
Şu an pek kolleksiyon sayılmaz ama yavaş yavaş büyütmeyi düşünüyorum :)

Resim
Resim
Tissot T-Touch.
İlk çıktığı zaman almıştım. İlk defa bir saat ile ilk görüşte aşk yaşadım. Pilini ilk defa değiştirene kadar beni hiç üzmedi ama ilk pil değişiminden sonra barometre, termometre ve altimetre çalışmamaya başladı. Şu an saat, kronometre ve pusulası çalışıyor.

Resim
Resim
Tissot V8 (T039.417.11.057.00).
Türkiye'ye gelmesini uzun süre bekledim ve gelir gelmez aldım :). Birbirimizi çok seviyoruz :)

Resim
Resim
Tissot PRS516 Automatic (T91.1.413.51)
Yine bir ilk görüşte aşk hikayesi :)
Saniye kolunun saat markörlerinin (tam adlarını bilmiyorum) altından geçmesi, arka kapak tasarımı, saniye kolunun pürüzsüz hareketi, deri kordondaki delikler. Bu günlerde diğer saatlerimi bu saat ile aldatıyorum :)

Resim
Resim
Pulsar PK5001X.
Çok şık bir saat. Bildiğim kadarı ile seiko otomatik makineye sahip.
En son sahip olduğum saat (yaklaşık 2 hafta önce), bir arkadaşım tarafından hediye edildi.
Bu saat ile bir türlü yıdızım barışmadı. Biraz büyük bir saat (44 mm).
Aslında uygun fiyata, hiç kullanılmamış, garantili, sağlam, otomatik ve büyük bir saate ihtiyacı olan ve otomatik saatlere değer veren bir kişiye satabilirim bu saati.

Ben yoluma Tissot ile devam etmek istiyorum :)
Bir sonraki saatim büyük ihtimal ile Tissot Le Locle (T41.1.423.33) olacak.

Fotoğrafların kalitesi için kusura bakmayın lütfen, en kısa zamanda çok daha kaliteli fotoğraf yüklemeye çalışacağım.

Herkese iyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
Mguvercin

Re: Kolleksiyonum :)

Mesaj nickynick » 13 Mar 2010, 16:46

Öncelikle hoşgeldiniz foruma, güzel bir koleksiyonunuz var. Üyelerimiz-Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız seviniriz.
PRS 516 ve V8 çok hoşuma gitti gerçekten. T-Touch'ın olayı apayrı zaten, ben de kullandım bir ara. Çalışmayan özellikleri konusunda bir şey yaptınız mı? Servise filan gitti mi saat? Bu arada, Pulsar için Alışveriş bölümünde bir başlık açabilirisiniz
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Bond » 13 Mar 2010, 17:30

TSF'ye hoşgeldiniz. Saatler çok güzel, bence foto kalitesi olarakta gayet tatminkar. Saatleri inceleme kısmınada alabilirsiniz sonra yeni konular olarak modelleri ile. İyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Mguvercin » 13 Mar 2010, 19:26

Sayın Nicky Nick,

İlginize çok teşekürler.
Tanışma olayını atlamışım ama hemen hallettim :)

T-Touch'ın makinesinin değişmesi gerekiyor basınç ile ilgili fonksiyonların çalışabilmesi için ve bu işlem içinde yaklaşık 300 CHF bayılmak gerekiyor. Açıkçası sırf bu fonksiyonlar için bu parayı vermek yerine yeni bir saat almayı tercih ederim. Saat, kronometre ve pusula fonksiyonları zaten faal.

Pulsar konusunda amacım aslında satış yapmak değil :)
Gerçekten otomatik saat almak isteyip parası sadece Seiko 5'lerin sport olmayan modellerine yeten fakat o saatleri de küçük olduğu için tercih edemeyen bir kişiye çok uygun bir fiyata vermek amacım :)

Sayın Bond,

İlginize teşekkürler,

İlk uygun zamanımda özellikle V8 ve PRS516 hakkında kendi çapımda bir inceleme yazısı yazmayı planlıyorum :)
Kullanıcı avatarı
Mguvercin

Mesaj polemik » 14 Mar 2010, 02:49

Hoşgeldiniz. :)

Koleksiyonunuz çok hoş.

Yeni V8'e ben de bayıldım. Tissot maceram bir V8 ile başlayabilirdi, ama otomatik bir saat istediğim için PRS 516 almıştım. (sizdekinin aynısı)
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj Bond » 14 Mar 2010, 05:31

Rica ederiz Mguvercin, inceleme ve kullanıcı yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Pulsar için yazdığınız düşünceler çok hoş, direk satış amacı olmasada ilgilenen üyelerin ulaşabilmesi için satış köşesine konuyu açabilirsiniz. Dediğiniz gibi Seiko 5 basic modelleri yerine tercih etmek isteyen kişiler olacaktır diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Tissot Kolleksiyonum :)

Mesaj mekanik » 16 Mar 2010, 23:38

T T-Touch saatler epey tutuluyor.
Kullanıcı avatarı
mekanik

Re: Tissot Kolleksiyonum :)

Mesaj Proximus » 17 Mar 2010, 11:58

hepside guzel saatlermis ama delikli kordon olan model ayrı guzel duruyor...gule gule kullanın mguvercin
Kullanıcı avatarı
Proximus

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 226 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners