Bu başlık altında olmasa da blancpain ve özellikle fifty fathoms'un adı forumda defalarca geçti ve geçecek de. Saatlere merakımım başlangıcından beri yakın markaja aldığım bir model, hakkında çok detaylı araştırmalar yaptım, birçok defa kolumda deneme şansı buldum ama iş alma noktasına gellince beni hep durduran bir şeyler oldu. Saatin olumlu yanları elbette azımsanmayacak kadar çok. Tarihçesi, tasarımı, işçiliği, kalitesi, mekanizması vs. ama iş maalesef bunlardan ibaret değil. Saati almaya karar verdiniz. Bayiye gidince önce aşırı şişirilmiş liste fiyatıyla karşılaşıyorsunuz. Sonrada ödeme şeklinize göre yuzde 40 lara varan indirimler. Bu hiç normal bir durum değil. Madem o kadar indirim yapacaktın, o fiyatı neden o kadar yükselttin? Hadi aldınız diyelim, ki 45mm çap öyle herkesin kolay kolay tamam diyebileceği bir ölçü değil, oldu ya sıkıldınız veya elinizden çıkartmanız gerekti. Kime ve kaça satacaksınız? Zararınız ne kadar olacak, satış işlemi ne kadar uzun sürecek? İşte o yüzden bu saati alan biri ardını arkasını fazla düşünmemeli. Bn böyle olmadığım için tercihimi başka saatlerden yana kullandım, mesela sizin de bahsettiğiniz gibi rolex submariner, fifty fathomsa dair saydığım bütün olumlu yanları da submariner da fazlasıyla yaşamam da cabası.Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 130 misafir
|
||||||||||||||