Merhaba arkadaşlar;
Bir süredir foruma üyeyim. Vakit buldukça girip okuyorum. Gerçekten çok bilgilendirici yazılar var, zaman ayırıp yazan arkadaşlara çok teşekkürler.
Şu an yurtdışında yaşıyorum ve yakın zamanda Türkiye'ye dönüş yapacağım. Memlekete dönmeden önce kendime iyi bir saat almak istiyorum.
Bütçem 5000-6000 dolar civarında. Daha doğrusu şöyle: Bütçemi ilk başta 3000 dolarla sınırlamıştım. Fakat forumda yaptığım okumalar arttıkça saatçi dükkanlarına yaptığım ziyaretler de arttı ve bunlara paralel olarak zevklerim zaman içinde değişti. Tahmin edileceği üzere de 3000 dolar limitindeki saatlerin benim nazarımdaki cazibeleri azaldı.Bu yüzden bütçeyi artırmak zorunda kaldım.
Forumları okumamın diğer bir sonucu da kafamın acayip karışmış olması ve hiçbir saate "işte budur" diyemiyor olmam. İşte tam da bu noktada saatler konusunda bilgili arkadaşların görüş ve tavsiyelerine ihtiyaç duyuyorum.
Bunların saat seçiminde etkisi olur mu bilemiyorum ama yaşım 35, boyum 178cm ve vücut yapım da hafif kilolu (95 kg).
İstediğim özelliklere gelince:
Bileklerim kalın olduğundan 45mm veya biraz daha üstünde bir ebat.
Kilom nedeniyle normalden biraz daha fazla terlediğimden deri kayışlarlar biraz rahatsız ediyor. Dolayısıyla çelik kordon.
Mümkünse kronometresiz bir model.
Yardımlarınız için peşin teşekkürlerimi sunuyorum.