TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot T-Touch Expert Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot T-Touch Expert Hakkında Bilgi

Mesaj beykozlu » 01 Nis 2010, 19:01

Arkadaşlar bende T-Touch Expert Titanium saat almayı düşünüyorum, bu modeller ilerki zamanlarda sorun çıkarıyormu? Birde saatlerde titanyum mu çelik mi daha iyidir? Bazı forumlarda titanyum çok çiziliyor diyorlar, yoksa markadan markaya gore değişiyormu yardımcı olursanız sevirim. Şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
beykozlu

Re: Tissot T-Touch Expert Hakkında Bilgi

Mesaj Bond » 04 Nis 2010, 10:05

Bu modelden kullanan bir üye vardı yanlış hatırlamadıysam. Konuyu görürse uzun vade performansı ile ilgili bilgi verebilir belki. T-Touch Expert Titanium modelinde çiziklerle ilgili problem yabancı forumlarda da bazı kullanıcılar tarafından belirtilmiş. Saatin yumuşak denebilecek tahta, plastik gibi maddelerden dahi çizildiğini söylemişler. Elbette bu durum titanium modelin biraz koyu tonda olan renginde çiziklerin daha belirgin durması sebebiyle ilgili olabilir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 04 Nis 2010, 12:46

Sorun bu zaten Bond. Yalniz unutulmamasi gereken sey su ki paslanmaz celik saatler parlatma islemi ile birlikte eski görünümüne kavusturulabilir iken titanium icin bir islem söz konusu degil maalesef.

P.S. Koyu harfler ile yazili cümle yanlistir. Dogru bilgilere asagida ki mesajlardan ulasabilirsiniz. :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj nickynick » 04 Nis 2010, 15:11

Ben de şöyle bir problem duymuştum T-Touch ile ilgili: pili değiştikten sonra bazı özellikleri çalışmıyormuş. Tabi bu yetkili serviste değiştirilmemiş de olabilir ondan da olabilir.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Ziyaliv » 04 Nis 2010, 16:13

merhabalar

Tissot t-touch saatler hakkında kendim de bakımlarını yaptığım için bazı bilgiler vereyim ki yanlış bilinmesin hiçbir şey.

- öncelikle titanium metallerinde kasalarındaki mat ve parlak kısımlardaki hasarlar polisaj ile onarılabiliyor dünyadaki tum metaller çizilir.
- t-touchlar arıza yaptıgında makinası plastik bir kapalı bloktur tamiri mumkum değildir garanti içinde ise makinası değişir.
- ilerleyen zamanlarda su alma riski yüksektir, arka kapakları vidalı yada çevirmeli kapak değil tamamıyle press kapaklardır.
- temiz kullanırım titimizdir diyorsanız alabilirsiniz.

Ahmet arkadaşımız titanium a hiçbir işlem yapılamıyor demiş ben kendi mağazalarımda yaptım cihazlarımla hatta T-TOUCH da dahil titanium kasalarında çizikleri polisaj ile temizlenebiliyor.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Clk » 04 Nis 2010, 16:45

Ben yazdim o cümleyi Ziya :) Ahmet degil. Bülent :)

Ben Panerai icin magazaya gittigimde (hos istedigim bambaska idi ama yinede titanium sordum) bana titanium kasada ki ciziklerin giderilemeyecegini söylediler. Madem giderilebiliyor, neden böyle birsey söylediler dersin? Sadece meraktan soruyorum.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 04 Nis 2010, 16:49

Belkide Titan polisaj yapildiktan sonra matligini kaybediyor diye boyle soylemis olabilirler. Saatin her sartta orijinalligi gidiyor. Belkide bundan dolayidir.

Edit: Saat isi ile ilgilenen arkadasimi aradim biraz önce. Aldigim cevap su yönde. Eger mat Titan bir saatten bahsediliyor ise polisaj isleminden sonra saat parlama yapacagi icin orijinalligi bozuluyor. Hali hazirda parlatilmis titan saatlerde ise bir problem yok. Sonucta benim yukarida yazdigim cümle öz olarak yanlis. Dogrusu bir üst satirda yaziyor zaten :)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Ziyaliv » 04 Nis 2010, 19:47

Ahmetciğim polisaj makinasının 2 turlu fırcası vardır birisi american bezi türü bir maddeden üretilmiş parlatıcı dediğimiz kısım vardır, bir de kasanın matlıgını bozmadan mat şekilde kasayı temizleyen tabir-i caizse paspas türünde daha sert bir fırçası vardır. Bu iki aynı fırçalardan biri saati parlatırken diğeri de matlıgını koruyarak çizikleri temizlemeye devam eder.

su an sehir dışındayım eğer unutmazsam mağazama geçtiğimde size bu fırçaların resimlerini de yayınlayacagım.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 70 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners