atamen » 10 Kas 2013, 11:18
'Cephede ne olduunu bilmiyorduk.Fakat i癟imizdeki sorunun , kimseden aramaya cesaret edemediimiz cevab覺 kendiliinden yay覺l覺verdi: Bakomutan Mustafa Kemal Paa b羹t羹n karargah覺 ile beraber esir olmu...
Keder insanlar覺 繹ld羹rmez derlerse , bu s繹ze inan覺n覺z.Kalp denen eyin ne dayan覺kl覺 bir maddeden yap覺lm覺 olduunu ben , o akam羹st羹 B羹y羹kada vapurunun g羹vertesinde 繹rendim.
T羹rkleri B羹y羹kada Yat Kulub羹'nden kovmulard覺.Mustafa Kemal'in esir olmas覺 erefine kulub羹n b羹t羹n ampanyalar覺 patl覺yor ve T羹rkler de da覺t覺lan kadehleri i癟meye zorlan覺yordu.
l羹m羹 bir uyku , rahat bir uyku gibi arayarak sabah覺 ettik. 襤lk vapurun en g繹r羹nmez k繹esine s覺覺narak , iki b羹kl羹m k繹pr羹ye indik. B羹t羹n T羹rkleri yas i癟inde bulaca覺m覺 san覺yordum. Meer ne kadar soysuzlua uram覺覺z. Acaba sokaktakilerin hepsi , u veya bu muhipler cemiyeti 羹yeleri miydi? Bizimkiler utan癟lar覺ndan evlerinde mi kalm覺lard覺? Bu g羹l羹ler , bu 癟覺rp覺n覺lar , bu el s覺k覺lar neydi?
Meer b羹t羹n karargah覺 ile bakomutan Mustafa Kemal deil , yunan bakomutan覺 Trikopis esir olmu.
Size , kalbin ne kadar dayan覺kl覺 bir maddeden yap覺lm覺 olduunu yukar覺da s繹ylemeseydim , burada s繹ylerdim. bir 癟ocuk gibi s覺癟ramaya balad覺m. Habere , havadise , telgrafa kouyorum. Yunan ordusunu yoketmiiz ve 襤zmir'e iniyormuuz.
Ben , 繹mr羹mde hi癟bir edebiyat eserinde , ordulara ilk hedeflerinin akdeniz olduunu bildiren g羹nl羹k emri okurken duyduum zevki duymad覺m. Bu , b羹t羹n heyecanlar覺n 羹st羹nde bir heyecan veren , b羹t羹n iirlerin 羹st羹nde bir iirdi. Ne olmutuk biliyor musunuz?
Kurtulmutuk.
Atam覺z覺 sayg覺yla an覺yoruz.