TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Sat覺 Temsilcileri Hakk覺nda

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Sat覺 Temsilcileri Hakk覺nda

Mesaj Acc » 29 Nis 2010, 14:59

繹ncelikle fazla kat覺lamad覺覺m i癟in 繹z羹r diliyorum. Bu aralar i younluu sebebi ile biraz koturma i癟indeyim. Ama her f覺rsatta g羹nl羹k yaz覺malar覺 takip ediyorum.Bu hafta sonu kolleksiyonumdan payla覺mlar yapaca覺m.resim y羹klemeyi becerebilirsem :)

Aktarmak istediim bir konu var arkadalar bilmiyorum sizin de ba覺n覺za geliyor mu bilmiyorum ama baz覺 saat maazalar覺nda saat bakmaya gittiim zaman baz覺 sat覺c覺lar ; bakmak istediim saatleri g繹stermekte nedense imtina ediyorlar. Sorduum sorular覺 ge癟itiriyorlar ya da vitrinden 癟覺karmadan direk fiyat s繹yl羹yorlar .Pazarlamac覺 arkada覺n tutumu hele ki bu tip bir zorunlu t羹ketim 羹r羹n羹 olmayan bir konuda Bu 癟ok rahats覺z edici bir durum. Bu durum son zamanlar da 癟ok ba覺ma geldi paylamak istedim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Acc

Ya: 45
Kay覺t: 30 Mar 2010, 19:28

Re: Saat sat覺c覺lar覺 hakk覺nda.

Mesaj Clk » 29 Nis 2010, 15:12

Bu belirtmis oldugunuz olay 羹lkemizde saat sekt繹r羹n羹n icler acisi durumunu g繹steren bir durum. Hakli oldugunuzu da s繹yleyebilirim. Ucuz is g羹c羹 niyetine bazen firmalar ince eleyip sik dokumadan magazalarina isci aliyorlar. Kim olursa olsun ne olursa olsun m羹steri m羹steridir. Cikartip g繹stereceksin, bu arkadaslari oraya naz yapsinlar diye degil o saatleri vitrinden cikartip g繹stersinler doyurucu teknik bilgi versinler diye koyuyorlar. Ama ne yeterli teknik bilgi var ne de m羹steri iliskisi...

Benim agirima giden seylerden bir tanesi de su. 300 Euro 繹deyip bir hafta boyunca ucak dahil T羹rkiye'de tatil yapan turistler var. Bu ucuz turistler magazalara girdigi zaman vitrinleri bosaltirlar ama biz gittigimiz zaman ilk fiyat s繹ylerler :) Belki bunun size yapan arkadaslar okur da akabinde biraz d羹s羹n羹rler....
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Re: Saat sat覺c覺lar覺 hakk覺nda.

Mesaj TheOne » 29 Nis 2010, 22:32

Ben bir saat sat覺c覺s覺 olarak yaz覺lanlara tamam覺yle kat覺l覺yorum. Ama saat sektorunde malesefk覺 eg覺t覺ml覺 arkadaslar olmad覺g覺 g覺b覺 al覺s ver覺s yapmay覺 b覺lmeyen muster覺ler覺m覺zde var. lnsanlar saat覺 sadece b覺r aksesuar g覺b覺 g繹r羹p b覺lg覺 almay覺 gerek duymadan sadece f覺yat pol覺t覺kas覺n覺 tak覺p ed覺p saat almak 覺steyen 覺nsanlar var. Benden saat tuket覺c覺ler覺n覺 b覺r oner覺 :) alacaklar覺 f覺rma kal覺tes覺 ve f覺rma personel覺n覺n h覺zmet覺n覺 beenm覺yorlarsa oralardan almas覺nlar k覺 bu sektore gercekten h覺zmet ed覺cek arkadaslar覺n eme覺n覺 baka yerlere vermesinler.

Kaliteli personel ve kaliteli m羹teriler istiyoruzz :) M羹teri her zaman velinimetimizdir :)
Dursun bacaci 28/04/1984 istanbul
Kullan覺c覺 avatar覺
TheOne

Kay覺t: 28 Nis 2010, 22:33

Re: Saat Sat覺c覺lar覺 Hakk覺nda

Mesaj Modern60 » 30 Nis 2010, 20:10

Theone, maalesef sana kat覺lmak m羹mk羹n deil. Sat覺 eleman覺 demek, m羹teriye en iyi hizmeti vermek demek hem de ne ve nas覺l olursa olsun. Yani sen bilmek ama m羹teri bilmek zorunda deil. Sat覺 eleman覺, hi癟 m羹teri olamayacak bir merakl覺y覺 bile en nazik zaman覺 ile kar覺lamal覺 ve servisini vermeli .Ama maalesef sekt繹rde sat覺 eleman覺 hemen hemen yok olduundan Acc OK HAKLI B襤R 襤KAYETTE BULUNMU. En evvela t羹rkiyede saat sekt繹r羹n羹n patronlar覺 bilgilenmeli ki alacaklar覺 elemanlar覺 s覺navlarla als覺nlar. Ama en ucuza l羹ks t羹ketim hizmeti verecek elemanlar覺 tercih ediyorlar ve bu ikayetler oluuyor. Bir de aa覺l覺k komplekslerimiz var. zellikle saat patronlar覺 bilgili elanmanlarla kavgal覺lar. Neden mi 癟羹nk羹 ii yap覺p sahip olmalar覺 gereken bilgiye sahip deiller. Ama bunu hi癟 bir 繹nemi yok 繹nemli olan, kendinden 癟ok daha yukar覺da(herhangi bir konunun uzman覺 olabilecklerden bahsediyorum)uzman elemanlar覺 癟al覺t覺rabilecek kadar vizyon sahibi olmak. Vitrindeki bir saati hele ki o saat 羹st d羹zey bir 羹r羹nse, tabii 癟覺karmakta imtina edecekler. Ya m羹teriyi uygun g繹rnmezler ya da saat hakk覺nda bilgi sahibi deiller. Bir 癟ok defa da m羹teriler sat覺 elemanlar覺na saat dersi verirler. K覺sacas覺 madem ki bir saat sat覺c覺s覺sn覺z theone, bu dediklerime kulak vermenizi dilerim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Modern60 » 30 Nis 2010, 20:15

Bir de u var tabii. M羹terinin kalitelsini sorgulamak yerine sen yaratabilirsin. Verecein servis, olmayacak bir saati satt覺raca覺 gibi bir de saat mekrakl覺s覺 oluturabilecek. Bunun i癟in sat覺 psikolojisi ve sosyal etkilerini bilmek gerekir. Sat覺 psikolojisi de iki y繹nl羹d羹r:Al覺c覺 ve sat覺c覺 psikolojileri. Bilgi sahibi ve ne isediini bilen bir m羹teri elbette sadece hizmet ister ama bilmeyeni y繹nlendiren gizli sat覺 motivasyonu ve bunu psikolojik haz覺rl覺覺d覺r. Bunlar yokken pazarda ikayetler olmaya devam edecektir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj Bond » 30 Nis 2010, 20:31

D羹羹ncelere kat覺lyorum. M羹steri se癟me 繹zg羹rl羹羹 istisnalar d覺覺nda iin 繹z羹ne ve profesyonellie zaten ayk覺r覺 ama burda ben theone'覺n m羹terilerin bilgili ve kaliteli olmas覺n覺 istemesini bir nevi dilek gibi gibi alg覺lad覺m. Hangi ite olursa olsun profesyonel servis alabileceiniz kiilerle 癟al覺mak veya cal覺t覺rmak baar覺ya giden yolda en b羹y羹k tricklerden biridir. K覺sa vadede y羹ksek maliyetli g繹r羹nsede uzun vadede kazan癟lar覺 b羹y羹k olacakt覺r. Bunlar覺 konuman覺n dahi sekt繹re katk覺lar覺 olaca覺n覺 d羹羹nmekteyim, bu a癟覺dan bak覺nca ho bir gelime.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj TheOne » 01 May 2010, 12:02

soyled覺kler覺m muster覺 secme olarak alg覺anm覺s 覺s覺 ozur d覺ler覺m .tab覺k覺 ole b覺r olas覺l覺k olamaz.ben覺m solemek 覺sted覺g覺m saat severler saatt覺 gercekten h覺zsederek takan 覺nsanlar,b覺rde saat覺 sadece moda olarak alg覺layan muster覺ler覺m覺z var.o yuzden muster覺 ay覺rma g覺b覺 b覺r dusunce kes覺nl覺kle olamaz. Siz saat kullan覺c覺lar覺 olarak ne beklersiniz saat sat覺c覺s覺 arkadalardan, sadece 繹zellikleri mi? G羹lery羹z m羹? Fiyat m覺?
Dursun bacaci 28/04/1984 istanbul
Kullan覺c覺 avatar覺
TheOne

Kay覺t: 28 Nis 2010, 22:33

Mesaj Modern60 » 04 May 2010, 23:55

Fiyat da zaten en b羹y羹k bahane. Nedense memleketimizde saat satman覺n en kolay yolu %30-40 indirim yapmak. Buna da kaliteli sat覺 demek. D羹nyan覺n neresinde var bu sat覺 bilirmisiniz? Sedece ortadou da.Hizmet, hizmet ve yine hizmet. Bir m羹teri 羹癟 y繹nl羹 hizmet bekler. Bilin癟siz de bilin癟li de.... Sat覺 繹ncesi, sat覺ta ve sonras覺nda. Hepsi bu. Burada fiyat en son etken olmal覺. D羹羹n羹n bir kere, kara pazar, paralel pazar, gri pazar ve t羹rkiyedeki patronlar ve onlar覺n se癟tii sat覺 ekipleri. Bazen duyuyuorum da d羹nyaca 羹nl羹 markalar覺 satan bir maaza zinciri kasaptan, manavdan 癟覺rak al覺yor. Neymi efendim bu elemanlar覺 yetitireceke saat癟i yapacak. Bitti mi? B覺rak覺n saat癟i olmay覺 daha bu arkadalar, ne i yapt覺klar覺n覺 bile anlamayacakt覺rlar. Ama, artist gibi ortada gezerler" saat sat覺c覺s覺y覺m" diye. S繹z羹m alt ve banal markalar i癟in deil. Neyse bu konu 癟ok uzun. nce pazar覺m覺z sat覺 hakk覺nda 癟ok ciddi eitimler g繹rmeli. Sonra bu konutuklar覺m覺z d羹zelmeye balar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners