Triton » 03 Oca 2014, 01:55
Toprağı bol olsun.
Fakat bu tür kazalar aslında önemli bir işleve sahip, o da böyle arabanız varsa genele açık yollarda hız denemesi yapmayacaksınız ın görsel uyarısı.
Oralarda dolaşan masum insanlar da ölebilirdi. Böyle haberlerde, Bağdat caddesinde "Turbo" lakaplı arkadaşın ölümüne neden olduğu Selin Uras gelir aklıma...
Neden dünyanın en iyi ralli pilotları Skandinavya dan çıkar?
Çünkü hem doğa ve tabiat şartları buna uygundur hem de kurallar çok sıkıdır. Ama bu adamlar adeta milli spor haline gelmiş olan rallicross yaparlar. Pistte yarışırlar. Genele açık yollarda değil.
Norveç de iş nedeniyle 8 aydan fazla kalmıştım. O zamanlar orada kullandığım arkadan çekişli Opel ile, eğer yolum üzerinde ise gece taxi kuyruklarında bekleyenleri alıp bıraktığımda oluyordu. Adamlar bir kadeh içki içseler dahi sabahın 4-5 inde eksi 10 derece ve hatta daha fazla soğukta taksi kuyruğunda beklerlerdi. Biz zaten en az o kadar içmiş oluyorduk.
Skandinavya da kışları altı ay yarım çivili kış lastiği kullanmak zorunludur. Hala aynı mı bilmiyorum. Özellikle karlı zeminde arkadan itişli bir araçla ve bu lastiklerle araç kullanmak insanı gereksiz işlere teşvik ediyor. Bu şekilde zaman kazanmak üzere hızlı ve savrularak sabaha karşı bir dağ yolunu çıkarken, nereli olduğumu tahmin etmeye çalışan Norveçli çift hiç söyleme sen Türksün dediler.
Nereden anladınız diye sorunca, biz Bodruma tatile geldik sizin ülkenizde yazın bile böyle tehlikeli araç kullanılıyor cevabını aldık. Ama böyle yapma ve içkili araç kullanma yakalanırsan direk hapse girersin diye de uyardılar.
Buna rağmen örneğin dağ yollarında kamyon sürücülerinin farla işaret vererek radar olduğu konusunda uyarması ayda yılda bir trafik kazası olan bu ülkelerde bile var.
Trafik de ölüm bence en anlamsız iş. Hele bunlar genç insanlar olursa....
Bu arada ben bu sabun köpüğü F&F filmlerini hiç sevmem ama tek severek izlediğim nedense Tokyo Drift olmuştur. Herhalde Japonya da çekilmiş olması ilginç geldi. Barry Newman ve Dodge Challanger ın başrolunü paylaştığı Vanishing Point gibi filmlerin yanında solda sıfır abartılı japon modifiye gösterisi gibiler...
Hele modifiye diye arabaların altına neon yerleştirilmesi yok mu görgüsüzlüğün 21. YY da geldiği seviyeyi gösteriyor...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein