Forumda rakı içme potansiyelinin yüksekliğinden dolayı ikisi ocakbaşı biri de meyhane olmak üzere üç mekan tanıtmak isterim.
İlk mekanımız Adana Ocakbaşı. Kurtuluş'ta taş çatlasa 10 masalı bir ocakbaşı. Adana, ciğer ve uykulukta çok iyiler. Ne yazık ki Vedat Milor'un birkaç farklı yazısında tavsiye etmesiyle yer bulmak zor oldu fakat lezzetlerde olumsuz bir değişim yok.
İkincisi Selimiye Kışlası'nın tören kapısının girişindeki Birtat Et Lokantası veya meyhanesi. Sakatat sevenler için tam anlamıyla bir vaha. Beyin, kelle, işkembe, kokoreç, uykuluk hepsinde gayet iyiler. Bu noktada ayrı bir parantez açarak ciğerinin bugüne kadar yediklerim içerisinde en iyisi olduğunu söyleyebilirim. Sakatat dışında satır kebabı, pirzola, kaburga ve üzerinde gelen pideleri de şiddetle öneririrm.
Üçüncü mekanımız Balık Pazarı'nın çıkışında, Cumhuriyet Meyhanesi'nin karşısında yer alan Merih. Burası da 40 yıllık, müdavimleri olan bir yer. Meze ve yemekler ilk iki mekana göre zayıf kalsa da genel olarak standart üstü diyebilirim. Fiyat açısından ise üzmüyor. Maç izlemek isteyip arada bir iki duble de rakı içmek isteyenler için ideal bir yer.
Herkese bol alkollü günler dilerim
