TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Çin Saatinin Anatomisi / SB1H Shanghai Watch Factory

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Bir Çin Saatinin Anatomisi

Mesaj gurcaglar » 04 Ara 2013, 22:32

Merhaba Tachyron,

Alpha Radiomir'leri ilk çıktığı zamandan beri merak ediyordum, kullanan birisinin bu konudaki görüşleri önemli. İyi oldu yazdığınız. Ben de detaycıyım elde değil, ama nihayetinde bu detaylarla yaşamayı öğrenmek zorundayız.
Trustedhonestman adlı kullanıcıdır ebay'de, bu da sayfası : http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=trusthonestman&_trksid=p3984.m1497.l2776.
Aslında ebay'de sattığı ürünler kendi sitesinde sattığı ürünlere göre 4-5 Dolar daha pahalı, nedeni de olsa olsa ebay komisyonları olmalı, ben sitesini daha önce fark etseydim oradan alırdım belki, ama yine de önce ebay'den almakta yarar olduğunu düşünürdüm, zira "buyer protection" ı ebay'in bazen işe yarıyor, ürün kaybolduğunda mesela. Bunun için 4-5 Dolar'ı gözden çıkardım, ama yeniden alacak olsan kendi sitesinden alırım. Güvenilir bir satıcı ve oldukça hızlı gönderiyor.
İyi akşamlar,
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Re: BİR ÇİN SAATİNİN ANATOMİSİ

Mesaj kethuda57 » 04 Ara 2013, 22:33

Hsnmrycl yazdı: Bana kalırsa yeni bir virüs getirdiniz foruma :) Yakın zamanda yayılması muhtemel bir virüs...

Böyle güzel anlatımlar insanları ister istemez etkiliyor... Dün akşam bu iincelemeyi okur okumaz soluğu ebayde aldığımı hatırlıyorum :)
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj tachyon » 04 Ara 2013, 23:14

İyi akşamlar...
İlginiz için teşekkürler. Satıcının ebay sayfasını inceliyordum, aslında fiyat olarak hiç te fena sayılmaz. Anormal bir fark yok. Ben bahsedilen siteden Rodina'nın Nomos homage'ini almayı düşünüyordum. Ancak Çin saatlere 100 dolardan fazla para vermeye de pek niyetli değilim. Bir de benim için saatlerde tarih olması önemli bir özellik. Rodinada tarih olmaması da puan kaybettiriyor. Yinede özellikleri ile fiatı karşılaştırıldığında alınası bir ürün.

Resim
Resim
http://www.good-stuffs.com/Classic-Rodi ... p_156.html

Alpha'dan söz açılmışken, Bildiğim kadarıyla Alpha'nın detay işçiliği parnis-marine militare'e nazaran daha iyi. Özellikle Paul Newman daytona homege takdire şayan bir finishing barındıyor. Yabancı forumlarda çok olumlu yorumlar almış.

http://www.alpha-watch.com/
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj gurcaglar » 05 Ara 2013, 02:35

tachyon yazdı:İyi akşamlar...
İlginiz için teşekkürler. Satıcının ebay sayfasını inceliyordum, aslında fiyat olarak hiç te fena sayılmaz. Anormal bir fark yok. Ben bahsedilen siteden Rodina'nın Nomos homage'ini almayı düşünüyordum. Ancak Çin saatlere 100 dolardan fazla para vermeye de pek niyetli değilim. Bir de benim için saatlerde tarih olması önemli bir özellik. Rodinada tarih olmaması da puan kaybettiriyor. Yinede özellikleri ile fiatı karşılaştırıldığında alınası bir ürün.

Resim
Resim
http://www.good-stuffs.com/Classic-Rodi ... p_156.html

Alpha'dan söz açılmışken, Bildiğim kadarıyla Alpha'nın detay işçiliği parnis-marine militare'e nazaran daha iyi. Özellikle Paul Newman daytona homege takdire şayan bir finishing barındıyor. Yabancı forumlarda çok olumlu yorumlar almış.

http://www.alpha-watch.com/

Doğru söylüyorsunuz. Rodina tasarım şıklığı ile bir harika, ben de takvim severim kadranda. Buna karşın olmazsa olmazım değildir. Çin mekanizmasına 100Dolar'dan fazla harcamamak iyi olurdu kuşkusuz, ama öyle iyi mekanizmalar yapıyorlar ki muadilleri 5000-6000Dolar olunca, bazen 100Doların üzerine çıkmaktan başka çare kalmıyor. Mesela Beijing Watch Factory'nin 50.yıl dönümü için 2008 de 2008 adet ürettiği SB18 Beihai bence çok hoş bir mekanizma. Üzerinde ben 4 adet chaton görüyorum.Ne dersiniz?
Resim
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Re: Bir Çin Saatinin Anatomisi / SB1H Shanghai Watch Factory

Mesaj tachyon » 05 Ara 2013, 10:45

Saatin kasa kadran ve mekanzima detaylandırması kusursuza yakın. :thumbup: Ancak... Bir Çin saatine 500 dolar civarında para ödediğiniz de kadranda yazan Made in China, insanın gözüne acayip batar. ;) Bizim gibi saatten bıktıktan sonra satmayı düşününce ne kadar kaliteli malzeme ve işçilik olursa olsun insanlardaki Çin malı bir saat işte algısından öteye geçemiyor. Ha alırsınız takarsınız üst düzey bir memnuniyet yaşarsınız ama o memnuniyet ancak kolunuzda kalır ve bir çok insan için o memnuniyet yeterli de olabilir.
Resim
Resim
Resim
http://www.good-stuffs.com/Beijing-Beihai-limited-edition-SB18-manual-hand-winding-mechanical-watch_p_73.html
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj gurcaglar » 05 Ara 2013, 13:27

Değerli arkadaş Tachyon,

Çok doğru söylediniz, üzerinde Çin Malı yazan nesnelerden bıkmayan kaç kişi kaldı? Kaldı ki Çin'in durumu da ortada, geçen haftalarda BBC'deki dünya haberlerinde Harbin şehrindeki hava kirliliğinin yaşam sınırlarının X10 üzerine çıktığı haberini izledim. Nedeni doğayı yok eden endüstri.
Hatta Batı dünyasında bazı dükkanların adı "not made in China" olarak konuyor, orada satılan malların menşeini alıcıya tanıtmak amacıyla :)
Lakin Beijing Beihai'nin durumu birazcık farklı, çok yakında "collectors item" haline gelecek, 2008 adet üretilmiş, o zaman fiyatı sanırım tavan yapabilir. Ama buradaki ön yargıları yıkmak zor olur, alt tarafı "adi" Çin malı saat bilinçaltımıza işlediği için sıkılınca satamayız. Bazen ben de satıyorum saatlerimden bazılarını, çok nadir olarak. O nedenle Çin saatine büyük rakamlar ödemek saatin gelecekteki pazarını ülkemizle sınırlı tutacaksak o zaman pek uygulanabilir bir durum değil.Bir Glashütte değil bu saat, ama 5000 Dolar ve üzeri bir saat almak yerine yakın komplikasyonlara sahip 400 Dolarlık ve sınırlı sayıda üretim bir saat almak nasıl olur diye de düşünüyorum. Malum şeytanın işi yok :)
Selamlar
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj tachyon » 05 Ara 2013, 17:09

Not made in China fikri güzelmiş ya... Öyle bir dükkan da bizmi açsak. İşin kötü tarafı Çin malı olmayan ürünleri bulmak ta oldukça zor. Bu zamanda nerden bulacağız öyle satacak ürünler. :D
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj Bond » 05 Ara 2013, 21:49

Tebrikler :champ: Güzel günlerde :thumbup: Detaylı bilgi ve tarihçe aktarımı için teşekkürler :champ:

Made in China yazması ve kendi markası ile üretilmesi için :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 72 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners