ernest0 yazd覺:Bg17 yazd覺:16 yasindaki islay lerin krali da ortamdaymis, ki lagavulin varken benim gozum baska birsey gormez.
Super resimler...
Gectigimiz hafta lagavulinle tanistik gercekten inanilmaz birsey yani gercek viski bu ise chivas-12, jack, black label, jb vb viskiler hangi icki kategorisine giriyor

Mantarli sisesi de cok sik ve asil...
Bildiginiz gibi viski fan iyim, ve kendi capimda cok da ufak olmayan bir koleksiyonum mevcut.
Arada sira singlemaltlarla ilgili birseyley yazmaya calisiyorum ama forum saat temali olduguicin detaya girmiyorum. Kendimi uzman gibi gormesem de elimden geldigi kadar yardimci olmaya calisirim.
Siralanan ickiler arasinda cop kategorisine en yakin olan jack. O da misirdan yapilmasi, bekledigi ficinin yeni olmasi gibi nedeniyle.(daha da kotulerim de gerek yok, hollywood emperyslizmi sayesinde unlu olmustur)
Diger sayilan ickilerin guzel hikayeleri vardir, ve kaliteli ickilerdir. Mesela blacklabel in icinde ciddi miktarda lagavulin vardir. Jb, ingiltereye yerlese bir italyanin rahat icimli uzum temmeli ickilere benzemesi icin ortaya cikardigi bir viski. Cok kaliteli olmasada fiyat kategorisinde basarilidir.
Blended ickilerin uzerinde yazan yas, icerdikleri single maltlarin en gencinin yasidir, yani 12 yillik bir chivasi elde etmek icin kullanilan singlemaltlarin en genci 12 yasinda, 18+ yillik single malt larin fiyati dusunuldugunde oldukca kaliteli bir ickidir, koleksiyonumda 18 yillik chivas hep mevcut olur.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...