TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Satış Temsilcileri Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Satıcıları Hakkında

Mesaj Clk » 12 May 2010, 07:06

Bu forumu seviyorum. Bir olaya iki pencereden bakabilecegimiz ve karsit fikirleri alabilecegimiz bir ortam yarattik. Ziyaliv'in söylediklerinin icerisinde de özellikle müsteri portföyü anlaminda ciddi handikaplar var. Ancak, benim söylemek istedigimde buydu. Müsterinin bilgilendirilmesi, spor ile klasik dizayn arasinda ki farkin anlatilmasi, luks sinif olarak nitelendirebilecegimiz saatlerin özelliklerinin müsterilerin kafasina kazilmasi, saat kültürünün insanlara anlatilmasi v.s.

Moda saatler ile ilgili kisimda Ziyaliv arkadasa hak vermemeye imkan yok ancak Acc arkadasimizin cikis noktasi High-End saatler idi. Bu tip saatlere ciddi meblaglar ödemeyi göze almis bir insan tabii ki servis, bilgi ve ilgiyide yaninda almak ister. Diger bir nokta ise 300 TL'lik saatin aslinda kabul edilir bir fiyati oldugunu musteriye anlatmak icin baska donelerde kullanilabilir. Mesela bir bu arkadasin önüne bir Tissot v.s. konulur özellikleri anlatilir ve fiyati söylenir. Sadece bu bile bilgisi olmayan saat müsterisinin olayi farkli sekilde ele almasina yeterlidir. Bende bir saticiyim ve benim 16 senedir yaptigim is, ismi olmayan kaliteli markalari dünya pazarina tasimak. Türkiye saat sektörü tarafindan gidilmesi gereken yolun ne kadar zor oldugunun bilincindeyim cünkü kendim de ayni sekilde calisiyorum ama her basarinin bir faturasi vardir ve bu ödenmelidir. Oturdugumuz yerden hicbir seyi degistiremeyiz.

Sadece bir fikir beyanidir :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 12 May 2010, 23:03

Ama takdir edilecek bir fikir.... Ne diyebilirim bilemiyorum ama sadece teşekkür ederim clk. Çok güzel şeylere parmak basmışsın.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Zemberek » 13 May 2010, 00:15

Ziyaliv'e kısmen katılıyorum ve Clk'nın ne demek istediğini çok çok iyi anlıyorum. Çok alâkasız bir sektörden örnek vermek istiyorum amatörce kendi çapımda 5-6 tane akvaryumum var sadece besliyorum ve hep akvaryumcuları gezerim arada samimi olduklarımla tartıştığım konu farklı türlerin getirilmemesi. Neden diye sorduğunuzda huyunu, suyunu kimse bilmediği için satılmayacak, fiyatı fazla diye satılmayacak, iyi de kardeşim sen satıcı değil misin, riske girme, öğrenme, öğretme nasıl olacak ilerleme? Ayrıca kendin biliyor musun ki tüketici bilsin, ya da sen neden öğrenip öğretmiyorsun? Mantık aynı sonuçta her saat arayana bir şekilde bir saat satılıyor mu, tamam, müşteri istediğine az çok ulaştı, para kazanıldı.

Geçenlerde bir tanıdığım saat almaya karar verdi yaklaşık 400TL civarında bir bütçe ile gidip DKNY marka quartz bir saat almış, keşke almasaydın diye girdim söze ama gerisini getiremedim mekanik saat ama neden? Açıklayamadım, ki normal bir vatandaşa göre, yani saatleri yalnızca zaman gösteren araçlar olarak gören bir insanı baz alırsanız ben sabah akşam bu forumdayım, sürekli bir şeyler öğrenme çabasındayım bu forum hariç pek çok siteye ve abartmadan söylüyorum inanın en az 30.000 saate bakmışımdır 2-3 aylık sürede, ama bir açıklama yapamadım. Şimdi durum bu iken yani ben sektörden değilim ve elimden geldiği kafamın aldığı kadar bir şeyler öğrenmeye çalışıyorsam kusura bakmayın ama ekmek yiyenler beni geçmeli ayrıca değil 5000$'lık, 50$'lık bir saat bile alacak olsamda hiç bir şey almayacak bile olsam sorduğum her sorunun karşılığı fazlasıyla isterim, kendisini geliştirip sektöre katkıda bulunmuyorsa, herkesin kendi kapısını süpürmesi misali, müşteriye kusura bulmaya bence hakkı yoktur. Herkesi elbette aynı keseye koyamayız işini olması gerektiği gibi yapanlar zaten her zaman sıyrılıyorlar. Ayrıca yine kusura bakmasın satıcılar ama ekmek yedikleri sektör bu değil mi zaten? Ek iş olarak yapıyorlarsa zaten bir beklentim olamaz ama anıldıkları sıfat dolayısıyla ben o dükkana giriyorsam gereğini de beklerim. Benim onlara değil onların her zaman bana öğretecekleri olmalı diye düşünüyorum. Ziya Bey lütfen alınmayın kesinlikle sizi hedef alarak yazmadım ama bunu sizin yazdığınıza itafen söylüyorum, değil 2000, 50.000 model olsa müşteriyi ilgilendirmez, kendinizi düşünün misal cep telefonu alacaksınız karşınızdaki satıcıya sorduğunuzda bu microsd destekliyor mu dediniz ve size 60 markanın toplam 7000 modeli olduğunu ve bunların hangisnin neyi desteklediğini bilemeyeceğini söyledi. Kimse kaptana nasıl fırtınalar atlattığını sormaz, gemiyi limana getirip getirmediğine bakar. Umarım kimseyi gücendirmemişimdir ama bu şekilde düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Modern60 » 13 May 2010, 10:59

Evet zemberek. Katılıyorum. Özellikle gemi kaptan ve liman örneğin tam oturmuş.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj eFeNdY » 15 May 2010, 19:59

Arkadaşlar Merhaba......
Ben bir saat firmasında saat satış danışmanlığı yapıyorum ve yaklaşık 4 yıla aşkın saat sektöründeyim.Şu konuda size katılıyorum müşteri memnuniyeti her zaman ön planda tutulması gereken bir husus.Ancak tüketici vasfı ile mağazaya gelen bir insanında karşısında onun gibi bir insan olduğunu düşünmesi lazım.En iyi satış danışmanı sinirlerini aldırmış satış elemanıdnır.Ancak karşınızda ki insan sizi 3. sınıf bir insan olarak görüp o şekilkde davranmamalıdır.Satın almak istediği şey saat.Biz değiliz beyefendi yada hanımefendi verdiği paranın karşılığında sanki mağazayı yada bizleri satın aldığı düşüncesine kapılıyor.....
Kullanıcı avatarı
eFeNdY

Mesaj Modern60 » 15 May 2010, 21:39

Daha 4 yıldır sektördeymişsin efendy arkadaş ama müşterinin seni aşağı görmesinden dolayı rahatsız olmaktasın. Burası yani bizim memleketimiz ve burada insanların ego tatminleri bu şekilde olur. Size tavsiyem kendinizi saat konsunda ciddi bir biçimde geliştirmeniz ve kendinizden emin satışlar yapmanız. MÜŞTERİNİN YAPTUKLARIYLA DEĞİL NE SATACAĞINIZLA İLGİLENEREK daha çok eğlenebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj eFeNdY » 16 May 2010, 14:20

Memnun oldum modern60.
Müşterinin yaptıklarını bu zamana kadar eğer ön planda tutmuş olsaydım sanırım bu sektörde yani satış danışmanlığını yapmazdım. Ancak forumda yazılanlarda herkesin öngörüşleri bulunmakta bende kendi görüşümü bildirdim. Evet bizim işimiz satış danışmanlığı ancak karşımızda insanların da biraz daha farklı yaklaşımnda bulunurlarsa inanın o alışveriş daha sağlıklı ve verimli olur. Bu arada, evet saat sektöründe 4 yıldır bulunuyorum ancak satış sektöründe 10. yılımı doldurucam. Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
eFeNdY

Mesaj Modern60 » 16 May 2010, 14:26

Benim pazarlama danışmanlığından direktörlüğüne kadar geçişim 10 sene sürmüştü. Toplam 25 yıl elektronik ve son 7 sene saat sektörüne hizmet verdim. Haklısın efendy ama, benim demek istediğim kendini daha çok geliştirirsen, çok daha verimli ve mutlu olabileceğin. O zaman müşteri senin için heyacanlı bir sahne olur. Şu ana kadar hangi sınıf saatlerin satış danışmanlığını yaptığını söylemedin. Bunu bilesm belki daha farklı şeyler de söyleyebilirim. Yine de iş hayatında başarılar dilerim. MÜŞTERİ DAİMA VELİNİMETTİR.Kendisi de bunun farkında olduğundan biraz naz yapar.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kogan, Majestic-12 [Bot] ve 216 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners