Zemberek » 13 May 2010, 00:15
Ziyaliv'e kısmen katılıyorum ve Clk'nın ne demek istediğini çok çok iyi anlıyorum. Çok alâkasız bir sektörden örnek vermek istiyorum amatörce kendi çapımda 5-6 tane akvaryumum var sadece besliyorum ve hep akvaryumcuları gezerim arada samimi olduklarımla tartıştığım konu farklı türlerin getirilmemesi. Neden diye sorduğunuzda huyunu, suyunu kimse bilmediği için satılmayacak, fiyatı fazla diye satılmayacak, iyi de kardeşim sen satıcı değil misin, riske girme, öğrenme, öğretme nasıl olacak ilerleme? Ayrıca kendin biliyor musun ki tüketici bilsin, ya da sen neden öğrenip öğretmiyorsun? Mantık aynı sonuçta her saat arayana bir şekilde bir saat satılıyor mu, tamam, müşteri istediğine az çok ulaştı, para kazanıldı.
Geçenlerde bir tanıdığım saat almaya karar verdi yaklaşık 400TL civarında bir bütçe ile gidip DKNY marka quartz bir saat almış, keşke almasaydın diye girdim söze ama gerisini getiremedim mekanik saat ama neden? Açıklayamadım, ki normal bir vatandaşa göre, yani saatleri yalnızca zaman gösteren araçlar olarak gören bir insanı baz alırsanız ben sabah akşam bu forumdayım, sürekli bir şeyler öğrenme çabasındayım bu forum hariç pek çok siteye ve abartmadan söylüyorum inanın en az 30.000 saate bakmışımdır 2-3 aylık sürede, ama bir açıklama yapamadım. Şimdi durum bu iken yani ben sektörden değilim ve elimden geldiği kafamın aldığı kadar bir şeyler öğrenmeye çalışıyorsam kusura bakmayın ama ekmek yiyenler beni geçmeli ayrıca değil 5000$'lık, 50$'lık bir saat bile alacak olsamda hiç bir şey almayacak bile olsam sorduğum her sorunun karşılığı fazlasıyla isterim, kendisini geliştirip sektöre katkıda bulunmuyorsa, herkesin kendi kapısını süpürmesi misali, müşteriye kusura bulmaya bence hakkı yoktur. Herkesi elbette aynı keseye koyamayız işini olması gerektiği gibi yapanlar zaten her zaman sıyrılıyorlar. Ayrıca yine kusura bakmasın satıcılar ama ekmek yedikleri sektör bu değil mi zaten? Ek iş olarak yapıyorlarsa zaten bir beklentim olamaz ama anıldıkları sıfat dolayısıyla ben o dükkana giriyorsam gereğini de beklerim. Benim onlara değil onların her zaman bana öğretecekleri olmalı diye düşünüyorum. Ziya Bey lütfen alınmayın kesinlikle sizi hedef alarak yazmadım ama bunu sizin yazdığınıza itafen söylüyorum, değil 2000, 50.000 model olsa müşteriyi ilgilendirmez, kendinizi düşünün misal cep telefonu alacaksınız karşınızdaki satıcıya sorduğunuzda bu microsd destekliyor mu dediniz ve size 60 markanın toplam 7000 modeli olduğunu ve bunların hangisnin neyi desteklediğini bilemeyeceğini söyledi. Kimse kaptana nasıl fırtınalar atlattığını sormaz, gemiyi limana getirip getirmediğine bakar. Umarım kimseyi gücendirmemişimdir ama bu şekilde düşünüyorum.