TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Omega Planet Ocean ( Cal.8500 ) Hakkında Yorum ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Omega Planet Ocean ( Cal.8500 ) Hakkında Yorum ve Ö

Mesaj berat23 » 13 Oca 2014, 21:31

submariner ayrı bir dünya fakat bütçe el vermiyorsa bence zorlamanın alemi yok. yeni PO bence görsel olarak submariner kadar güzel bir model. bunun yanında tek saat olarak kullanmak istemeseydiniz bence el primero daha özel bir saat PO'ya göre.
Kullanıcı avatarı
berat23

Mesaj onuratamer » 13 Oca 2014, 21:39

P.O nun her iki jenerasyonunu ve 16610 Submariner kullanmis biri olarak secim surecine katkida bulunmak isterim. Submariner'i sifir almistim. P.O lar ise sifira yakin kondisyonda 2. El olarak alindi. Ilk jenerasyon P.O hakkinda tek olumsuz gorusum mekanizma hakkinda idi. Belki de benim sansima, dakiklik ve rezerv konusunda beklentilerimi karsilamadi. Bir de cal 2500 bende hep eksik kalmis, bir gecis donemi mekanizmasi izlenimi verdi. Yeni nesil P.O yu ilkinden farkli olarak 45mm olarak aldim. Baslarda gozume cok buyuk geldi ama koldaki konforu ile zamanla vazgecilmez saatim oldu. Omega 8500e gecerken dersini cok iyi calismis. Her bakimdan saati iyilestirmis. Cok uzatmadan sunu soylemeliyim ki bu saat bana hic satmam diye dusundugum Submariner'i sattirdi. O kadar iyi kisaca. Bir saatsever olarak benim tum beklentilerimi karsiliyor. Eksik yani da var tabiki. Gercekten kalin bir saat, klasik omega kivrimlari bu durumu bir miktar azaltiyor ama eninde sonunda zarif bir saat gibi durmuyor. Bir de micro ayar olmadigindan bilezigin tam oturmasi biraz sans isi. Boyle iri bir saatte bunu nasil dusunememisler anlamiyorum. Bir de elbette ikinci elde bir Rolex performansi beklememek lazim ama zaten sen de severek sonuna kadar kullanmak icin aliyorsun. Kiscasi elindeki eski p.O yu satip yenisini alma fikrini destekliyorum.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj SeRxx » 13 Oca 2014, 21:39

Öncelikle gelen yorumlar için çok teşekkürler :champ:

Mferda, sağolun güzel dileğiniz için :champ:

Cct, aslında mekanizmanın görünür olmasında ziyade in-house olması daha çok cezbedici; tabi seramik bezel ve kadran işçiliği cidden başarılı :thumbup: Teşekkürler :champ:

Özgür abi çok sağol, ikinci el Sub. fikir de aklımdaydı fakat cidden ikinci el saat kalıcı olmuyor. Elimdeki PO bana geldiğinde ikinci el bile sayılmazdı ama yine de değiştirme fikri bastı :?

Volkan Abi SMP 300m ciddi başarılı ki fiyatıyla daha da cezbedici; fakat Yeni PO bir adım önde gözümde :thumbup:

Bora71 sizin saatiniz de hayırlı olsun :champ: Omega butikten aldım bu bilgileri; o yüzden kısa sürede doğru bir karar vermeliyim :roll:

Berat23, El Primero Chronograph'ı cidden düşünüyordum; fakat Omega'nın geleceği çok daha fazla güven veriyor :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj fbolukbas » 13 Oca 2014, 21:40

vmetin yazdı:Bence seamaster 300m bundan güzel :champ:

Oley Volkan :) :) :) :champ:

Serkan sıfır olamıyorsa İkinci el seramik submariner (ya da DJ II fluted bezel, mesela mavi kadran alınır :super: ). Bir süre kullanılır.
Baktın olmadı minimum kayıpla satılır. Hatta satana kadar da beğendiğin omega'yı takibe alırsın..
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Miriel » 13 Oca 2014, 22:00

Serkan ağabey, elindeki PO yu sattıktan sonra yeni bir PO almak seni yeteri kadar mutlu edecek mi ya da yeni bir saat almış hissi yaratacak mı?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj necati » 13 Oca 2014, 22:02

Foruma bulaşmış biri olarak saatin ömrünü ölçebilecek kadar barındıracağını sanmıyorum ;) . Sen gönlüne ve gözüne tam hitap edene karar verebildinmi ona bak. Ne de olsa omega alan bekler biriktirir submariner da alır. Ama sub alıp aklın omegada kalacaksa? O halde aldıktan sonra uzun süre (söz gelimi 1 ay :lol: ) başka saate bakmana mani olabilecek model hangisi bunu düşün :!:
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj onatozer » 13 Oca 2014, 22:08

Serkan, öncelikle bu işin biraz kısmet olduğunu kendi deneyimlerimden yola çıkarak söyleyebilirim. O nedenle şimdiden yeni saat hayırlı olsun ;)

Aynı saate sahip olup benzer soru işaretleri sürekli olan biri olarak bu başlık ilgimi ekstradan çekti. Ben de uzun süre Cal.2500 PO'dan 8500 e geçmeyi düşündüm, hala ara ara aklıma düşer hatta. Ancak her seferinde iki faktör beni elim boş döndürdü. İlki yukarıda da bahsedildiği gibi kalınlık. 45mm'de bile gözümü ve kolumu çok rahatsız eden tombul kasanın eski bir cal.2500 kullanıcısını 42mm de iyice rahatsız edeceğini düşünüyorum. İkinci içime sinmeyen detay ise bezel. 8500 lerdeki hafif mat bezel 2500 le karşılaştırıldığında sönük kalıyor. Hem spor hem şık olan PO gözüme şam şam parlamayınca sadece spor geliyor.

Diğer yandan 8500 ün 2500 e göre çok çok başarılı bir makine olduğuna yürekten katılıyorum. Safir arka kapaktan çok güzel gözükmesi de cabası. Ancak kendi 2500 üme bir türlü kıyamadım ve üstüne gül koklasam da günlük olarak ilk koluma taktığım saat PO oluyor. Adeta güvenilir bir liman gibi o mu bu mu uğraşmak istemediğimde kolumda Omega'yı buluyorum. Submeriner gibi şortla da smokinle de kullanılacak kadar geniş yelpazede bir saat. O nedenle benim tavsiyem 2500 ü bekletip ikinci bir saat almak. Böylece hem tek saate bağlı kalınmıyor, hem de emektardan vazgeçilmemiş oluyor. Şahsi kanaatim PO Cal.8500 ancak mavi gibi özel renkler için 2500 den vazgeçip alınabilir. Onun dışında yerine bir Submariner gelmeyecekse Cal.2500 ile yola devam etmek maddi manevi en rahatı gibi geliyor :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj mlm » 13 Oca 2014, 22:20

Bugüne kadar kullandığın saatlerin arasında-Tag Heuer de dahil- kasa yapısı itibariyle bileğine bence en yakışan saat bu saatti ve ben de bileğimde denediğimde verdiği his harikaydı. 45 mm emin ol senin bileğine büyük gelecek, 42 ise kalınlığı itibariyle çok iyi durmayabilir. Ne bileyim tabiki mekanizma da önemli ama sırf bunun için görünümü neredeyse aynı bir saati o kadar fark verip almak ne kadar doğru olur :?

Velhasıl bileğine çok yakışan bu saati satma da, gerisini nasıl biliyorsan öyle yap Serkancım :)

Ve bence de Seamaster 300 bu saatten daha güzel.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 126 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners