TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Omega Planet Ocean ( Cal.8500 ) Hakkında Yorum ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Omega Planet Ocean ( Cal.8500 ) Hakkında Yorum ve Ö

Mesaj SeRxx » 13 Oca 2014, 22:28

Onur abi kıymetli bilgiler için çok teşekkürler :champ: Cal.2500'den aşırı memnunum, muhtemelen seninki eski seriydi. Cal.8500'ü 1 yıldan fazladır yabancı sitelerde takip ediyorum; bütün yorumlar olumlu :thumbup: O kalınlık kafamı kurcalamasa şu an kutu açılışını yapıyor olacaktım

Ferhat abi, çok kez ikinci el Rolex alma imkanım oldu, hatta kayıpsız satışım da olacaktı ama al-sat ciddi yorucu :) Çok teşekkürler :champ:

Miriel, kesinlikle yeni saat hissi verecek :thumbup:

Necati Abi kesinlikle aklım Omega'da kalacak biliyorum :? :thumbup:

Mcco, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler :champ: bire bir içimden geçenleri aktarmışsın, hepsine katılıyorum :thumbup: Fakat arada gelen Yeni PO krizim var anlam veremediğim :? :)

Cengiz abi çok doğru diyorsun :champ: Kesinlikle elimdeki Planet Ocean'ı riske atmayacağım ve düzgün bir karar vereceğim :thumbup:

Frank 1.80 küsürlerde iken bileğimde denediğim bu PO'yu almamak en büyük hatalarımdan biri. Fikir vermesi açısından fotoğrafları yüklüyorum:
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Bora71 » 13 Oca 2014, 22:33

Ben önce Omega butiğin yönlendirmesi ile 45.5 mm olanı almak üzereydim ancak ellerinde 42 olmayınca da vazgeçtim. Daha sonra Özgür saatte 42 mm hem silver hem de turuncu rakamlı olanı denedim. Genel olarak 45.5 çok büyük duruyor, 42 ise biraz küçük gözüküyordu, maalesef Omega ortayı bulamamış :x Bileğim kalın olmadığı için 42 de karar kıldım, turuncu rakamlı 42 biraz daha büyük gösteriyordu, onu aldım.
Genelde forumlarda 42 nin biraz küçük kaldığı, 45.5 ise çok büyük olduğu yönünde fikir bildirilmiş, özelikle 45.5 metal bilezik ile çok ağır oluyor ve bilekte durmuyor, kalın bir bileğe sahip olmak gerek :D Kauçuk kayış ile de Omega takmayı düşünmedim, 42 mm daha zarif ve dressy durdu.
Yeni çıkardıkları 43.5 mm GMT nin aslında ölçüsü tam ama daha kalın ve istemediğim bir özellik olan gmt olması + 2000 tl daha fiyatlı olması yüzünden hiç düşünmedim.
Herkese iyi akşamlar..
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj Ahbob » 13 Oca 2014, 22:36

Yeni PO'yu ben de çok beğeniyorum. Eğer bu bütçeye çıkabilecek olsam bakacağım ilk seçeneklerden biri olurdu. Ancak bana eldekini çıkarıp yeni versiyonunu almak cazip gelmiyor. Yeni bir saat hissini veremeyeceğini ve uzun vadede karlı, cazip olmayacağını düşünüyorum. Eğer mavi kadran tercih edilmeyecekse, diğer alternatiflere veya biraz daha bekleyip Submariner'a yönelmek daha mantıklı geliyor.

Seamaster 300M bence güncellemeden önce çok daha başarılıydı ama bence bu haliyle bile PO'nun bir tık önünde.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj hydrocon » 13 Oca 2014, 23:21

8500 cal. için konuşursak bence çok şık saat kesinlikle kutuda olmalı 42 yada 45.5 kısmı tartışılır ama
Halihazırda po kullanırken yenisi ile ikame etmek seni ne kadar mutlu eder sevgili panpa?
Ikinci rolex fikri kulağa hoş geliyor bir değerlendir derim..
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj mlm » 13 Oca 2014, 23:34

SeRxx yazdı:Resim

Olmamış olm işte ne zorluyorsun :D Benim bileğe de olmaz, dana gibi saat :D
Iyi ki almamışsın.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj onuratamer » 13 Oca 2014, 23:40

AT 8500 e ne dersin? Hem mevcut P.O kalir. Sifiri da nispeten daha uygun fiyatli. Bende 41.5 lik A.T de var biliyorsun, isciligi ve kasa orantisi P.O dan daha basarili.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj Miriel » 13 Oca 2014, 23:41

mlm yazdı:
SeRxx yazdı:Resim

Olmamış olm işte ne zorluyorsun :D Benim bileğe de olmaz, dana gibi saat :D
Iyi ki almamışsın.

Cengiz ağabey :D :lol:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Tolgi06 » 13 Oca 2014, 23:50

Kasa,kadran mekanizma gerçekten güzel ama (fiyat vs gibi etkenleri bırakarak konuşuyorum) çok büyük bu saat be Serxx. Bileğinde büyük durmuş, ağırlık olarak da gerçekten zorlayacak bir saat bence.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Peleponnes ve 138 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners