TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

K.Serkisoff & Co. Constantinople Cep Saati

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: K.Serkisoff & Co. Constantinople cep saati , 200 yıllık

Mesaj Clk » 16 May 2010, 22:02

Paylasiminiz icin tesekkür ederim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj gurcaglar » 16 May 2010, 23:17

Rica ederim. Zevktir.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Bond » 17 May 2010, 00:14

Bilgiyi sunma tarzınıza hayran oldum Sayın Gurcaglar, tüm arkadaşlarım adına size teşekkür ederim. Benimde hakkında pek fazla bilgi edinemediğim dedemden kalma eski bir Emile Droz cep saatim var. Bu yakınlarda İstanbulda Mehmet usta geçici bir ön temizlik çalışması yaptı, kendisine de teşekkür ederim. Eski konularda geçiyor ama tekrar bana döndüğü zaman farklı bir konuda paylaşıp sizin düşüncelerinizi almayı çok isterim.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj gurcaglar » 17 May 2010, 02:06

Merhaba Sevgili Bond,
Nazik ifadeleriniz için çok teşekkürler.

Ah evet eski gönderilere baktım, saatinizin fotograflarını buldum. E. Droz daha önce birkaç cep saatini gördüğüm Le Locle bölgesi ustalarından. Droz ailesi adeta bir klan gibi pek çok farklı usta çıkarmış belki de sülale demek gerek, velud bir aile. Le Locle bölgesi ustalarının işçiliğine hayranım, saatiniz yapıldığı dönemin tüm güzel ve ileri özelliklerini taşıyor, yani anahtar kurmalı değil, saat ayarı tacın kenarındaki tırnakla yapılıyor, bence kadran da çok hoş, 2'nin üzerindeki atığı umursamayın kusur değil, saatin eskiliğini ve orijinalliğini gösterir, ben mekanizmaya daha fazla önem veririm. Saatiniz Almanya pazarı için üretilmiş (V(or)-N(ach)) inisiyallerinden regülatördeki belli oluyor, bir de gümüş kasalı olsa gerek kapak içinde Alman gümüş onay damgası olmalı (hilal ve taç). Saatin baskıları Glashuette tarzını hatırlatıyor bu da saatin Alman pazarı için imal edildiğini akla getiriyor. Çok hoş güle güle kullanın. Emile Droz hakkında şunları buldum: Armut logosu için 1895'te patent almış, TP inisiyalli marka için 1897'de patent almış bir de Anatolie(yani Anadolu) markası için 1894 yılında patent almış ki bu son marka E. Droz'un Osmanlı pazarı için de üretim yaptığını kanıtlıyor zira bu marka hem latin harfleriyle hem de Osmanlı hurufatıyla yazılmış.
Bu arada eski cep saatlerini tamir eden iyi bir usta biliyorsanız bana önerir misiniz?
Baki selamlar
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj trenton » 17 May 2010, 13:49

merhaba sayın gürçağlar,
vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı size teşekkür ederim. ayrıca isimlerini vermiş olduğunuz kitaplarda benim için oldukça faydalı olacak. çünkü ben daha işin başındayım öğrenmem gereken o kadar çok şey varki...
saygılarımla,
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj gurcaglar » 17 May 2010, 15:47

trenton yazdı:merhaba sayın gürçağlar,
vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı size teşekkür ederim. ayrıca isimlerini vermiş olduğunuz kitaplarda benim için oldukça faydalı olacak. çünkü ben daha işin başındayım öğrenmem gereken o kadar çok şey varki...
saygılarımla,

Merhaba,

Faydalı olduysa sizin için bundan büyük mutluluk duyarım. Keyifli okumalar. Sağlıcakla kalınız.
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Bond » 17 May 2010, 17:58

gurcaglar yazdı:Merhaba Sevgili Bond,

Ah evet eski gönderilere baktım, saatinizin fotograflarını buldum. E. Droz daha önce birkaç cep saatini gördüğüm Le Locle bölgesi ustalarından. Droz ailesi adeta bir klan gibi pek çok farklı usta çıkarmış belki de sülale demek gerek, velud bir aile. Le Locle bölgesi ustalarının işçiliğine hayranım, saatiniz yapıldığı dönemin tüm güzel ve ileri özelliklerini taşıyor, yani anahtar kurmalı değil, saat ayarı tacın kenarındaki tırnakla yapılıyor, bence kadran da çok hoş, 2'nin üzerindeki atığı umursamayın kusur değil, saatin eskiliğini ve orijinalliğini gösterir, ben mekanizmaya daha fazla önem veririm. Saatiniz Almanya pazarı için üretilmiş (V(or)-N(ach)) inisiyallerinden regülatördeki belli oluyor, bir de gümüş kasalı olsa gerek kapak içinde Alman gümüş onay damgası olmalı (hilal ve taç). Saatin baskıları Glashuette tarzını hatırlatıyor bu da saatin Alman pazarı için imal edildiğini akla getiriyor. Çok hoş güle güle kullanın. Emile Droz hakkında şunları buldum: Armut logosu için 1895'te patent almış, TP inisiyalli marka için 1897'de patent almış bir de Anatolie(yani Anadolu) markası için 1894 yılında patent almış ki bu son marka E. Droz'un Osmanlı pazarı için de üretim yaptığını kanıtlıyor zira bu marka hem latin harfleriyle hem de Osmanlı hurufatıyla yazılmış.
Bu arada eski cep saatlerini tamir eden iyi bir usta biliyorsanız bana önerir misiniz?
Baki selamlar

Çok teşekkür ederim, bu kadar özel ayrıntılı bilgileri uzun süre aramama rağmen bulamamıştım. Saati henüz tam olarak görmedim ama sanırım mekanizmasına bakım yapıldı ve 2'nin üzerindeki kısma geçici olarak boya sürüldü galiba. Resimleri yüklerim verdiğiniz bilgilerle beraber daha sonra.

Eski saatleri tamir eden birçok usta forumda konuşmuştuk ama spesifik olarak İstanbulda olmadığım için şu kişi diyemeyeceğim. Çünkü her ustanın çeşitli dönem/ülke bazlı saatlerinin tamirinde özel tecrübesi ve özel yedek parçalara erişim imkanı farklı olabilir diye düşünüyorum. Herkesin bildiği ve tecrübesine güvendiği Recep Gürgen usta var, fakat meşgüliyetlerinden dolayı vakit ayırmasının biraz zor olduğu söyleniyordu. Şule Gürbüz var özel restorasyon ve bakım çalışmaları yapan bildiğim ama normal tamir yapıyormu emin değlim. Birde bu konularda uzman Beyoğlunda bir saatçi duymuştum fakat tam ismini hatırlayamadım. Elbette çok ağır olmayan tamirleri yapabilen bir çok usta vardır. Bu konuda daha bilgili arkadaşlarımız var, onların daha doğru şekilde yardımcı olacağını düşünüyorum. Aslında ben sizin bu konuda birçok kişiyi aydınlatabileceğini düşünmüştüm sitenizde yenileme ve tamir çalışmaları öncesi ve sonrası resimler vardı. Belki siz saatlerinizi yurtdışında restore ettirmişte olabilirsiniz diye düşündüm.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj gurcaglar » 17 May 2010, 18:42

Bond yazdı:
gurcaglar yazdı:Merhaba Sevgili Bond,

Baki selamlar

Çok teşekkür ederim, bu kadar özel ayrıntılı bilgileri uzun süre aramama rağmen bulamamıştım. Saati henüz tam olarak görmedim ama sanırım mekanizmasına bakım yapıldı ve 2'nin üzerindeki kısma geçici olarak boya sürüldü galiba. Resimleri yüklerim verdiğiniz bilgilerle beraber daha sonra.

Eski saatleri tamir eden birçok usta forumda konuşmuştuk ama spesifik olarak İstanbulda olmadığım için şu kişi diyemeyeceğim. Çünkü her ustanın çeşitli dönem/ülke bazlı saatlerinin tamirinde özel tecrübesi ve özel yedek parçalara erişim imkanı farklı olabilir diye düşünüyorum. Herkesin bildiği ve tecrübesine güvendiği Recep Gürgen usta var, fakat meşgüliyetlerinden dolayı vakit ayırmasının biraz zor olduğu söyleniyordu. Şule Gürbüz var özel restorasyon ve bakım çalışmaları yapan bildiğim ama normal tamir yapıyormu emin değlim. Birde bu konularda uzman Beyoğlunda bir saatçi duymuştum fakat tam ismini hatırlayamadım. Elbette çok ağır olmayan tamirleri yapabilen bir çok usta vardır. Bu konuda daha bilgili arkadaşlarımız var, onların daha doğru şekilde yardımcı olacağını düşünüyorum. Aslında ben sizin bu konuda birçok kişiyi aydınlatabileceğini düşünmüştüm sitenizde yenileme ve tamir çalışmaları öncesi ve sonrası resimler vardı. Belki siz saatlerinizi yurtdışında restore ettirmişte olabilirsiniz diye düşündüm.

Rica ederim, benim için büyük bir zevk. 2'nin üzerine mine boyası (enamel paste) sürülmüştür. Birkaç yıl evvel Almanya'dan almıştım ve Berlin'de bir Türk saat ustası tanıdığımın atölyesine götürmüştüm, adamcağız çok şaşırmıştı böyle bir şey olduğunu bilmiyormuş, ben de atığı olan bir mine kadran üstünde nasıl onarım yapılacağını tatbiki olarak kendisine göstermiştim, çok sevinmişti. Haklısınız benim de tanıdığım ustalar var ama yollarımız burada da kesişti. Recep Bey'i şahsen tanırım, atölyesinde uzun sohbetler yaptık vaktiyle ama ne yazık ki Recep Bey'in Dolmabahçe Sarayı'ndaki işleri nedeniyle vakti az, bir keresinde bir İngiliz cep saatimin tamiri için saati kendisine bırakmış ve ancak bir buçuk yıl sonra tamir edilemeden geri almıştım, sanırım bu durumun vahametini açıklar. Yurt dışında tamir yapan ustalar var elbette ama o tamirlerin ücretlerini ben akademisyen maaşımla ödeyebilecek durumda değilim. Şule Hn.'ı da tanırım ama kendisiyle uzun süre sohbet etme olanağım olmadı, Dolmabahçe Sarayı'nın saatlerini itinayla koruyor ve onarıyor doğrusu takdire şayan, o saatleri iyi bilirim zira akademik yaşamımdan önce-yani 20li yaşlarımda :D - beş yıl Dolmabahçe Sarayı'nda küratörlük yapmıştım. Hah evet Beyoğlu'ndaki diğer usta ise yakın dostlarımdan biridir ve kendisinden çok şey öğrendim, müthiş bir ustadır ve bugüne dek onaramadığı bir saat görmedim (fusee cepsaatlerinden atmoslara kadar) ama o da işlerinin yoğunluğundan zor ulaşılabilir bir hale geldi. O nedenle arızalanan saatlerim arızalı olarak duruyorlar ve ne yazık ki ülkemizde özellikle eski cepsaatlerini onarabilecek usta sayısının miktarından ciddi endişeler duymaya başladım. Selam ve sevgiler.
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners