trenton yazdı:merhaba sayın gürçağlar,
vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı size teşekkür ederim. ayrıca isimlerini vermiş olduğunuz kitaplarda benim için oldukça faydalı olacak. çünkü ben daha işin başındayım öğrenmem gereken o kadar çok şey varki...
saygılarımla,
gurcaglar yazdı:Merhaba Sevgili Bond,
Nazik ifadeleriniz için çok teşekkürler.
Ah evet eski gönderilere baktım, saatinizin fotograflarını buldum. E. Droz daha önce birkaç cep saatini gördüğüm Le Locle bölgesi ustalarından. Droz ailesi adeta bir klan gibi pek çok farklı usta çıkarmış belki de sülale demek gerek, velud bir aile. Le Locle bölgesi ustalarının işçiliğine hayranım, saatiniz yapıldığı dönemin tüm güzel ve ileri özelliklerini taşıyor, yani anahtar kurmalı değil, saat ayarı tacın kenarındaki tırnakla yapılıyor, bence kadran da çok hoş, 2'nin üzerindeki atığı umursamayın kusur değil, saatin eskiliğini ve orijinalliğini gösterir, ben mekanizmaya daha fazla önem veririm. Saatiniz Almanya pazarı için üretilmiş (V(or)-N(ach)) inisiyallerinden regülatördeki belli oluyor, bir de gümüş kasalı olsa gerek kapak içinde Alman gümüş onay damgası olmalı (hilal ve taç). Saatin baskıları Glashuette tarzını hatırlatıyor bu da saatin Alman pazarı için imal edildiğini akla getiriyor. Çok hoş güle güle kullanın. Emile Droz hakkında şunları buldum: Armut logosu için 1895'te patent almış, TP inisiyalli marka için 1897'de patent almış bir de Anatolie(yani Anadolu) markası için 1894 yılında patent almış ki bu son marka E. Droz'un Osmanlı pazarı için de üretim yaptığını kanıtlıyor zira bu marka hem latin harfleriyle hem de Osmanlı hurufatıyla yazılmış.
Bu arada eski cep saatlerini tamir eden iyi bir usta biliyorsanız bana önerir misiniz?
Baki selamlar
Bond yazdı:gurcaglar yazdı:Merhaba Sevgili Bond,
Nazik ifadeleriniz için çok teşekkürler.
Ah evet eski gönderilere baktım, saatinizin fotograflarını buldum. E. Droz daha önce birkaç cep saatini gördüğüm Le Locle bölgesi ustalarından. Droz ailesi adeta bir klan gibi pek çok farklı usta çıkarmış belki de sülale demek gerek, velud bir aile. Le Locle bölgesi ustalarının işçiliğine hayranım, saatiniz yapıldığı dönemin tüm güzel ve ileri özelliklerini taşıyor, yani anahtar kurmalı değil, saat ayarı tacın kenarındaki tırnakla yapılıyor, bence kadran da çok hoş, 2'nin üzerindeki atığı umursamayın kusur değil, saatin eskiliğini ve orijinalliğini gösterir, ben mekanizmaya daha fazla önem veririm. Saatiniz Almanya pazarı için üretilmiş (V(or)-N(ach)) inisiyallerinden regülatördeki belli oluyor, bir de gümüş kasalı olsa gerek kapak içinde Alman gümüş onay damgası olmalı (hilal ve taç). Saatin baskıları Glashuette tarzını hatırlatıyor bu da saatin Alman pazarı için imal edildiğini akla getiriyor. Çok hoş güle güle kullanın. Emile Droz hakkında şunları buldum: Armut logosu için 1895'te patent almış, TP inisiyalli marka için 1897'de patent almış bir de Anatolie(yani Anadolu) markası için 1894 yılında patent almış ki bu son marka E. Droz'un Osmanlı pazarı için de üretim yaptığını kanıtlıyor zira bu marka hem latin harfleriyle hem de Osmanlı hurufatıyla yazılmış.
Bu arada eski cep saatlerini tamir eden iyi bir usta biliyorsanız bana önerir misiniz?
Baki selamlar
Çok teşekkür ederim, bu kadar özel ayrıntılı bilgileri uzun süre aramama rağmen bulamamıştım. Saati henüz tam olarak görmedim ama sanırım mekanizmasına bakım yapıldı ve 2'nin üzerindeki kısma geçici olarak boya sürüldü galiba. Resimleri yüklerim verdiğiniz bilgilerle beraber daha sonra.
Eski saatleri tamir eden birçok usta forumda konuşmuştuk ama spesifik olarak İstanbulda olmadığım için şu kişi diyemeyeceğim. Çünkü her ustanın çeşitli dönem/ülke bazlı saatlerinin tamirinde özel tecrübesi ve özel yedek parçalara erişim imkanı farklı olabilir diye düşünüyorum. Herkesin bildiği ve tecrübesine güvendiği Recep Gürgen usta var, fakat meşgüliyetlerinden dolayı vakit ayırmasının biraz zor olduğu söyleniyordu. Şule Gürbüz var özel restorasyon ve bakım çalışmaları yapan bildiğim ama normal tamir yapıyormu emin değlim. Birde bu konularda uzman Beyoğlunda bir saatçi duymuştum fakat tam ismini hatırlayamadım. Elbette çok ağır olmayan tamirleri yapabilen bir çok usta vardır. Bu konuda daha bilgili arkadaşlarımız var, onların daha doğru şekilde yardımcı olacağını düşünüyorum. Aslında ben sizin bu konuda birçok kişiyi aydınlatabileceğini düşünmüştüm sitenizde yenileme ve tamir çalışmaları öncesi ve sonrası resimler vardı. Belki siz saatlerinizi yurtdışında restore ettirmişte olabilirsiniz diye düşündüm.
Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 48 misafir
|