TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Puro zerine Payla覺mlar Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Mesaj whiskey » 10 ub 2014, 13:02

Ernes0, humidor fotoraflarda bile inan覺lmaz kalitesiz g繹z羹k羹yor yak覺ndan kim bilir nas覺ld覺r. :roll: Eminim ki humidorun i癟i 襤spanyol sediri deil. Saf suyu iyice yedirdikten sonra, nemlendirme 羹nitesini de saf suya yedirmen laz覺m. Saf su kapa覺n覺 kullanarak her b繹lgeye saf suyu yayabilirsin, ama suyu yayd覺ktan 1-2 dk sonra nemlendirme 羹nitesini ters 癟evirip masaya bir ka癟 kere vur, fazla suyu ats覺n. Genellikle bu tarz kalitesiz humidorlar覺n ahab覺 gibi aksesuarlar覺 da 癟ok kalitesiz oluyor. Dolay覺s覺yla o nemlendirme 羹nitesi yeter kadar g羹癟l羹 deil ve higrometre de b羹y羹k ihtimalle kalibre edilmemi. Kesin sonu癟 alabilmek i癟in bir pet ie kapa覺n覺n i癟ine az覺na kadar tuz koyup bir damla su damlat覺p hava almaz bir kaba veya buzdolab覺 poetinin i癟ine higrometreyle beraber yerletirip 24 saat bekledikten sonra nemin y羹zde 75 olmas覺 laz覺m. Eer 75 i g繹stermiyorsa higrometrenin arkas覺ndaki viday覺 s覺karak 75 e getirebilirsin. Benim tavsiyem arkada覺n覺z覺n %72 lik boveda'lardan 2 tane almas覺 olacakt覺r. Bu durumda higrometre kullanmas覺na bile gerek kalmayacakt覺r. Dier bir 癟繹z羹m ise humidoru hi癟 kullanmay覺p hava almaz kaliteli bir plastik saklama kutusunda purolar覺n覺 saklamas覺d覺r. Higrometreyi s繹k羹p kutuya ats覺n, bir shot barda覺n覺nda y羹zde 75 i kadar saf su koysun. O humidordan 癟ok daha fazla i g繹recektir. :D Israrla humidoru kullanacaksa 羹st seviye purolar覺 dikkatli muhafaza etmesini 繹neririm. Zira ne olduu belirli olmayan o aa癟 purolar覺n aromas覺nda k繹t羹 bir etki yapabilir. Ayr覺ca humidorun nem ka癟覺rd覺覺n覺 sanm覺yorum. Ufak bir aral覺k olsa bile bu kadar b羹y羹k oynamalar yaratmaz. Umar覺m yard覺mc覺 olabilmiimdir.
En son whiskey taraf覺ndan 10 ub 2014, 13:05 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
whiskey

Kay覺t: 10 Kas 2011, 11:14

Mesaj whiskey » 10 ub 2014, 13:03

2fast, hay覺rl覺 olsun. G羹zel g羹nlerde kullan yeni humidorunu. Masa羹st羹 olarak 癟ok iyi bir 癟繹z羹m bu rafl覺 sistem. :champ: Bu arada Che'den mi ald覺n?
Kullan覺c覺 avatar覺
whiskey

Mesaj ernest0 » 10 ub 2014, 15:13

whiskey yazd覺:Ernes0, humidor fotoraflarda bile inan覺lmaz kalitesiz g繹z羹k羹yor yak覺ndan kim bilir nas覺ld覺r. :roll: Eminim ki humidorun i癟i 襤spanyol sediri deil. Saf suyu iyice yedirdikten sonra, nemlendirme 羹nitesini de saf suya yedirmen laz覺m. Saf su kapa覺n覺 kullanarak her b繹lgeye saf suyu yayabilirsin, ama suyu yayd覺ktan 1-2 dk sonra nemlendirme 羹nitesini ters 癟evirip masaya bir ka癟 kere vur, fazla suyu ats覺n. Genellikle bu tarz kalitesiz humidorlar覺n ahab覺 gibi aksesuarlar覺 da 癟ok kalitesiz oluyor. Dolay覺s覺yla o nemlendirme 羹nitesi yeter kadar g羹癟l羹 deil ve higrometre de b羹y羹k ihtimalle kalibre edilmemi. Kesin sonu癟 alabilmek i癟in bir pet ie kapa覺n覺n i癟ine az覺na kadar tuz koyup bir damla su damlat覺p hava almaz bir kaba veya buzdolab覺 poetinin i癟ine higrometreyle beraber yerletirip 24 saat bekledikten sonra nemin y羹zde 75 olmas覺 laz覺m. Eer 75 i g繹stermiyorsa higrometrenin arkas覺ndaki viday覺 s覺karak 75 e getirebilirsin. Benim tavsiyem arkada覺n覺z覺n %72 lik boveda'lardan 2 tane almas覺 olacakt覺r. Bu durumda higrometre kullanmas覺na bile gerek kalmayacakt覺r. Dier bir 癟繹z羹m ise humidoru hi癟 kullanmay覺p hava almaz kaliteli bir plastik saklama kutusunda purolar覺n覺 saklamas覺d覺r. Higrometreyi s繹k羹p kutuya ats覺n, bir shot barda覺n覺nda y羹zde 75 i kadar saf su koysun. O humidordan 癟ok daha fazla i g繹recektir. :D Israrla humidoru kullanacaksa 羹st seviye purolar覺 dikkatli muhafaza etmesini 繹neririm. Zira ne olduu belirli olmayan o aa癟 purolar覺n aromas覺nda k繹t羹 bir etki yapabilir. Ayr覺ca humidorun nem ka癟覺rd覺覺n覺 sanm覺yorum. Ufak bir aral覺k olsa bile bu kadar b羹y羹k oynamalar yaratmaz. Umar覺m yard覺mc覺 olabilmiimdir.

whiskey detayl覺 cevap i癟in 癟ok teekk羹r ederim... :champ: :champ: :champ:

humidoru ats覺n yerine 2 boveda ile tupperware saklama kab覺 als覺n bence :lol: :lol: :lol:

bir de g羹ncel puro listeni yazarsan sevinirim, sevdiin purolar覺 denemek isterim... :thumbup:
襤mzan覺z

Bu oluturduunuz mesajlara eklenebilecek bir yaz覺 bloudur. 200 karakterlik limiti vard覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
ernest0

Kay覺t: 19 ub 2012, 22:47

Mesaj 2fast4u » 10 ub 2014, 15:36

Whiskey vardi arabada gezdirirken goruntu aldim cuban cigardan almistim sanirim epey oldu
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj whiskey » 10 ub 2014, 18:46

Ernest0, :thumbup:

Soyle bir kisa liste yapayim o zaman.
Oliva master blends serisi(ozellikle robusto ve torpedosu inanilmazdir)
Oliva v serisi (viski ile birebir)
Padron 1926 ve 1964 madurolar (her zaman bahsettigim ve bahsetmeye devam edecegim efsane seriler, her zaman humidorumda bir kac dal birakirim)
Opus X perfecxion no.2 - 2013 yilinda ictigim en iyi purolardan bir tanesi.
My father no.1 - kremamsi tatlari seviyorsan kesinlikle denemen gereken bir urun
Liga Privada undercrown(herhangi bir vitola uygundur ama ben 54 ring ustune cikmamaya calisiyorum)- en cok tukettigim purolardan birisi.
ozellikle agir aksam yemeklerinden sonra cok guzel gidiyor.
arturo fuente unnamed reserve - 2013 sonuna dogru cikan cok ozel bir urun bulabilirsen kutu kutu al.
LIga Privada no 9(tercihen robusto) - harika otesi bir puro

kubalara gelirsek benim baslica tercihim Montecristo ve Partagastir. Ozellikle mc no2, petit edmundo ve partagasta no4 ile p2. Farkli urunler denemek istiyorsan Cuaba Diedemas'i oneririm. Keyifli oldugun bir gunun sabahinda kahvalti sonrasi yak butun gunu cikarirsin zaten. :D

Telefondan yazdim o yizden pek ayrintili olmadi ama dha sonra ayrintili bir mesaj yazacagim. :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
whiskey

Mesaj ernest0 » 10 ub 2014, 19:04

whiskey yazd覺:Ernest0, :thumbup:

Soyle bir kisa liste yapayim o zaman.
Oliva master blends serisi(ozellikle robusto ve torpedosu inanilmazdir)
Oliva v serisi (viski ile birebir)
Padron 1926 ve 1964 madurolar (her zaman bahsettigim ve bahsetmeye devam edecegim efsane seriler, her zaman humidorumda bir kac dal birakirim)
Opus X perfecxion no.2 - 2013 yilinda ictigim en iyi purolardan bir tanesi.
My father no.1 - kremamsi tatlari seviyorsan kesinlikle denemen gereken bir urun
Liga Privada undercrown(herhangi bir vitola uygundur ama ben 54 ring ustune cikmamaya calisiyorum)- en cok tukettigim purolardan birisi.
ozellikle agir aksam yemeklerinden sonra cok guzel gidiyor.
arturo fuente unnamed reserve - 2013 sonuna dogru cikan cok ozel bir urun bulabilirsen kutu kutu al.
LIga Privada no 9(tercihen robusto) - harika otesi bir puro

kubalara gelirsek benim baslica tercihim Montecristo ve Partagastir. Ozellikle mc no2, petit edmundo ve partagasta no4 ile p2. Farkli urunler denemek istiyorsan Cuaba Diedemas'i oneririm. Keyifli oldugun bir gunun sabahinda kahvalti sonrasi yak butun gunu cikarirsin zaten. :D

Telefondan yazdim o yizden pek ayrintili olmadi ama dha sonra ayrintili bir mesaj yazacagim. :champ:

癟ok teekk羹rler whiskey :champ: :champ: :champ:

bakal覺m hangilerini bulabilecek kardeim...
襤mzan覺z

Bu oluturduunuz mesajlara eklenebilecek bir yaz覺 bloudur. 200 karakterlik limiti vard覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
ernest0

Mesaj whiskey » 10 ub 2014, 19:10

Ne yazik ki Kuba disilari orada bulamaz. :roll:
Kullan覺c覺 avatar覺
whiskey

Mesaj ernest0 » 10 ub 2014, 20:24

whiskey yazd覺:Ne yazik ki Kuba disilari orada bulamaz. :roll:

Sabihada degil kuba disi, kuba da kalmamis malesef bir tek monte cristo no5 kalmis :(

2fast bir yazisinda noname dominic gorurseniz mutlaka alin demisti ( yanlis hatirlamiyorsam :D ) ondan aldirdim ben de ancak...
襤mzan覺z

Kullan覺c覺 avatar覺
ernest0

ncekiSonraki

D繹n TSF Puro - Cigars

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners