TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Hydroconquest Cam Çizik Sorunu

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Longines Hydroconquest Cam Çizik Sorunu

Mesaj mertk » 03 Oca 2014, 16:07

Arkadaşlar herkese merhaba, yaklaşık iki yıldır kullandığım longines hydro nun camı çizildi, bayada uzun bir şekilde hemde ama çizik derin değil.
Bir yabancı sitedede diamond paste nasıl temizlenebileceği yazıyor, herhalde öyle halledebilirim diye düşünüyorum.
Ama bir sorum var sizlere forumda bir çok arkadaşda bu saati kullanmıştır zaten bilir.
Longines in sitesine baktığımda ar kaplamanın camın alt kısmında olduğunu yazıyor o zaman buna göre gönül rahatlığı ile diamond paste kullanarak ARa da zarar vermeden saatin çiziğini temizleyebilirim herhalde değil mi?Ama yakında saati servise göndermeyi planlıyorum acaba onlar bu çiziği halledebilirler mi?
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Re: Longines Hydroconquest Cam Çizik Sorunu

Mesaj Triton » 14 Oca 2014, 01:57

Belki çözüm olabilir ama hele bu işlere eliniz yatkın değilse kişisel olarak tavsiye etmiyorum.

Servise göndermenizi ve gerekirse cam değiştirmenizi öneririm...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj mertk » 14 Oca 2014, 15:59

Teşekkürler, servise zaten başka bir sorundan dolayı göndereceğim, yapabileceklermi ondan hiç emin değilim işte.

Kadrandada leke gibi bir şey var daha öncede iki kere gönderdim, en son boyadılar oda çözüm olmadı ve gözükmesi çok zor da olsa siyah farkalrı belli ışıklarda görülebiliyior.

Bu problemden göndereceğim gerekirse kadranın değişmesini isteyeceğim, garantiside devam ediyor hala ama bakalım sonunda halledebileceklermi merak ediyorum.
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Slayer39 » 28 Oca 2014, 18:59

mertk, öncelikle geçmiş olsun, merak ettim de netice ne oldu? Kadranı değiştirdiler mi? Servisin tutumu nasıl? Bir de merak ettiğim diğer husus Longines'in camını nasıl çizdiniz? Saffir camların çok dirençli olduğuna dair genel bir kaanat var, çizilme vakası nasıl oldu, ne ile çizdiniz?
selametle...
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Mesaj mertk » 29 Oca 2014, 13:02

Merhaba, daha saatten bir haber gelmedi malesef.Daha öncede kız arkadaşıma aldığım bir longines de buna benzer bir sorun yaşadım.Kadranda siyah nokta gibi bir şey vardı, ama galiba saatin içine girmiş bişeydi o kadranın kendisinde değildi.Hemen onu düzelttiler zaten.

Çizik olayı nası oldu onu bilmiyorum pek ama bir kaç kere metal masaya vurmustum, orda çizildi diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Modern60 » 05 Şub 2014, 22:26

Bu saatin camının çizilmiş olması gerçekten beni şaşırttı??? Çünkü çizebilmek için elmasla üstünde tahribat yapmanız lazım. Camın altında dediğiniz gibi antiröfle kaplama var. Siz camın nasıl çizidiğini bulmadan cama müdahale etmeyin derim...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Eterna » 14 Şub 2014, 10:38

Mert dostum,

Bende bir şey sormak istiyorum. Anlattığın süreçleri saat dünyası teknik servisi mi yoksa güncel Swatch grup servisi ile mi yürütüyorsun?

Saat dünyası servisi bir süre daha hizmet vereceğiz demişti çünkü. Gerçi orada ki ilgili beyefendiyi Swatch grup Türkiye'ye gelince bünyesine kattı diye biliyorum.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj mertk » 14 Şub 2014, 17:17

Saat Dünyası olması lazım.İlk açılan teknik servis mecidiyeköydeki.Saatde elime geçti gayet güzel kadranı değiştirmişler bu sefer, heryerinide temizlemişler, çok ince çalışmışlar ne toz yapışmış iç cama ne bişey.

Saatin çiziğine bir şey yapmamışlar, derin olmayan pekde belli olmayan bi çizik zaten.

Artık kendim bir ara vakit bulabilrsem diamond paste denicem veya böyle bırakıcam, pekde rahatsız eden bir sey değil benim için.
Kullanıcı avatarı
mertk

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners