TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dedemden Kalma Zenith & Dedemin Babasından Kalma Tissot

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Dedemden Kalma Zenith & Dedemin Babasından Kalma Tissot

Mesaj shereboy » 20 May 2010, 11:21

Selam arkadaşlar,
Dedemden bana kalan kendisine ait Zenith ile Babasına ait Tissot saatin resimlerini paylaşmak istedim. Saatlerin ikisi de çalışır durumda fakat kadranları falan biraz kirlenmiş gibi. Dedem kendi saatine Eminönü'nde biryerlerde bakım yaptırıyordu.
Acaba bu saatlerin kadranları falan çıkartılıp temizlenir mi? Bu tarz bir işlem pahalı mıdır? Ya da yaptırmaya değer mi riski varmıdır bilgi alabilirsem sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Resim
Resim
Resim

Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
shereboy

Re: Dedemden kalma Zenith & Dedemin babasından kalma Tissot

Mesaj gurcaglar » 20 May 2010, 11:59

Merhaba,

Saat tamiri konusunda deneyimli üyeler eminim size bilgi vereceklerdir ve hatta üye ustalar da size yardımcı olacaklardır. Ancak kadran restorasyonu konusu ülkemizde üzerinde pek durulmayan bir konu, Galata civarında teknik baskılar yapan atölyeler var bir keresinde ben de aynı saikle gitmiştim, kadranın aynısını yapabilecek durumdalar ancak kopya hakları nedeniyle markayı basmayı reddettiler ben de vaz geçtim. Yurt dışında İtalya, Almanya ve ABD'nde bu işi çok iyi yapan atölyeler var ama ne yazık ki çok fiyatlı. Bir keresinde ebay'de 30-40 USD'a kadran onaran bir usta vardı ama yeri çok uzak ve ulaşımı güç olur diye bu işe girişmemiştim yeri yanılmıyorsam Uruguay'dı.
Ancak bana kalırsa Zenith'in kadranı tamir edilirse çok hoş bir saat haline gelecek.
İyi ve güneşli günler,
A.G.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Re: Dedemden Kalma Zenith & Dedemin Babasından Kalma Tissot

Mesaj trenton » 21 May 2010, 01:55

merhaba,
hatırladığım kadarıyla istanbul kartalda bir saat ustası vardı çok iyi kadran tamiri yapan. eğer isterseniz adresini öğrenir size yollarım
saygılarımla,
Ferhat
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Re: Dedemden Kalma Zenith & Dedemin Babasından Kalma Tissot

Mesaj Clk » 21 May 2010, 07:57

Shereboy, maalesef sana usta ile ilgili yorum yapamayacagim ama bu saatleri herhangi bir ustanin eline verme. Yazik olur tarihin gözcülerine.

Herhangi bir revizyon isine girmeden önce ustanin yapmis oldugu islere referans görmelisin bence yada biraz cüzdani hafifletip yurtdisinda ki profesyoneller araciligi ile talebine cevap bulabilirsin.

Ikisi de hem cok güzel hem de cok degerli saatler.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners