TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj raven » 10 Mar 2014, 13:17

deeperblue, kkarakuş :thumbup:

parker mürekkep performansından memnun musunuz? her yerde bulunabilmesinin yanında uzun zaman yazıma kullanıma ara verildiği zaman mürekkep kalemin kanalında kuruma yapıyor.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj deeperblue » 10 Mar 2014, 14:13

parker mürekkep performansından memnun musunuz? her yerde bulunabilmesinin yanında uzun zaman yazıma kullanıma ara verildiği zaman mürekkep kalemin kanalında kuruma yapıyor.

Kullandığınız kalemin menşei ne göre mürekkep kullanmak önemli. Zira uzak doğu kalemlerin kanal damak yapısı (ince/dar) avrupa mürekkeplerde (kalın damak için yapılmıştır genellikle) sıkıntılar yaratabilir.

Parker quink serisi mürekkepler ihtiyaca cevap verecek kalitede. Kalemlerinizi her 20 günde temizleyin, şayet temizlemediğiniz kalem dediğiniz gibi uçda kuruluk yaşatıyorsa, Nemli bir peçeteyi uça sarıp 5-10 dakika bekletin açılacaktır. temizlediğiniz dolma kalemi kullanmayıp saklayacaksanız bir çay bardağının 1/3 ılık suya 1-2 damla eczaneden alabileceğiniz gliserin damlatarak pistona çekip kalemleri bu şekilde saklayın.

Kullanacağınız zaman karışımlı suyu boşaltıp mürekkep doldurursunuz. Bu yöntemle damak ve kalemin diğer ekipmanlarını sağlıklı tutmayı başarabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
"There's Only One Way to Say it All"
Kullanıcı avatarı
deeperblue

Mesaj sinirsam » 10 Mar 2014, 18:25

sanırım ilk dolmakalemim;
Waterman Hemisphere Deluxe
adı çok hoşuma gitti :D

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
sinirsam

Mesaj KKarakuş » 10 Mar 2014, 18:59

raven yazdı:deeperblue, kkarakuş :thumbup:

Sn.raven , Sn.deeperblue 'nun da bahsettiği gibi damak yapısı ile kullanılan mürekkebin uyumu dolma kalemlerde önem arz ediyor. Ben vakit buldukça ve mürekkepleri denemek adına bittikçe farklı markaların mürekkeplerini alıp deniyorum.

Bugüne kadar Japon malı Sailor'da kullandığım en güzel mürekkep kendi markasının(Sailor) mürekkepleridir. Akışkan ve dolu dolu yazıma fırsat veriyor. Avrupa menşeili kalemlerde bu performansı gösterir mi bilmemekle beraber, mürekkep olarak tavsiye ederim.

Şu an ise Parker Quink serisi mürekkebi kullanmaktayım. Siyah ve Lacivert renklerinde koyu tonda yazan mürekkepleri sevdiğim için Parker Blue Black rengini tercih ettim. Açıkçası beklediğimden güzel çıktı ve keyifle kullanıyorum. Tabii bu kullanım memnuniyeti kaleme de bağlı dersek doğru olacaktır. :thumbup:

Ayrıca, bugüne kadar Parker'ın kullandığım kalemlerin uçlarında (Sailor,Lamy,Mont Blanc) kuruma yaptığını görmedim. :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj tarkani » 11 Mar 2014, 15:37

Sinirsam hayırlı olsun.

raven, KKarakuş; eski mürekkepler için ne düşünüyorsunuz? Ben de en az 20 yıllık bir Mont Blanc şişesi var. Eski kalemlerimde kullanıyorum, hiç bir sorun yaşamadım. Üzerinde son kullanma tarihi yazmıyor.

Bu arada Ocak 2016'da son kullanımı gelecek olan ve henüz kullanmaya başlayamadığım bir Mont Blanc şişem daha var. İsteyen olursa memnuniyetle paylaşırım.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj raven » 12 Mar 2014, 14:48

KKarakuş yazdı:
raven yazdı:deeperblue, kkarakuş :thumbup:

Sn.raven , Sn.deeperblue 'nun da bahsettiği gibi damak yapısı ile kullanılan mürekkebin uyumu dolma kalemlerde önem arz ediyor. Ben vakit buldukça ve mürekkepleri denemek adına bittikçe farklı markaların mürekkeplerini alıp deniyorum.

Bugüne kadar Japon malı Sailor'da kullandığım en güzel mürekkep kendi markasının(Sailor) mürekkepleridir. Akışkan ve dolu dolu yazıma fırsat veriyor. Avrupa menşeili kalemlerde bu performansı gösterir mi bilmemekle beraber, mürekkep olarak tavsiye ederim.

Şu an ise Parker Quink serisi mürekkebi kullanmaktayım. Siyah ve Lacivert renklerinde koyu tonda yazan mürekkepleri sevdiğim için Parker Blue Black rengini tercih ettim. Açıkçası beklediğimden güzel çıktı ve keyifle kullanıyorum. Tabii bu kullanım memnuniyeti kaleme de bağlı dersek doğru olacaktır. :thumbup:

Ayrıca, bugüne kadar Parker'ın kullandığım kalemlerin uçlarında (Sailor,Lamy,Mont Blanc) kuruma yaptığını görmedim. :thumbup:

ben de sailor ile parker kullandığınızı gördüğüm için yazdım :thumbup: kalem mürekkep uyumu yazım keyfini artırıyor ve tabi kağıdın kalitesi :)
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj raven » 12 Mar 2014, 14:51

tarkani yazdı:Sinirsam hayırlı olsun.

raven, KKarakuş; eski mürekkepler için ne düşünüyorsunuz? Ben de en az 20 yıllık bir Mont Blanc şişesi var. Eski kalemlerimde kullanıyorum, hiç bir sorun yaşamadım. Üzerinde son kullanma tarihi yazmıyor.

Bu arada Ocak 2016'da son kullanımı gelecek olan ve henüz kullanmaya başlayamadığım bir Mont Blanc şişem daha var. İsteyen olursa memnuniyetle paylaşırım.

mürekkeplerde son kullanma tarihi yoktur. faydalı bir yazı :) http://yazmakkeyiftir.blogspot.fr/2012/ ... arihi.html
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj tarkani » 12 Mar 2014, 18:32

raven yazdı:
tarkani yazdı:Sinirsam hayırlı olsun.

mürekkeplerde son kullanma tarihi yoktur. faydalı bir yazı :) http://yazmakkeyiftir.blogspot.fr/2012/ ... arihi.html

Yazıyı okudum. Konusuna bu kadar hakim adama karşı çıkmak istemem ama ben de Mont Blanc'ın yalancısıyım :lol: Kutuyu açarken muhakkak görülsün diye etiketi kutunun kılıfı ile kutuya beraber yapıştırmışlar. Yırtmadan açamıyorusun. Fırsattan istifade eski Mont Blanc şişemin resmini de gönderiyorum.

Bununla beraber eski mürekkeple hiçbir sorun yaşamadım.

Resim
Kullanıcı avatarı
tarkani

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners