parker mürekkep performansından memnun musunuz? her yerde bulunabilmesinin yanında uzun zaman yazıma kullanıma ara verildiği zaman mürekkep kalemin kanalında kuruma yapıyor.
parker mürekkep performansından memnun musunuz? her yerde bulunabilmesinin yanında uzun zaman yazıma kullanıma ara verildiği zaman mürekkep kalemin kanalında kuruma yapıyor.
raven yazdı:deeperblue, kkarakuş![]()
KKarakuş yazdı:raven yazdı:deeperblue, kkarakuş![]()
Sn.raven , Sn.deeperblue 'nun da bahsettiği gibi damak yapısı ile kullanılan mürekkebin uyumu dolma kalemlerde önem arz ediyor. Ben vakit buldukça ve mürekkepleri denemek adına bittikçe farklı markaların mürekkeplerini alıp deniyorum.
Bugüne kadar Japon malı Sailor'da kullandığım en güzel mürekkep kendi markasının(Sailor) mürekkepleridir. Akışkan ve dolu dolu yazıma fırsat veriyor. Avrupa menşeili kalemlerde bu performansı gösterir mi bilmemekle beraber, mürekkep olarak tavsiye ederim.
Şu an ise Parker Quink serisi mürekkebi kullanmaktayım. Siyah ve Lacivert renklerinde koyu tonda yazan mürekkepleri sevdiğim için Parker Blue Black rengini tercih ettim. Açıkçası beklediğimden güzel çıktı ve keyifle kullanıyorum. Tabii bu kullanım memnuniyeti kaleme de bağlı dersek doğru olacaktır.![]()
Ayrıca, bugüne kadar Parker'ın kullandığım kalemlerin uçlarında (Sailor,Lamy,Mont Blanc) kuruma yaptığını görmedim.
tarkani yazdı:Sinirsam hayırlı olsun.
raven, KKarakuş; eski mürekkepler için ne düşünüyorsunuz? Ben de en az 20 yıllık bir Mont Blanc şişesi var. Eski kalemlerimde kullanıyorum, hiç bir sorun yaşamadım. Üzerinde son kullanma tarihi yazmıyor.
Bu arada Ocak 2016'da son kullanımı gelecek olan ve henüz kullanmaya başlayamadığım bir Mont Blanc şişem daha var. İsteyen olursa memnuniyetle paylaşırım.
raven yazdı:tarkani yazdı:Sinirsam hayırlı olsun.
raven, KKarakuş; eski mürekkepler için ne düşünüyorsunuz? Ben de en az 20 yıllık bir Mont Blanc şişesi var. Eski kalemlerimde kullanıyorum, hiç bir sorun yaşamadım. Üzerinde son kullanma tarihi yazmıyor.
Bu arada Ocak 2016'da son kullanımı gelecek olan ve henüz kullanmaya başlayamadığım bir Mont Blanc şişem daha var. İsteyen olursa memnuniyetle paylaşırım.
mürekkeplerde son kullanma tarihi yoktur. faydalı bir yazıhttp://yazmakkeyiftir.blogspot.fr/2012/ ... arihi.html
Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir
|