TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot PR516 GL Vidalı Tepe Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Tissot PR516 GL Vidalı Tepe Bilgi

Mesaj fatih16 » 28 Şub 2014, 17:21

Arkadaşlar merhaba ;

2 hafta önce 3 aylık tsf araştırmalarım sonucu ilk otomatik saatim olan Tissot pr516 gl modelini aldım. Saatin kurma kolunun vidalı olup olmadığından emin değilim nette biraz araştırdım ama bulamadım. Bende deneme yanılmayla 2-3 tur saat yönünde çevirdim hafif sıklaşıyor ve çevirmek zorlaşıyor ama biraz zorlayınca dönmeye devam ediyor böyle böyle 20-30 tur döndü daha dönerdi diye tahmin ediyorum ama zorlamak istemediğim için bıraktım ve o haldeyken kolu dışarı doğru çektiğimde tarih ayarlama konumuna geldi . Saat yönünün aksine çevirdiğimde ise daha rahat dönmesine rağmen vidanin açıldığına dair bir izlenime kapılmadım.

Acaba saatim vidalı kurma koluna sahip bir model midir ? Bu durumda da vidanın tam sıkışmaması normal midir ? Eğer değilse az önce yaptıklarımla saati elle kurmuş mu oldum ? yada az önce yaptıklarımla saatin ömründen ömür götürmüş mü oldum :lol: ?

Bilen ,duyan , kullanan , aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
Herkese iyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
fatih16

Re: Tissot pr516 gl vidalı tepe soru

Mesaj Thevenin » 28 Şub 2014, 18:12

Vidali degil. Saati kurmussunuz.

Tamamen kurulmus saat yetmemis, biraz daha kurmussunuz :D

Bunca kurmadan sonra simdi keyfini cikarma zamani :thumbup:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Re: Tissot pr516 gl vidalı tepe soru

Mesaj fatih16 » 28 Şub 2014, 19:34

Thevenin yazdı:Vidali degil. Saati kurmussunuz.

Tamamen kurulmus saat yetmemis, biraz daha kurmussunuz :D

Bunca kurmadan sonra simdi keyfini cikarma zamani :thumbup:

Teşekkür ederim :) Umarım saatte kalıcı hasar bırakmamışımdır yada saatin performansı etkilenmemiştir. Aslı var mı bilmiyorum ama bir yerde okumuştum saati haddinden fazla kurmak sıkıntı yaratabilirmiş.
Kullanıcı avatarı
fatih16

Re: Tissot PR516 GL Vidalı Tepe Bilgi

Mesaj bengisaat » 28 Şub 2014, 22:39

Vidalı tepe olsaydı bir kaç tur sonra zaten sıkamazdınız.
Fazla kurma söz konusu değil fazlasını zaten boşaltım sisteminden atıyor :)
Saati haddinden fazla kurmak seiko ve orientin bazı modellerinde yani elle de kurulabilen modellerinde devamlı alışkanlık haline getirirseniz uzun vadede otomatik çatal yay dediğimiz ve Hareket ettikçe Ana rotordan aldığı hareketle , kurma işlevinin bir bölümünü üstlenen yayın ve bu yayın hareketiyle döndürülen otomatik çarkının timsah ağzı biçimindeki dişlilerinin aşınması görülebilmektedir.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj fatih16 » 28 Şub 2014, 23:44

bengisaat yazdı:Vidalı tepe olsaydı bir kaç tur sonra zaten sıkamazdınız.
Fazla kurma söz konusu değil fazlasını zaten boşaltım sisteminden atıyor :)
Saati haddinden fazla kurmak seiko ve orientin bazı modellerinde yani elle de kurulabilen modellerinde devamlı alışkanlık haline getirirseniz uzun vadede otomatik çatal yay dediğimiz ve Hareket ettikçe Ana rotordan aldığı hareketle , kurma işlevinin bir bölümünü üstlenen yayın ve bu yayın hareketiyle döndürülen otomatik çarkının timsah ağzı biçimindeki dişlilerinin aşınması görülebilmektedir.

Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. :D İnsanın ilk göz ağrısı olunca ve eksik bilginin de etkisiyle endişenin dozu biraz kaçabiliyor sanırım :D

Hayırlı akşamlar, iyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
fatih16

Mesaj gurdogan08 » 14 Mar 2014, 22:34

yaw fatih16 arkadaş saatin zaman tutuşu nasıl ayda kaç dakka ileri gidiyor
Kullanıcı avatarı
gurdogan08

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners