TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Forumun En Y羹ksek WR Seviyesine Dayan覺kl覺 Saati Hangisi?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Forumun En Y羹ksek WR Seviyesine Dayan覺kl覺 Saati Hangisi?

Mesaj Bond » 05 Haz 2010, 09:00

Forumdaki en y羹ksek WR seviyesine dayan覺kl覺 saat hangisi? Adaylar覺 g繹relim yada hat覺rlad覺klar覺n覺z覺 aday g繹sterebilirsiniz :?:
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Re: Forumun En Y羹ksek WR Seviyesine Dayan覺kl覺 Saati Hangisi?

Mesaj yeilevlerdeki » 06 Haz 2010, 21:44

A癟覺l覺覺 ben yapay覺m ..Bende 200m hamilton khak覺 automatic var..Yokmu artt覺ran?
Kullan覺c覺 avatar覺
yeilevlerdeki

Kay覺t: 10 Kas 2009, 21:48

Mesaj 2fast4u » 07 Haz 2010, 10:57

300wr oris diver tt1 :( cunku 1000wr nin altindaki saate saat demem:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Modern60 » 07 Haz 2010, 11:35

Biraz ortal覺k kar覺t覺ray覺m. Bu saatleri acaba hangimiz dalmak i癟in kullanaca覺z??? Bir saar dalg覺癟 nitelii kazanabilsin diye 300 metre ve 羹zeri su direnci testlerine tabi tutulur. 襤iyi de 300 metre dalacak ka癟 arkada var? 1000 ve ya 2000-3000 metreleri hi癟 konumayal覺m. Bu biraz da z羹羹rt tesellis."Benim saatim 3000 metre su direncine sahip dalg覺癟!!". Yani sizinkini d繹ver??? Ger癟ek hayatta, kozmetik olmaktan ileri gitmiyorlar. 100 metreye dayan覺kl覺 iyi bir saat ile hem y羹zer, hem dalar(15 metreye kadar) hem ellerinizi y覺kar hem de keyifle yaars覺n覺z ve kolunuz en az 40 gram az ta覺mak zorunda kal覺r. Hadi bakal覺m yeni bir tart覺ma balas覺n!!!
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Redliner » 07 Haz 2010, 11:49

Say覺n modern 60 abicim siz imdi hep dorular覺 s繹yl羹yorsunuz ya bence kendinize 10.k繹y羹 araman覺n vakti geldi gibi. :P 羹nk羹 bende tamam覺yle size kat覺l覺yorum. Topu topu 9-10 tane saatim var bunlardan 3-4 tanesi 200 m wr yaz覺yor. Dierleri 100-50 aras覺. 1 tanede swatch retrograde im var oda g羹zel bir saat ama biliyorumki 30 m wr si var :( yani o kolumdayken elimi bile y覺kamaya korkuyorum. Ama sizin de s繹ylediiniz gibi forumda dalmaya giden bir arkda覺m覺z varm覺 bilmiyorum. 襤 dalma olay覺na gelince saat 羹zerinde yazan 200 m wr nin de bir anlam覺 kalm覺yor zaten 癟羹nk羹 30-40 m nin alt覺na dalan insanlar biliyoruz ki profesyonel dalg覺癟lar ve 300 mwr den daha d羹羹羹n羹 takm覺yorlar bile saatleride hakkaten 癟irkin ve 癟ok kaba. Bizimkisi hakkaten teselli. Ben kolumda hangi saat olursa olsun ister 羹st羹nde 500 m wr yazs覺n genede deniz yada havuza onunla girmem... Yaz覺kt覺r yahu :))
Kullan覺c覺 avatar覺
Redliner

Ya: 46
Kay覺t: 20 Nis 2010, 22:51

Mesaj sedir » 07 Haz 2010, 13:29

modern60 yazd覺:... 100 metreye dayan覺kl覺 iyi bir saat ile hem y羹zer, hem dalar(15 metreye kadar) hem ellerinizi y覺kar hem de keyifle yaars覺n覺z ... Hadi bakal覺m yeni bir tart覺ma balas覺n!!!

Redliner yazd覺:...swatch retrograde im var oda g羹zel bir saat ama biliyorumki 30 m wr si var :( yani o kolumdayken elimi bile y覺kamaya korkuyorum... Ben kolumda hangi saat olursa olsun ister 羹st羹nde 500 m wr yazs覺n genede deniz yada havuza onunla girmem...

襤te modern60'in istedii tart覺ma balad覺. Bende gireyim hemen.
ncelikle gereksiz 繹zellik sat覺n al覺nd覺覺 fikrine kat覺ld覺覺m覺 s繹ylemeliyim. Saatlerin birbirini d繹vmesi, sahiplerinin de izlemesi durumu bir ger癟ek yani. Bu arada firmalar da cebimizi h覺rpal覺yor, 癟akt覺rarak, 癟akt覺rmadan o da ayr覺 bir konu. Kullan覺lmayacak 繹zelliklere de para vermiyor muyuz? Veriyoruz tabii ki. Bu saatlere s覺n覺rl覺 da deil. Bilgisayar al覺rken de, otomobil al覺rken de hi癟 kullanmayaca覺n覺z bir癟ok 繹zellii ciddi bir bedelle sat覺yorlar. Biz de bilerek, bilmeyerek, isteyerek, istemeyerek bedeli 繹d羹yoruz, firma mutlu oluyor biz de ald覺覺m覺z 羹r羹n羹 bir bakas覺n覺nkiyle tokuturarak 繹dediimiz bedeli deiik bir ekilde 癟覺karmaya 癟al覺覺yoruz.

Redliner'覺n bahsettii bir konuda ben modern60'覺n fikrini almak istiyorum. Bu sene bir Longines saat alm覺t覺m ("Sedir'in Saatleri" bal覺覺nda g繹renleriniz olmutur). Saat belki 10 belki 12 sene 繹ncenin 羹retimiydi. Yani uzun bir s羹re vitrin n繹beti tutmu bir saatti. Su direnci 羹zerinde sadece "Water Resistant" olarak ge癟iyor ve herhangi bir bas覺n癟 bilgisi yoktu. Ben de saati eski saatlerimdeki al覺kanl覺覺ma devam ederek, elimi kolumu y覺karken 癟覺karmad覺m ve bir g羹n cam覺n arkas覺nda su buhar覺 g繹r羹nce 羹z羹ld羹m. Saati kuruttum ve ondan sonra su ile hi癟 temas ettirmedim ama kullan覺m覺m da zorlat覺. Longines T羹rkiye temsilcisi Saat D羹nyas覺'n覺 arad覺覺mda derhal saati istediler, olay覺 saatin uzun s羹re beklemi olmas覺na balad覺lar, contalar覺n覺 deitirip 3 ATM bas覺n癟 test sonu癟lar覺n覺 ge癟mi olarak geri g繹nderdiler. imdi tekrar suya girmeye balad覺. Suya girmekten kasd覺m, elimi kolumu y覺karken akarsu alt覺nda durmas覺. Bano yapmak deil ama sudan sak覺nmak da yok yani. Yanl覺 m覺 yap覺yorum? 3ATM testi yeni ge癟tii konusunda ka覺d覺 olan bir saat bu ekilde kullan覺lamaz m覺? Ne kadar s羹re sonra su testini tekrar ettirmeliyim?
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj Clk » 07 Haz 2010, 14:28

iyide bu tartismanin gidecegi hicbir nokta yok ki!!!

Kurt adam miyiz da Moon Phase aliyoruz, Pilot muyuz da Flieger aliyoruz, Rallicimiyiz de Chronograph aliyoruz v.s. v.s.

@sedir

3 atm k覺sa s羹reli su temasina isaret eder. Saati sudan korumak en mantikli c繹z羹md羹r.

5 atm ile saatin su ile temas etmesinde bir sakinca yoktur.

10 atm ile saat ile y羹zebilir schnorkel ile dalabilirsiniz.

20 atm ve 羹st羹 farkl覺 derinlikler icin t羹pl羹 dalisa uygundur.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Bond » 07 Haz 2010, 14:32

Bende tart覺maya baka yerden gireyim. :) Bu konuyu uzun zamad覺r merak ediyorum, ekstra bilgisi olanlar varsa payla覺rlarsa sevinirim. Ciddi kaynaklardan okuduum bilgiler 覺覺覺nda unu yazabilirim. Bir kere 30m WR saat ile 30m'ye dal覺nmazsa neden 30m WR diye ibare olur? 羹nk羹 g羹nl羹k aktivitelerde 繹rnek musluktan akan su yamur damlas覺 dahi belli bir bas覺n癟 oluturur. Yada havuza veya denize atlad覺覺n覺z zaman saatin suya 癟arpmas覺 ile 癟ok y羹ksek bir bas覺n癟 oluur. rnek vermek gerekirse y羹zerken kula癟 at覺m覺 esnas覺nda saatin su ile her bulumas覺nda belli bir bas覺nca maruz kal覺r. Bu durumun +5/10 metre gibi bir seviye olduu belirtiliyor.

Bu sebeple belli WR 繹zellikli saatlerle y羹z羹lmez yada dal覺nmaz deniliyor. Sahi fikrime g繹re bu konuda bir ciddiyetsizlik mevcut bence saatlere WR ibaresi deil sadece ATM bas覺n癟 ibaresi konmal覺 癟羹nk羹 bu konuda iki tane ISO standard覺 var ve saat 羹reticileri bu standard覺 saatlerinde belirtmiyorlar. Yani bu belirsiz durumda 100m WR olan saati eer 100m'ye dalmayacaksak neden kullanal覺m olay覺 bana g繹re ve dier uzmanlar覺n yazd覺klar覺na g繹re ger癟ek癟i deil. 3-4 metre y羹kseklikten suya dikey atlamada saatin suya 癟arpmas覺 50m'den daha derinde oluabilecek bir bas覺n癟覺 saate anl覺k olarak y羹kl羹yor bu sebeple y羹ksek bas覺nca dayan覺kl覺 saatler 羹retiliyor. Ayr覺ca anl覺k 覺s覺 deimeleride ATM bas覺nc覺na dayan覺kl覺l覺k durumunu deitirebiliyor. Elbette 1000mt 3000mt 11000mt gibi WR saatler i癟in fikrinize kat覺l覺yorum.

Ben scuba diving esnas覺nda 200mt diver standartl覺 bir saat kulland覺m genelde ve bir sorunla kar覺lamad覺m. rnek ben Redliner arkada覺m覺zdan farkl覺 olarak y羹zerken, snorkellingde yada su ile temas edilen dier aktivitelerde de saatimi 癟覺karmam. Elbette bu kiiden kiiye deien bir prensip.

Uzmanlar ve resmi kurumlar bu konuda saatleri ikiye ay覺r覺yorlar. ISO 2281 Horology WR standard覺 saatler ve ISO 6425 Diver WR standard覺 olarak ve tablodaki bilgiler bence halen mant覺kl覺 veya 癟ok anla覺l覺r deil. rnek 200m WR bir saat i癟in ISO standard覺na g繹re dalmak i癟in m羹sait deil. Olduk癟a uzun ingilizce bu standartlar覺n kriter bilgileri var fakat eklemedim. Elbette tamam覺 WR hakk覺nda deil, saatlerin 繹zellikleride belli standartlarda olmal覺 繹zellikle diverlar i癟in. Renk, okunabilirlik, lumi parlakl覺覺 vb gibi.

ISO 2281

Water Resistant or 30 m
Suitable for everyday use. Splash/rain resistant. NOT suitable for swimming, snorkeling, water related work and fishing.
NOT suitable for diving.

Water Resistant 50 m
Suitable for swimming on some watches ( Due to crown specifications ), white water rafting, no snorkeling water related work, and fishing.
NOT suitable for diving.

Water Resistant 100 m
Suitable for recreational surfing, swimming, snorkeling, sailing and water sports.
NOT suitable for diving.

Water Resistant 200 m
Suitable for professional marine activity, recreational diving and serious surface water sports.
NOT suitable for pro diving.

ISO 6425

Diver's 100 m
Minimum ISO standard (ISO 6425) for scuba diving at depths NOT suitable for saturation diving.
Diver's 100 m and 150 m watches are generally old(er) watches.

Diver's 200 m or 300 m
Suitable for scuba diving at depths NOT suitable for saturation diving.
Typical ratings for contemporary diver's watches.

Diver's 300+ m for mixed-gas diving
Suitable for saturation diving (helium enriched environment).
Watches designed for mixed-gas diving will have the DIVERS WATCH L M FOR MIXED-GAS DIVING additional marking to point this out.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: akg, kirpi ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners