TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Visodate Cam Buharlaşma Sorunu

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Tissot Visodate Cam Buharlaşma Sorunu

Mesaj Tgm » 04 May 2014, 21:19

Haklısın modern60. Saat&saat'e teslim ettim. Ne gerekiyorsa yapacaklarını söylediler ( ürün değişimi dahil) gelişmelerden haberdar edeceğim :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj asymptote » 05 May 2014, 01:36

Ben benim Visodate'in kollarında mikro oksitlenme fark edip değiştirtmiştim. Siz de servisten dönünce bir iki makro çekin, ne olur ne olmaz.. :) ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Tgm » 05 May 2014, 09:36

asymptote yazdı:Ben benim Visodate'in kollarında mikro oksitlenme fark edip değiştirtmiştim. Siz de servisten dönünce bir iki makro çekin, ne olur ne olmaz.. :) ;)

:lol: :super:
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj starex » 06 May 2014, 12:19

Daha önce kullandığım g-shock 'um el yıkadıktan sonra camda içerden buharlanma yapıyordu ve uzun uğraşlar sonunda saati değiştirebilmiştim. Bir kaç ay önce yine bir casio protrek'i saunaya soktum :D sonra da şok havuzuna daldırdım :!: camındaki geçici buharlanmayı gördükten sonra artık bunu sorun yapmaktan vazgeçtim. :champ:

Tag Heuer gibi bir üretici bile ani ısı değişimlerinde camda buharlanma olabilir gibi bir uyarı yazısı koymuş web sitesine. Artık ne diyelim. Tabi sizin durumunuz farklı günlük kullanımda buharlanma olmaması gerekir.
These are the best of times.
Kullanıcı avatarı
starex

Mesaj drk » 06 May 2014, 12:33

Camda buharlaşma olur ama sadece dış taraftan. Eğer iç tarafta olduysa saat su geçiriyor demektir. Eğer casioda da iç tarafta buharlaşma olduysa zamanlar devreler oksitlenecek ve saat kullanılamaz hale gelecektir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj starex » 06 May 2014, 13:46

Ben de öyle düşünüyorum ancak Tag resmi web sitesindeki bu not ilginç. Bu seviyedeki saatin camının altında geçici buharlanma olmasını normal kabul etmiş. :o

Resim
These are the best of times.
Kullanıcı avatarı
starex

Mesaj Tgm » 06 May 2014, 13:50

Günlük kullanımda hatta ve hatta kurma kolu normalken nasıl su alabilir saat? Tissot şaşırttı beni gerçekten. El yıkarken üstüne sıçrayan birk aç damlayla su alıyorsa bu saat nerde kaldı o zaman 50m-100m su geçirmezliği??? :evil: :evil:
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj mrbars » 06 May 2014, 14:05

Saat üretim aşamasında vakumlanıp içine azot vs. gibi bir gaz basılmıyorsa (basılmıyor), saatin içinde nemi azaltılmış da olsa hava vardır (4. element). Bu da ani sıcaklık değişikliklerinde saatin içinde bulunan havadaki nemin anlık olarak içerden en soğuk noktada çiğlenmesine yol açabilir.
Kullanıcı avatarı
mrbars

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners