TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Stargate II Kolumdayken İleri Gitme Problemi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Seiko Stargate II Kolumdayken İleri Gitme Problemi

Mesaj siabent80 » 10 May 2014, 23:51

saat kolumdayken günde 15-20 saniye ileri gidiyor. kolumdan çıkardığımda ise hiç sapmıyor. aşırı hareketli biriyim. öğretmen olduğum için meslek icabı hareketli olmam gerekiyor. ne yapabilirim? servise göndersem, saati makine ile kontrol edecekler ve dakik görünecek. ayarı saatçiye yaptırsam, saat açıldığı için garanti dışı kalacak. saatin mekanizmasını yavaşlatmak için ne yapmam gerekir? gece kolumdan çıkarınca hangi konumda saati yavaşlata bilirim? bu konuda deneyimli forum üyelerinden yardım etmelerini rica ediyorum. saygılar..
Kullanıcı avatarı
siabent80

Re: Seiko Stargate II Kolumdayken İleri Gitme Problemi

Mesaj Orhanbalu » 11 May 2014, 09:49

Selamlar @siabent80

Yukarıdaki anlatmış olduğunuz durumun iki türlü sebebi olduğuna inanıyorum. Önce saatin ileri gitmesi 30 saniyeyi aşmadığı için işiniz kolay görünüyor.
Birinci ihtimal önce saati başka bir iş yapan birine verin bir iki gün test edin. Çok az ihtimalde olsa otomatik saatler manyetik alanlardan etkilenirler bulunduğunuz yer ve yaptığınız
İşle etkili olabilir. Ve hatta bir yerlerde okumuştum vücutta biriken elektrik bile etkileyebilir.
( çıplak ayak bol bol toprakta gezin) [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES] saatinizi her gece
Sağina soluna pozisyonlarda bırakarak test edin. Genellikle saat markasına bağlı olmakla beraber kurma kolu yukarı saati iyi derecede yavaşlatır diye hatırlıyorum. Eğer yukarıdakilerden bir sonuç alamaziseniz.

Balans ayarı olacak:
Eğer sapma 30 sn altında ise genelikle balans ayarı olarak müdahale etmek gerekir. Saatini arka kapağı açılıp + - şeklinde gösterilen yerdeki düz başlı civatayı - yönüne göre çevirin. Veya hiç uğraşmadan saatçinize götürün balans ayarı yapsın. Başka bir sorun varsa yine saatçiniz onu bulacaktır. Umarım sorununuzu en kısa yoldan çözersiniz.
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj siabent80 » 11 May 2014, 10:24

saati eşim taktı ve saat hiç ileri gitmedi. sanırım benim aşırı areketimden kaynaklanıyor.
Kullanıcı avatarı
siabent80

Mesaj Orhanbalu » 11 May 2014, 17:28

siabent80 yazdı:saati eşim taktı ve saat hiç ileri gitmedi. sanırım benim aşırı areketimden kaynaklanıyor.

Büyük ihtimal vücudunuzda elektrik birikmesi veya bulunduğunuz ortamdaki manyetik etki mıknatıs, laptop , hoperler gibi birşey olabilir.
Bu model modern saatlerde insan hareketinden kaynaklanan ileri gitme olmaz diye biliyorum.
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj bengisaat » 11 May 2014, 17:43

Saatinizi tam kuruluyken bir gün kadran yukarı bakacak şekilde .
2. gün kurma kolu aşağı bakacak şekilde bırakarak kontrol edin aradaki fark muhtemelen 30 saniye civarı olmalı.

Eğer böyleyse servise gönderin ve durumu bildirin onlar gerekeni yapacaktır.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj siabent80 » 11 May 2014, 19:02

çok teşekkürler, tecrübelrinizi paylaştığınız ve yardımcı olduğunuz için. ben saat kolumda iken kolumu biraz salladığım an saatin saniyesi hızlanmaya başlıyor, bunu hissedilir derecede görebiliyorum. sanırım seiko saatlerde ileri gitme eğilimi var. sanırım en iyisi servise göndermek. ilgilendiğiniz için çok sağolun değerli TSF üyeleri..
Kullanıcı avatarı
siabent80

Mesaj siabent80 » 11 May 2014, 19:08

cengiz abi eğer sizin dediğiniz şekilde fark 30 saniyeden az olursa servise göndermeli miyim sizce? ankara' da balans ayarı yapabilecek sizin gibi iyi bir saat ustası var mı? ben kızılay' da ayar yapabilecek bir saatçi bulamadım. ya işi bilmiyorlar, ya da ilgilenmek istemiyorlar..
Kullanıcı avatarı
siabent80

Mesaj bengisaat » 11 May 2014, 23:34

30 saniye sınır değil önemli olan arada fark olması,bu durumda sizin yapabileceğiniz bir şey yok servise yada iyi bir saatçiye gitmeli ki; sorun ayarda değil bir kaç sebebi olabilir.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners