TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Forumun En Y羹ksek WR Seviyesine Dayan覺kl覺 Saati Hangisi?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Y羹ksek WR Seviyesine Dayan覺kl覺 Saati Hangisi?

Mesaj Redliner » 09 Haz 2010, 23:03

Bu arada denizalt覺n覺n ismi batiskaf deil trieste imi videoyu demin gene izledim g繹rd羹m. Batiskaf neydi imdi onu bulmak gerek ama :D
Kullan覺c覺 avatar覺
Redliner

Ya: 46
Kay覺t: 20 Nis 2010, 22:51

Mesaj Clk » 09 Haz 2010, 23:05

sedir yazd覺:
clk yazd覺:iyide bu tartismanin gidecegi hicbir nokta yok ki!!! ...

@sedir
3 atm k覺sa s羹reli su temasina isaret eder. Saati sudan korumak en mantikli c繹z羹md羹r...

Gider, gider, iyi bir yere gider. Herkes WR'lerin ger癟ek anlamlar覺n覺 daha iyi bilir. Saatini daha iyi kullan覺r ve korur. Zaten biliyor ise belki bir katk覺s覺 olmaz ama mutlaka ie yarayaca覺 kiiler olacakt覺r.

Yaln覺z ikinci k覺s覺mdaki al覺nt覺da k覺rm覺z覺 ile 癟izdiim noktay覺 nas覺l belirlemeliyiz? K覺sa s羹re nedir? Saatiniz g羹nde 3-4 kez, her defas覺nda 15-20 saniye musluk suyunun alt覺na giriyorsa bu k覺sa s羹re midir? Uzun s羹re midir?
WR bir saati neden sudan koruyoruz ki? O zaman WS yazs覺nlar.
Haks覺z m覺y覺m?

Sedir, daha 繹nce WR ve ATM ile ilgili yazd覺klar覺m akl覺mdakiler idi. Su anda ise bug羹n ald覺覺m Seiko Velatura Yacht timer'覺n kitap癟覺覺nda su ge癟irmezlik ile ilgili yazan yaz覺y覺 k覺saca aktar覺yorum.

Suya Dayan覺kl覺l覺k 3 bar

saatiniz su s覺癟ramalar覺na ve yamura kar覺 3 bar'a kadar su ge癟irmezlik i癟in dizayn edilmitir.

Suya Dayan覺kl覺l覺k 5 bar

y羹zerken, yat kullan覺rken ve du al覺rken kullanabilirsiniz

Suya dayan覺kl覺l覺k 10/15/20 bar

saatiniz derin olmamak art覺 ile dalmaya uygundur. Scuba dal覺lar覺 i癟in yeterli deildir.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Bond » 10 Haz 2010, 02:01

Redliner yazd覺:Bu arada denizalt覺n覺n ismi batiskaf deil trieste imi videoyu demin gene izledim g繹rd羹m. Batiskaf neydi imdi onu bulmak gerek ama :D

Red batiskaf bu tarz derin deniz arat覺rmalar覺 i癟in 羹retilen ara癟lara verilen genel ad. ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj sedir » 10 Haz 2010, 09:20

clk yazd覺:
sedir yazd覺:
clk yazd覺: ...
@sedir
3 atm k覺sa s羹reli su temasina isaret eder. Saati sudan korumak en mantikli c繹z羹md羹r...

...
K覺sa s羹re nedir? Saatiniz g羹nde 3-4 kez, her defas覺nda 15-20 saniye musluk suyunun alt覺na giriyorsa bu k覺sa s羹re midir? Uzun s羹re midir?
...

Sedir, daha 繹nce WR ve ATM ile ilgili yazd覺klar覺m akl覺mdakiler idi. Su anda ise bug羹n ald覺覺m Seiko Velatura Yacht timer'覺n kitap癟覺覺nda su ge癟irmezlik ile ilgili yazan yaz覺y覺 k覺saca aktar覺yorum.
Suya Dayan覺kl覺l覺k 3 bar
saatiniz su s覺癟ramalar覺na ve yamura kar覺 3 bar'a kadar su ge癟irmezlik i癟in dizayn edilmitir.
Suya Dayan覺kl覺l覺k 5 bar
y羹zerken, yat kullan覺rken ve du al覺rken kullanabilirsiniz
Suya dayan覺kl覺l覺k 10/15/20 bar
saatiniz derin olmamak art覺 ile dalmaya uygundur. Scuba dal覺lar覺 i癟in yeterli deildir.

Teekk羹rler "clk". Ancak bu bilgiler benim bilgilerimi art覺rm覺yor maalesef. Bu nedenle ben g羹nl羹k testime (riski kabul ederek) devam ediyorum.
Benzer bilgiler k覺z覺ma en son ald覺覺m 3 ATM WR Casio saatin kitap癟覺覺nda da vard覺. Anlad覺覺m kadar覺yla saat firmalar覺n覺n ortak bir a癟覺klamas覺. Standart ifadeler. Ama g羹nl羹k kullan覺mda en 癟ok kar覺n覺za 癟覺kan, terleme veya elinizi, bileklerinizi, kollar覺n覺z覺 y覺kamak gibi bir eylemin kendisi yok. Ancak benzetme yoluyla kar覺l覺覺n覺 ar覺yorsunuz. S覺cak bir yaz g羹n羹 y羹r羹yorsunuz. 襤yice terlediniz. 3ATM saatiniz bileinizden i癟ine su al覺r m覺? Almamas覺 laz覺m. 羹nk羹 bunu su s覺癟ramas覺na benzetebiliriz. Ama teri i癟ine almaz ifadesi daha uygun olmaz m覺yd覺? Ayn覺 繹rnei ilerletelim. Bir su ba覺na geldiniz. 繹yle g羹zelce elinizi, kolunuzu y覺kad覺n覺z, ba覺n覺z覺 覺slatt覺n覺z, kana kana su i癟tiniz. 3 ATM saatiniz su al覺r m覺? Buradaki elinizi, kolunuzu y覺kaman覺n kar覺l覺覺 su s覺癟ramas覺 m覺, du mu? Daha y羹ksek bas覺n癟lar i癟in de ayn覺 bulan覺kl覺k var. 10/15/20 bar i癟in derin olmamak art覺yla dalmak da ne demek? Asl覺nda ne s繹ylediim a癟覺k ama biraz uzatt覺m san覺r覺m. Ben bu ifadelerin neye kar覺l覺k geldiinin 癟ok nef ifade edilmeyiinin biraz da firmalar覺n kendilerini koruma davran覺覺n覺n yans覺mas覺 olduunu d羹羹n羹yorum.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj Redliner » 10 Haz 2010, 12:46

Sevgili sedir na癟izane uyar覺m覺 dikkate al覺rsan覺z eer. 30 m wr si olan saatlerin su konusunda 癟ok elverili olmad覺klar覺 ger癟eini kabul etmemiz gerekir. Bak覺n kendiniz s繹ylediniz longines gibi 癟ok g羹zel bir markan覺n bile cam覺 buharland覺 su ald覺 dediniz. Muhtemelen oda 30 m wr lik bir saatti. Haa bu illaki 30 m wr lik saatlerin su alaca覺 anlam覺na gelmez. Sizinki ve benimki alm覺 olabilir ama ahmet in saati almaz. Ben liseye giderken 2-3 tane swatch eskitmitim hepside su alm覺lard覺 abi. Ve inan覺n ne banyo yapmak ne suya saatle girmek. Eeee nerden ald覺 bu saatler suyu el kol y覺kamaktan tabii. Ama konu bilein terlemesine gelince kesinlikle hi癟bir saatin ondan dolay覺 suyu alaca覺n覺 d羹羹nm羹yorum. Ayr覺ca suyla 癟ok ha覺r neir ve denize filan saatle giren bir insansan覺z en az 10 bar su bas覺nc覺na dayan覺kl覺 bir saate ihtiyac覺n覺z var demektir. 10 bar wr dayan覺kl覺 bir saatle snorkel dal覺覺 z覺pk覺nla bal覺k avlamak filanda olur bence. Ama t羹pl羹 dalanlar zaten dalg覺癟 saatleri tak覺yorlar onlarda deiik saatler eminim 羹st羹nde yaz覺lan metrelere sorunsuz iniyorlard覺r...
Kullan覺c覺 avatar覺
Redliner

Mesaj sedir » 10 Haz 2010, 15:57

Redliner yazd覺:... Ama konu bilein terlemesine gelince kesinlikle hi癟bir saatin ondan dolay覺 suyu alaca覺n覺 d羹羹nm羹yorum...

Benim WR 繹zellii olmayan bir Casio'm Mersin'de a覺r覺 s覺cak nedeniyle terden kendini imha etti. Terin s羹rekli temasta olduunu ve suya g繹re asidik olmas覺 nedeniyle baz覺 kilitli kap覺lar覺 a癟abilme 繹zelliini de d羹羹n羹rseniz terle saatin su almas覺n覺n m羹mk羹n olduu kolayca anla覺labiliyor.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Mesaj Redliner » 10 Haz 2010, 16:57

Anlad覺mda casionun wr si yokmu zaten :) 羹st羹ne 羹sl羹k Mersinde bende bulundum yaz覺n nas覺l olduunuda 癟ok iyi hat覺rl覺yorum. Suyla k覺yaslanmaz ter tabi ama bence 30 m wr si olan bir saat terden etkilenmemeli. Ayr覺ca casio neydi acaba merak ettim imdi casionun 癟ok eski modellerinde wr yok diye biliyorum yan覺l覺yormuyum yoksa??
Kullan覺c覺 avatar覺
Redliner

Mesaj sedir » 10 Haz 2010, 17:38

Redliner yazd覺:... Ayr覺ca casio neydi acaba merak ettim imdi casionun 癟ok eski modellerinde wr yok diye biliyorum yan覺l覺yormuyum yoksa??

Sedir'in Saatleri bal覺覺nda uradan
viewtopic.php?f=12&t=2738&start=24
18 May 2010 11:38 g羹n ve saatli mesajda orijinal saatimi deilse de bir edeerini g繹rebilirsiniz.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: kesikparmak ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners