TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

襤nsanlar Baz覺 Saat Markalar覺n覺 Neden Tercih Eder?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 襤nsanlar Baz覺 Saat Markalar覺n覺 Neden Tercih Eder?

Mesaj Cant » 11 Haz 2010, 23:21

senin dorular覺n覺 yakalam覺, valla baya覺 mal satm覺t覺r sana kesin :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Kay覺t: 21 May 2010, 00:19

Mesaj Redliner » 12 Haz 2010, 13:14

Sevgili cant AP niz 癟ok 覺km覺 hakkaten. Sayg覺 duydum ben ahsen :D sizde 繹yle alt tarafa bir imza yazsan覺z PP ve AP den baka saat takmam diye biraz daha hararetlense forum ;) c羹mlenin sonunada bunlardan s覺k覺l覺nca IWC takar覺m arada filan diye de eklersiniz...
Kullan覺c覺 avatar覺
Redliner

Ya: 46
Kay覺t: 20 Nis 2010, 22:51

Mesaj Cant » 13 Haz 2010, 15:49

iddial覺 olmak yazmakla bitse keke ah ah...
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Mesaj cemele » 15 Haz 2010, 14:07

Oris e karsi asiri derecede bir sevgim var belkide bu aldigim ilk otomatik mekanik saatimin Oris olmasinin etkisi vardir ama bunu dusunuyorum ve firmanin tarihcesi aklima gelince yok diyorum sebeb degil diyorum.

1.) Hicmi Quartz saat uretmessin? Dunya krizinde ve Quartz in dunyayi salladig donemde bile bir cok kalbur ustu firma quartz saatlere yonelirken sen niye uretmessin Oris? Bu kadarmi gelenekci ve isine baglisin?

2.) Bir cok marka ETA v.b mekanizmalari alir icinde ufak tefek modifikasyon yapar ve bunlari kendi mekanizmasi gibi gosterir ama sen Oris daha fazla modifikasyon yapmana ragmen yine mutevaziligi elden birakmaz mekanizmanin yanina Base ETAXXX diye notu dusersin.

3.) 1970 yilinda Urettigi Ilk Chronografin anisina 40. yil limited edition cikarir ve Orise ue olduysaniz size F1 de olup bitenleri yaris onces ve sonrasi ile sanki ordaymiscasina bilgilendirirsin.

Oris i sevmem icin cok neden var aslinda ama ozellikle kendi cizgisini terk etmemesi ticari amac gutmemesi , dusunun krizler oluyor, quartz donemi basliyor ama Oris hep ayni cizgide ve diger markalara gorede fiyat olarak daha ulasilabilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
cemele

Kay覺t: 09 Haz 2010, 08:57

Mesaj sedir » 15 Haz 2010, 17:01

cemele yazd覺:Oris e karsi asiri derecede bir sevgim var belkide bu aldigim ilk otomatik mekanik saatimin Oris olmasinin etkisi vardir ama bunu dusunuyorum ve firmanin tarihcesi aklima gelince yok diyorum sebeb degil diyorum.
1.) Hicmi Quartz saat uretmessin? Dunya krizinde ve Quartz in dunyayi salladig donemde bile bir cok kalbur ustu firma quartz saatlere yonelirken sen niye uretmessin Oris? Bu kadarmi gelenekci ve isine baglisin?
2.) Bir cok marka ETA v.b mekanizmalari alir icinde ufak tefek modifikasyon yapar ve bunlari kendi mekanizmasi gibi gosterir ama sen Oris daha fazla modifikasyon yapmana ragmen yine mutevaziligi elden birakmaz mekanizmanin yanina Base ETAXXX diye notu dusersin.
3.) 1970 yilinda Urettigi Ilk Chronografin anisina 40. yil limited edition cikarir ve Orise ue olduysaniz size F1 de olup bitenleri yaris onces ve sonrasi ile sanki ordaymiscasina bilgilendirirsin.
Oris i sevmem icin cok neden var aslinda ama ozellikle kendi cizgisini terk etmemesi ticari amac gutmemesi , dusunun krizler oluyor, quartz donemi basliyor ama Oris hep ayni cizgide ve diger markalara gorede fiyat olarak daha ulasilabilir.

Konuyu a癟an kii olarak ilk kez bu bal覺kta yaz覺yorum san覺r覺m. 羹nk羹 benim belli bir marka tercihim yok. Baz覺lar覺na sempatim dierlerinden biraz fazla bekli ama o kadar. Bu nedenle belli marka severliin nas覺l olutuunu merak ettim. Ama u ana kadar genellikle benim markam seninkini d繹ver'e yak覺n tart覺malar ortama hakim oldu. 襤lk kez cemele bir markay覺 neden tercih ettiini yazd覺.

Belirtmek istedim.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj Modern60 » 15 Haz 2010, 22:59

Ben de marka tercihi yapmam. Ger癟ekten bana hitap eden bir model olduunda kalbur 羹st羹 bir markay覺 al覺r覺m. Burada anlatmak istediim sahte saatler hari癟, her beendiim modeli takabilirim. Alt覺 羹st羹 zaten hepsi hemen hemen ayn覺. O y羹zden saplant覺 derecesinde marka merak覺n覺 ben de anlayam覺yorum sedir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj cemele » 16 Haz 2010, 11:52

Saat markalarini kucumsemek, yok benim saatim senin saatini dover mantiginda yorum yapmak cok yanlis. Bu markalarin tarihlerine bakildiginda yuzyillik firmalar oldugu goze carpiyor. 3 tane mekanik saatim ve 3 de farkli marka. Iclerinde Oris i daha cok seviyorum ve bunun sebeblerinide yukarda belirttim. Fiyat avantaji olustuktan sonra ve hosuma giden bir saat olursa marka gozetmem.
Kullan覺c覺 avatar覺
cemele

Kay覺t: 09 Haz 2010, 08:57

Mesaj Cant » 16 Haz 2010, 13:19

modern60 yazd覺:Ben de marka tercihi yapmam. Ger癟ekten bana hitap eden bir model olduunda kalbur 羹st羹 bir markay覺 al覺r覺m. Burada anlatmak istediim sahte saatler hari癟, her beendiim modeli takabilirim. Alt覺 羹st羹 zaten hepsi hemen hemen ayn覺. O y羹zden saplant覺 derecesinde marka merak覺n覺 ben de anlayam覺yorum sedir.

+1
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 210 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners