cemele yazd覺:Oris e karsi asiri derecede bir sevgim var belkide bu aldigim ilk otomatik mekanik saatimin Oris olmasinin etkisi vardir ama bunu dusunuyorum ve firmanin tarihcesi aklima gelince yok diyorum sebeb degil diyorum.
1.) Hicmi Quartz saat uretmessin? Dunya krizinde ve Quartz in dunyayi salladig donemde bile bir cok kalbur ustu firma quartz saatlere yonelirken sen niye uretmessin Oris? Bu kadarmi gelenekci ve isine baglisin?
2.) Bir cok marka ETA v.b mekanizmalari alir icinde ufak tefek modifikasyon yapar ve bunlari kendi mekanizmasi gibi gosterir ama sen Oris daha fazla modifikasyon yapmana ragmen yine mutevaziligi elden birakmaz mekanizmanin yanina Base ETAXXX diye notu dusersin.
3.) 1970 yilinda Urettigi Ilk Chronografin anisina 40. yil limited edition cikarir ve Orise ue olduysaniz size F1 de olup bitenleri yaris onces ve sonrasi ile sanki ordaymiscasina bilgilendirirsin.
Oris i sevmem icin cok neden var aslinda ama ozellikle kendi cizgisini terk etmemesi ticari amac gutmemesi , dusunun krizler oluyor, quartz donemi basliyor ama Oris hep ayni cizgide ve diger markalara gorede fiyat olarak daha ulasilabilir.
modern60 yazd覺:Ben de marka tercihi yapmam. Ger癟ekten bana hitap eden bir model olduunda kalbur 羹st羹 bir markay覺 al覺r覺m. Burada anlatmak istediim sahte saatler hari癟, her beendiim modeli takabilirim. Alt覺 羹st羹 zaten hepsi hemen hemen ayn覺. O y羹zden saplant覺 derecesinde marka merak覺n覺 ben de anlayam覺yorum sedir.
D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 210 misafir
|