TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

800 USD Bütçeli Otomatik Pilot Saati Önerisi

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

800 USD Bütçeli Otomatik Pilot Saati Önerisi

Mesaj gagarintrust » 08 Haz 2014, 20:01

Selamlar forumda yeniyim internette saat aramaları yaparken hep denk geliyordum artık üye olayım dedim ve direk net bir soruyla başlıyorum :)

Orient mako ile hayranı olduğum mekanik modellere adım atmıştım sonrasında bir üst sınıfa geçmek istiyorum. Benim gibi 2.dünya savaşı ve sscb hayranı biri için kaçınılmaz olarak ilk dikkatimi çeken rus markaları oldu. Sturmanskie gagarin 3133 ve Poljot pilot serilerine resmen aşık oldum hem arkasındaki tarih hemde tam istediğim tasarımlara sahip olmaları sebebiyle.

Ebay'de detaylı bi araştırma yaparak tam olarak istediğim saat formunun bu olduğuna karar verdim
http://www.ebay.com/itm/POLJOT-RUSSIAN-WATCH-MOSCOW-CLASSIC-SHTURMOVIK-CHRONOGRAPH-3133-00961033-US-/251145034273?pt=Wristwatches&hash=item3a79691a21

Resim

Fakat şöyle bir sorun var bu saatlerin hemen hemen tamamı kurmalı (manual winding ) ben ise automatic (self-winding) modellerini arıyorum

600-800 dolar arası bütçe ile rus veya benzer tasarımda olan otomatik mekanizmalı pilot saat önerilerinizi bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
gagarintrust

Re: 800 USD Bütçeli Otomatik Pilot Saati Önerisi

Mesaj gagarintrust » 09 Haz 2014, 17:04

Ayrıca yukarıda belirttiğim formda otomatik başka saat önerilerine de açığım. fakat ilk tercihim rus modeller. üst limit 800 dolar olarak belirtmiştim fakat bu resmen bi tutku, 1000 dolara kadar çıkabilirim
Kullanıcı avatarı
gagarintrust

Mesaj Noodles » 09 Haz 2014, 19:51

Steinhart'ın modellerine bir göz atabilirsiniz. Otomatikler biraz daha pahalı olsa da pilot saatleri için güzel bir seçenek olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Noodles

Mesaj Hsnmrycl » 09 Haz 2014, 20:08

gagarintrust, rus kaynaklı pilot modellerinde kurmalı 3133 ya da türevi mekanizmalar kullanıldığından otomatik mekanizmalı safkan rus bir pilot saati bulmanız pek mümkün değil. ben kurmalı pilotları öneririm. 2 güneden fazla güç kapasitesiyle sizi fazla sıkıntıya sokacağını sanmıyorum.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj gagarintrust » 10 Haz 2014, 18:52

Gerçekten çeşit yelpazesi çok sınırlı otomatik pilot saatlerinin (tabii bütçe limitsiz değilse)

Noodles sağolsun Steinhart'ı bilmiyordum araştırdım alman-isviçre ortak yapımı fiyat-kalitesi de gayet iyi görünüyor incelemelerde

Şuan 1. tercihim 'Steinhart Nav-B Chrono II' http://www.gnomonwatches.com/image/data ... oDLC4L.jpg

800 dolar civarına bulunabiliyor (vergi hariç) fakat başka alternatifler mutlaka olmalı

önerileri bekliyorum :)
Kullanıcı avatarı
gagarintrust

Mesaj mucadeleci » 11 Haz 2014, 01:58

Rus Pilot saati istiyorsanız size 3 tane önerim olacak, bunlardan önce söylemek istediğim, örneğini paylaştığınız model geleneksel pilot saati tasarımıdır ama 2. dünya savaşı dönemine ait Alman ve Amerikan pilotlarının kullandığı saatlerinin tasarımıdır. Rus pilot saati istiyorum derseniz, ilk olarak Yuri Gagarin in kullandığı saatin 50. yıl modelini tavsiye ederim, Orenberg uçuş okulundan mezun pilotlara verilen bir kurmalı Sturmanskie ile uzaya gitmiştir, ikinci olarak Strela modellerinden birini tavsiye ederim ki; kendisi yine pek çok kozmonot tarafından uzay görevlerinde kullanılmıştır, üçüncü olarak ise benimde sahibi olduğum 2210 Sturmanskie Chronograph tavsiye ederim, yine bu saatte '80li yıllarda bombardıman pilotu ve seyrüsefercülerine hükumet tarafından verilmekte idi. Bu saatler ile ilgili başlıkları forumda arama yaparak bulmanız mümkündür :thumbup: Umarım keyifle takacağınız bir saate kavuşursunuz.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj gagarintrust » 11 Haz 2014, 16:00

mucadeleci yazdı:Rus Pilot saati istiyorsanız size 3 tane önerim olacak, bunlardan önce söylemek istediğim, örneğini paylaştığınız model geleneksel pilot saati tasarımıdır ama 2. dünya savaşı dönemine ait Alman ve Amerikan pilotlarının kullandığı saatlerinin tasarımıdır. Rus pilot saati istiyorum derseniz, ilk olarak Yuri Gagarin in kullandığı saatin 50. yıl modelini tavsiye ederim, Orenberg uçuş okulundan mezun pilotlara verilen bir kurmalı Sturmanskie ile uzaya gitmiştir, ikinci olarak Strela modellerinden birini tavsiye ederim ki; kendisi yine pek çok kozmonot tarafından uzay görevlerinde kullanılmıştır, üçüncü olarak ise benimde sahibi olduğum 2210 Sturmanskie Chronograph tavsiye ederim, yine bu saatte '80li yıllarda bombardıman pilotu ve seyrüsefercülerine hükumet tarafından verilmekte idi. Bu saatler ile ilgili başlıkları forumda arama yaparak bulmanız mümkündür :thumbup: Umarım keyifle takacağınız bir saate kavuşursunuz.

Detaylı cevap için teşekkürler rus pilot saatlerini çok beğeniyorum fakat otomatik modelleri çok sınırlı (hatta hiç bulamadım) kurmalı modeller de benim günlük kullanımım için çok da uygun değil. Bu sebeple rus saatlerinden genel pilot saatlerine dönüş yaptım. Hertürlüsüne açığım
Kullanıcı avatarı
gagarintrust

Mesaj Noodles » 11 Haz 2014, 19:50

Forum dostlarından bizans üstadın blogunda buldugum bir incelemeyi paylaşayım, çeşitli markalarla ilgili inceleme ve görüşler mevcut. Umarım istifade edersiniz.
http://mekaniksaat.blogspot.com.tr/2009 ... u.html?m=1
Kullanıcı avatarı
Noodles

Sonraki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners