TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Forumun En Y羹ksek WR Seviyesine Dayan覺kl覺 Saati Hangisi?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Y羹ksek WR Seviyesine Dayan覺kl覺 Saati Hangisi?

Mesaj Cant » 12 Haz 2010, 17:35

clk yazd覺:Bu arada geldiin g羹nden beri komplikasyon diyorsun ama PP d覺覺nda (ki o saatin kral覺 zaten) ben pek bir numara g繹remedim :) Hay覺rd覺r? 繹yle alsayd覺n ya kendine bir tane salam komplikasyonlu mekanizma !!!!!

hi癟 繹yle saplant覺lar覺m yok, beendiim saati al覺r覺m ben, klasik d羹z saatlere de bay覺l覺r覺m. sen, siyah ve beyaz kadranda akrep-yelkovan ikilisinin birbirini kovalamas覺 d覺覺nda bir aksiyon g繹rmediin i癟in, komplikasyon konusunda git-geller yaaman doal, her iwc'de k羹癟羹k ve anlam ifade eden bir durum vard覺r, saniye tutmaya da merakl覺 deilim, 0-100 mu 繹l癟羹yorsun yoksa hala sen :)
clk yazd覺:yazd覺覺n espri 癟ok houma gitti. 羹nk羹 foruma 208 mesaj yazm覺 ve bunlar覺n en az 180 tanesini Rolex ile savaa ay覺rm覺 sen bu espri i癟erisinde ki slc karakterinden baya覺 bir uzak g繹z羹k羹yorsun

allah raz覺 olsun ama oradaki slc ben deilim, senin herhangi iyi bir arkada覺n olabilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Kay覺t: 21 May 2010, 00:19

Mesaj drk » 13 Haz 2010, 15:34

Yukar覺da bahsi ge癟mi, 3atm bir saatin el y覺kamadan etkilenmiyeceine dair ancak timezone da bir kii 5atm wr si olan glash羹tte senator navigator modelini 癟ok iddetli yamurlu havada kullanmas覺 sonucunda cam覺nda buharlama olduundan bahsetmi. Paylamak istedim. Linkte burada.http://forums.timezone.com/index.php?t=tree&goto=5083967&rid=0
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj winterdrops » 13 Haz 2010, 17:18

Clk kardeime komplikasyon konusunda kat覺lm覺yorum. Nedeni ise eer komplikasyon gereksiz ise (ki mekanik bir saate olan hayranl覺覺m bunu hissedilmem ve g繹rebilmemdir) mekanik saatlerde ayn覺 derecede gereksizdir. Bug羹n d羹nyan覺n en pahal覺 ve kaliteli mekanik saatleri bile en ucuz quartz saatin alt覺nda bir hassasiyet g繹sterir. Sonu癟 olarak mekanik saatlere olan hayranl覺覺m覺z sadece ald覺覺m覺z keyiftir. Yoksa biliim 癟a覺nda yaad覺覺m覺z bu y羹zy覺lda kimse mekanik saat takmazd覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
winterdrops

Kay覺t: 12 Nis 2010, 15:43

Mesaj Modern60 » 13 Haz 2010, 17:22

Aynen kat覺l覺yorum sevgili winterdrops.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj 2fast4u » 13 Haz 2010, 19:22

tam mekan覺k saatler en kompl覺ke zaman goster覺c覺ler覺d覺r ded覺k s覺md覺 onunda kompl覺kasyon s覺n覺flamas覺 gundeme geld覺.2010 senes覺nde quartz da deg覺l cep telefonu b覺le olan d覺j覺tal saatler en dehset mak覺nelerd覺r.O zaman mekan覺k saatler覺 yasatmak ad覺na her b覺r覺n覺n onunde sayg覺yla durmak gerek覺r.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Modern60 » 13 Haz 2010, 19:50

Sana da aynen kat覺l覺yorum 2fast4u 癟羹nk羹 k羹癟羹k bir entegre devre ile bir 癟ok ilemi yapmak kolay ama ayn覺 ilemleri mekanik hem de mikro d羹zeyde yapmak ger癟ekten sayg覺y覺 癟ok ama 癟ok hak ediyor.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Clk » 14 Haz 2010, 07:36

Winterdrops, tahminimce komplikasyon konusu yanlis basligin altina tasinmis :) Ben komplikasyon gereksizdir diye birsey yazmadim. Yazdigim tek gereksiz komplikasyon Tourbillon idi. Diger t羹m komplikasyonlarin bir kullanim amaci varken Tourbillon sadece show amacli yapilmis bir komplikasyon ben sadece bunu belirttim.

Sonucta her markanin, her saat ustasinin sanatini g繹stermesinin ayri bir y繹ntemi vardir. Eger hersey komplikasyon ile olsaydi RO bes para etmeyen bir saat olurdu. Sanatta kimisi sadelikten yana iken kimisi retro tarz kullanir kimisi ise ucuk kacik dizaynlara y繹nelir. Bunun da belli bir dogrusu yoktur.

P.S. Tourbillon kullanim amacina g繹re ne kadar gereksiz olsada sanat ve show anlaminda hem izlemesi zevkli hem de 羹retimi gercekten ilgi ve beceri isteyen bir y繹ntem.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Cant » 14 Haz 2010, 08:34

bol bol yaz覺 yaz覺ls覺n saatin kadran覺na, komplikasyon yerine ge癟er.
mesela 'rolex - oyster perpetual date - submariner - 1000 ft - 300 m - superlative chronometer officially certified' kelimelerinin, saatin manuelinde yazaca覺na o kadrana yerletirilmesi clk'n覺n bahsettii 'her markanin, her saat ustasinin sanatini g繹stermesinin ayri bir y繹ntemi'ne g羹zel bir 繹rnektir. :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Kay覺t: 21 May 2010, 00:19

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot], kesikparmak ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners