TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sponsorluk ve Gerçek Zevkler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sponsorluk ve Gerçek Zevkler

Mesaj nickynick » 20 Haz 2010, 17:19

Resim
Resim

Söylesem tesiri yok,
Sussam gönül razı değil :)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Re: Sponsorluk ve gerçek zevkler

Mesaj Double0Se7en » 21 Haz 2010, 09:16

NickyNick yazdı:Bir de Daniel Craig'in kolundaki Milgauss emanet gibi duruyor, 4-5 bakla fazlası var kordonun :lol:

Hemen bir açıklama bu konutla ilgili...Daniel saatlerini bol kullanır..Bunu kendi de onaylamış olup Quantum of Solace da Hotel Dessalines'e gelip odanın kapısını açarken kolundaki Planet Ocean resmen kolundan çıkacaktır:)
''A Crown for Every Achievement'
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj Double0Se7en » 21 Haz 2010, 09:21

Rolex'e biraz da olsa mesafeli yaklaşanlara GMT macro shots başlıklı konuma bakmalarını rica ediyorum..18 yaşında bir kız bile bu kadar kışkırtıcı ve güzel olamaz....
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj razz » 21 Haz 2010, 17:16

Efe yazdı:En önemli sebebi herhalde saat için ayıracak vakitlerinin olmaması...
Saatten anlamayıp parası olan herkes zaten rolex alıyor, diğerlerini bilmek için makinasından tarihine kadar araştırmak gerek...
Tourbillon saati bile olmayan bir markayı kolda taşımanın bir anlamı yok benim için

Bu durumda bir Rolex takmazsın ama bir ToyWatch takarsın.. Ne de olsa Tourbillon modeli var..
Hatta kolunda bir ToyWatch'la, adeta bir sürüden farksız binlerce zengin ama saatten anlamayan Rolex kullanıcısından ayrılır, gayet nev-i şahsına münhasır bir saat meraklısı da olursun..
Bu arada koluna Tourbillon saat takacak kadar saatler konusunda bilgi sahibi olmadan, araştırmadan Rolex alan aktörlerin/aktrislerin filmlerini izlememeye, yine Rolex kullanıcısı sanatçıların albümlerini dinlememeye, Tourbillon'u olmamasına rağmen ısrarla Rolex takan ve bu yanlış seçimi için zamansızlığı bahane ederek cahilliklerini gizlemeye çalışan yazarların kitap ve makalelerini okumamaya ne dersin??
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Double0Se7en » 21 Haz 2010, 19:12

razz yazdı:
Efe yazdı:En önemli sebebi herhalde saat için ayıracak vakitlerinin olmaması...
Saatten anlamayıp parası olan herkes zaten rolex alıyor, diğerlerini bilmek için makinasından tarihine kadar araştırmak gerek...
Tourbillon saati bile olmayan bir markayı kolda taşımanın bir anlamı yok benim için

Bu durumda bir Rolex takmazsın ama bir ToyWatch takarsın.. Ne de olsa Tourbillon modeli var..
Hatta kolunda bir ToyWatch'la, adeta bir sürüden farksız binlerce zengin ama saatten anlamayan Rolex kullanıcısından ayrılır, gayet nev-i şahsına münhasır bir saat meraklısı da olursun..
Bu arada koluna Tourbillon saat takacak kadar saatler konusunda bilgi sahibi olmadan, araştırmadan Rolex alan aktörlerin/aktrislerin filmlerini izlememeye, yine Rolex kullanıcısı sanatçıların albümlerini dinlememeye, Tourbillon'u olmamasına rağmen ısrarla Rolex takan ve bu yanlış seçimi için zamansızlığı bahane ederek cahilliklerini gizlemeye çalışan yazarların kitap ve makalelerini okumamaya ne dersin??

Ben mesela bu yazıya teşekkür ederim:)
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj Modern60 » 22 Haz 2010, 01:08

Sevgili razz, bu kadar tepkiye gerek yok bence. Rolex kaerşıtlığı da yandaşlığı da eşit uzaklıkta ıolmalı. Rolex'in neden tarihte bu kadar değerli olduğunu herkes bilmeyebilir. Şu anda(özellikle bu notu yazıyorum: Ne Rolex'e hayranım ne de takarım) İsviçre saat endüstrisini taşıyan üç devden biri olduğunu da bilmek gerekli değil(Swatch Group, Richemond Group, Rolex). Kısacası, anlatmak daha hayırlı olabilir. Bu gün Rolex'i takan cahil de kültürlü be sosyal konumu çok kaliteli olan insanlar var. Ama bu, bir saati değersiz kılmaya yetmez. Rolex'i sevmek ve takmak almak zorunda değiliz ama değerini bilmek zorundayız çünkü saat forumunda konuşmakta ve fikir paylaşmaktayız. Herkese iyi geceler.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Double0Se7en » 22 Haz 2010, 05:32

İyi ya da kötü..dünyanın her yerini gezdim..değişik dillerde insanlarla karşılaştım..saat satan yer ararken saat dediğimde anlamadılar ama Rolex deyince ne demek istediğimi anladılar..Bu markanın ne kadar tanınmışlığı ile alakalı tabi..Kimseye bir marka zorla sevdirilemez tabiki de herkes sevip sevmemekte özgür..Ama dünyanın en tanınmış saat markasına da bence biraz saygı duymalıyız.Sözüm kesinlikle buradaki arkadaşlarıma değil..Bir demir parçası için bir insan asla kırılmaz..
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj razz » 22 Haz 2010, 08:26

modern60 yazdı:Sevgili razz, bu kadar tepkiye gerek yok bence. Rolex kaerşıtlığı da yandaşlığı da eşit uzaklıkta ıolmalı. Rolex'in neden tarihte bu kadar değerli olduğunu herkes bilmeyebilir. Şu anda(özellikle bu notu yazıyorum: Ne Rolex'e hayranım ne de takarım) İsviçre saat endüstrisini taşıyan üç devden biri olduğunu da bilmek gerekli değil(Swatch Group, Richemond Group, Rolex). Kısacası, anlatmak daha hayırlı olabilir. Bu gün Rolex'i takan cahil de kültürlü be sosyal konumu çok kaliteli olan insanlar var. Ama bu, bir saati değersiz kılmaya yetmez. Rolex'i sevmek ve takmak almak zorunda değiliz ama değerini bilmek zorundayız çünkü saat forumunda konuşmakta ve fikir paylaşmaktayız. Herkese iyi geceler.

Burada kimseye yersiz tepki göstermek gibi bir niyetim yok.. Ancak "Tourbillon'u olmayan markayı koluma takmam" gibi bir fikre nasıl bir tepki verebilirim başka? Her kaliteli saatin Tourbillon'u mu olması lazım? Bu mudur kıstas? Kaç akslı olsun Tourbillon? Rattrapante de olsun mu o zaman? FlyBack de olsun hatta.. Power Reserve Indicator da koyalım, lazım olur.. Ayrıca Master Calender olmazsa takmam ben mesela koluma o saati.. Hadi takarım da öyle manşet altında durur.. Utanırım çıkartmaya.. Ne de olsa Complication(!) değil, kola takmaya değmez demek ki..
Burada bahsi geçen marka Rolex.. Oturup iki-üç tane zengin amelenin kolunda var diye bu şekilde yorum yapmanın ne manası var? clk defalarca anlattı markayla ilgili tarihi, gelişimi, ar-ge'yi.. ( Ki bana göre çok daha sabırlı bir insandır kendisi.. )
Okumadan, araştırmadan, öğrenmeden yorum yapması kolay.. "50 senedir aynı model..", "Niye komplikasyonu yok?", "Saatden anlamayanlar takıyor hep.." Sıkıyor artık bir yerden sonra..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 69 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners