TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sponsorluk ve Gerçek Zevkler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sponsorluk ve Gerçek Zevkler

Mesaj Modern60 » 22 Haz 2010, 11:13

Ben de bunu anlatmaya çalıştım razz. Ancak eğitim ve teşvikle saat keyfini aşılayabiliriz. Bu gün Rolex'i bilmeden eleştirenler, yarın mutlaka Rolex'in takipçisi olabilirler. Ama bunun sebebi ne tourbillion, ne diğer komplikasyonlar olacak. Çünkü dediğin bütün bu komplikasyonların ne kullanım alanı ne de keyfi var. Sana sonsuz derecede katılıyorum ve gelin hep beraber Rolex'in ne olduğunu öğrenmeye teşvik edelim diyorum. Gece yazdığım yazıda İsviçre Saat Endüstrisinin üç büyük temel taşıyıcısı var dedim ve Swatch Group(dikkat grup), Richemond Group(dikkat yine grup)ve Rolex(grup değil) dedim. Bütün forumdaki sevgili saat meraklılarından bir şey rica ediyorum. Lütfen fanatizm şeklinde saat meraklısı olmayın ve her kullandığınız kullanmadığınız markayı köklü bir biçimde araştırınız. İlla sevip takma zorunda değilsiniz ama, gerçekten eğer hak ettiği bir değer varsa bunda tarafsız olun. Clk, Razz, ve daha bir çok forumdaşımız Rolex kullanır ve bundan da çok memnundurlar. Gönül bağları vardır ve izlemeyi anlatmayı ve en ince detayları öğrenmeyi severler. Ne güzel ki böyle bir aşkla saat markalarına bağlılar. Bütün markalar(kalburüstü bütün markalar) iyidir ve kişisel zevklere hitap ederler. Ama bazı markalar özeldirler ve bu özelliklerini de takdir etmek lazımdır. Bu kadar uzun kafanızı şişirdimi özür dilerim ama okuduğum bazı şeyler gerçekten düşünülmeden söylenmiş gibi geldi.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 22 Haz 2010, 11:25

Tourbillion nedir ve günümüzde gereklimidir? Flybeack fonksiyonun u hanginiz nerede kullanacak? Rattrapante'ın günümüzde elektronik 1/1000 saniye ölçebilen kronograflar varken kim nerede değerlendirme aracı olarak kullanacak? Bu soruların cevaplarını kesin öğrenmeden, komplikasyon nedir anlamak mümkün değil. Günümüzde en kullanışıl kompl,kasyonlar day/date ve maksimum sürekli takvimdir. Yani bir saatte arayabileceğiniz ve işinize yarayabilecek fonksyonlar. Kronograf tabii ki bir komplikasyon olarak bilinir ve sürekli bir işe yaramasa alçak gönüllü bir bilgelik taşıyor. Hepsi bu. Geriye kalan hiç bir komplikasyon size gerektiğinden değil, artisanal bir gösterim olarak kopnur ki daha çok paranız alınabilsin. Mesela 1 aks, 2 aks 3 aks( burada aklıma 60--70--80-- demek geliyor herhalde demek istediğimi anlatabildim) yada 33 aks da olsa tourbillion yerçekimine her zaman maruzdur tıpkı dünya üzerindeki her madde gibi. Fazla hassasiyet beklemeden akvaryumdaki balıkları izler gibi izlenebilir . Ya da karışık bir senaryoya sahip bir sinema filmi gibi ama ikinci turda sırrını keşferersiniz ya. Her şey komplikasyon demek olmamalı. Neyse benden bu kadar....
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj razz » 22 Haz 2010, 11:58

@modern60; Dediğinize tamamen katılıyorum.. Bu arada kendi adıma cevap vermem gerekirse eğer birkaç konuyla özetleyeyim; saat konusunda marka fanatikliğim yoktur.. Hiçbir zaman da olmadı.. Rolex dışında pekçok saat kullandım, halen kullanıyorum ( Omega SMP 300 ) ve ilerde de kullanmaya devam edeceğim.. Takım bile tutmadığım göz önüne alındığında fanatiklik derecesinde bağlılık duygusuna pek yakın olmadığım da anlaşılabilir..
Rolex'i marka olarak çok severim.. Şu an hali hazırda Submariner kullanıyorum.. 17 yaşında ( 1994'te ) Beyazıt'tan ilk 6139 Seiko Chronograph'ımı aldığım andan itibaren Rolex Submariner almak istedim.. 30 yaşında ilk Submariner'ımı alana kadar da yaklaşık 90ad. saat aldım, sattım ve kullandım.. Sizin ( modern60 ) saat konusundaki background'unuzun yanında belki pek fazla değeri yoktur ancak "Tourbillion'suz saati koluma takmam" ( düşünülmeden söylenmiş laflara güzel bir örnek..! ) gibi bir laf etmeyecek bilgi ve kültüre sahibim.. Hatırlarsınız sizinle şahsen de tanışmış, Hi-Fi konusunda da güzel sohbet etmiştik.. Haliyle az çok biliyorsunuz benim ne diyip ne demeyeceğimi..
Koluma taktığım saatin geçmişi, teknolojisi, ürün gamı ve modelleri, kullanıcı kitlesi, ikinci el değeri vb. özelliklerini gayet iyi takip eder benzer marka ve modellere nazaran üstün olduğu noktaları bildiğim gibi zaaflarını da gayet iyi bilir ve gerektiği yerde bunu çekinmeden de söylerim..
Hiç tarzım olmamasına rağmen cant arkadaşımızın birbirinden güzel ve değerli IWC'lerini zevkle izler, clk'yla aralarında geçen tatlı çekişmeyi de read only olarak da olsa takip ederim.. Zira her iki arkadaşımız da kullanmakta oldukları markalara her yönüyle vakıf olan ve bu beğenilerini hem mantık çerçevesinde hem de esprili bir şekilde dile getirebilen insanlar.. Yani olması gerektiği gibi..

Burada ne size ( modern60 ) ne de bir başkasına spesifik bir şekilde yüklenmek gibi bir niyetim yok, hiçbir zaman da olmadı.. Ama gerçekten mantıksız ve lüzumsuz görüşlere tepkisiz kalamadığım zamanlar oluyor.. Kafa şişiren ben olduysam eğer siz beni affedin..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Modern60 » 22 Haz 2010, 19:31

Haklısın zaten ben de seni desteklediğim için bu kadar konuştum sevgili razz. Yani eleştirim sana , sizlere değildi. Öncelikle bilgi sahibi olup konuşulsun demek istedim. Çünkü ben de sizin gibi düşünüyorum. Ama dediğim gibi, biz teşvik edersek bir çok arkadaşımız daha ince detayları da inceler ve daha ciddi saat meraklıları olur demek istedim. Tourbillionu olmayan a karşı gösterdiğin tepki de yerinde. Zamanla çok daha hoş tartışmalar da olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Cant » 23 Haz 2010, 09:34

Double 0 Se7en yazdı:dünyanın her yerini gezdim..değişik dillerde insanlarla karşılaştım..saat satan yer ararken saat dediğimde anlamadılar ama Rolex deyince ne demek istediğimi anladılar
bu biraz 'galatasaray denince türkiye akla geliyor' olmuş :D

@ genel
artık saati bilmek için saat dışında herşeye bakıyoruz, cep telefonu başta olmak üzere. saat, işlevi olan bir aksesuar yelpazesinden çıkmak üzere. insanların yaşı ilerledikçe, hayatı ve zevkleri şekillenmeye başladıkça bu ve bunun gibi merakların peşinden gidebiliyor. para yatırdığınız ve severek aldığınız bir malın savunmasını yapmaktan daha doğal ne olabilir, yeter ki fanatizm derecesine ulaşmasın. fanatizm insanın gözünü kör eder, rolex'in minute repeater modeli yok.
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Double0Se7en » 25 Haz 2010, 15:44

cant yazdı:
Double 0 Se7en yazdı:dünyanın her yerini gezdim..değişik dillerde insanlarla karşılaştım..saat satan yer ararken saat dediğimde anlamadılar ama Rolex deyince ne demek istediğimi anladılar
bu biraz 'galatasaray denince türkiye akla geliyor' olmuş :D

@ genel
artık saati bilmek için saat dışında herşeye bakıyoruz, cep telefonu başta olmak üzere. saat, işlevi olan bir aksesuar yelpazesinden çıkmak üzere. insanların yaşı ilerledikçe, hayatı ve zevkleri şekillenmeye başladıkça bu ve bunun gibi merakların peşinden gidebiliyor. para yatırdığınız ve severek aldığınız bir malın savunmasını yapmaktan daha doğal ne olabilir, yeter ki fanatizm derecesine ulaşmasın. fanatizm insanın gözünü kör eder, rolex'in minute repeater modeli yok.

İnan ki yurt disinda neredensin diye sorduklarinda Turkiye diyorum hemen Hakan Sukur diyorlar:)
''A Crown for Every Achievement'
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj Redliner » 25 Haz 2010, 16:14

Galatasaraylı omak ne güzel dimi :D
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj 2fast4u » 29 Haz 2010, 01:11

clk gene tası atmıs kuyuya cıkar cıkarabılırsen :lol: ya bu rolex varya..........su gecırmez dımı :)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: efe44, Mtn ve 212 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners