razz » 22 Haz 2010, 11:58
@modern60; Dediğinize tamamen katılıyorum.. Bu arada kendi adıma cevap vermem gerekirse eğer birkaç konuyla özetleyeyim; saat konusunda marka fanatikliğim yoktur.. Hiçbir zaman da olmadı.. Rolex dışında pekçok saat kullandım, halen kullanıyorum ( Omega SMP 300 ) ve ilerde de kullanmaya devam edeceğim.. Takım bile tutmadığım göz önüne alındığında fanatiklik derecesinde bağlılık duygusuna pek yakın olmadığım da anlaşılabilir..
Rolex'i marka olarak çok severim.. Şu an hali hazırda Submariner kullanıyorum.. 17 yaşında ( 1994'te ) Beyazıt'tan ilk 6139 Seiko Chronograph'ımı aldığım andan itibaren Rolex Submariner almak istedim.. 30 yaşında ilk Submariner'ımı alana kadar da yaklaşık 90ad. saat aldım, sattım ve kullandım.. Sizin ( modern60 ) saat konusundaki background'unuzun yanında belki pek fazla değeri yoktur ancak "Tourbillion'suz saati koluma takmam" ( düşünülmeden söylenmiş laflara güzel bir örnek..! ) gibi bir laf etmeyecek bilgi ve kültüre sahibim.. Hatırlarsınız sizinle şahsen de tanışmış, Hi-Fi konusunda da güzel sohbet etmiştik.. Haliyle az çok biliyorsunuz benim ne diyip ne demeyeceğimi..
Koluma taktığım saatin geçmişi, teknolojisi, ürün gamı ve modelleri, kullanıcı kitlesi, ikinci el değeri vb. özelliklerini gayet iyi takip eder benzer marka ve modellere nazaran üstün olduğu noktaları bildiğim gibi zaaflarını da gayet iyi bilir ve gerektiği yerde bunu çekinmeden de söylerim..
Hiç tarzım olmamasına rağmen cant arkadaşımızın birbirinden güzel ve değerli IWC'lerini zevkle izler, clk'yla aralarında geçen tatlı çekişmeyi de read only olarak da olsa takip ederim.. Zira her iki arkadaşımız da kullanmakta oldukları markalara her yönüyle vakıf olan ve bu beğenilerini hem mantık çerçevesinde hem de esprili bir şekilde dile getirebilen insanlar.. Yani olması gerektiği gibi..
Burada ne size ( modern60 ) ne de bir başkasına spesifik bir şekilde yüklenmek gibi bir niyetim yok, hiçbir zaman da olmadı.. Ama gerçekten mantıksız ve lüzumsuz görüşlere tepkisiz kalamadığım zamanlar oluyor.. Kafa şişiren ben olduysam eğer siz beni affedin..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "