TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Tissot Le Locle Automatic Kullan覺c覺 襤ncelemesi

襤svi癟re ve Avrupa Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, 襤svi癟re Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii 襤svi癟re ve Avrupa retimi Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tissot - Le Locle Automatic (T41.1.423.33)

Mesaj ravenouss » 23 Haz 2010, 19:37

Bende bu g羹n ald覺m saati 650 liraya pein
Kullan覺c覺 avatar覺
ravenouss

Kay覺t: 23 Haz 2010, 02:08

Mesaj nickynick » 23 Haz 2010, 19:56

ncelikle TSF'ye hogeldin ravenouss,
Saatin hay覺rl覺 olsun harika bir se癟im olmu ger癟ekten, tebrik ederim. Fotoraflar覺n覺 bekliyoruz en k覺sa s羹rede.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Mesaj Bond » 23 Haz 2010, 21:18

Hogeldin, zarif ve sade bir model. G羹le g羹le kullan. Kullan覺m sonras覺 izlenimlerini bu konuda paylaabilirsin.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj ravenouss » 25 Haz 2010, 19:09

D羹n saat 18.00 da saat durmu.Sabah takcakt覺m bakt覺m durmu biraz sallad覺m 癟al覺t覺.Sonra yine 癟覺kard覺m.imi bakt覺m yine durmu.
襤lk otomatik saatim bu.Bir anormallik mi var normal mi?Takmay覺nca duruyor mu saat :s
Kullan覺c覺 avatar覺
ravenouss

Mesaj Bond » 25 Haz 2010, 23:05

Raven elbette belli s羹re kullanmassan otomatik saatler duracakt覺r. al覺ma s羹resi her saatteki power reserve kapasitesi oran覺ndad覺r. Senin saatin ETA 2824-2 kullan覺yor. Tissot Le Locledeki 2824'羹n modele g繹re 38-42 saat aras覺 power reserve s羹resi var. nce bir s羹re kolundan 癟覺karmadan kullan kolunun doal hareketleri ile mekanizma kendini belli seviyeye kadar kursun. Daha sonra belirtilen s羹relere yak覺n olarak kullan覺mda deilken saat durmaz.

ravenouss yazd覺:Ad覺m m羹r 26 ya覺nday覺m Ankara'l覺y覺m
Bu ya覺ma kadar saatlere kar覺 hi癟 bir merak覺m yoktu ama 2-3 haftad覺r saat diyorum baka bir ey demiyorum :)
Baka bir forumdaki saat tutkunlar覺n覺n yaz覺lar覺n覺 okurken heves etmeye balad覺m,derken bir saat forumunda abilerimin yazd覺klar覺n覺,d羹羹ncelerini okudum falan derken buraya kadar geldim.Bundan sonra s覺k s覺k burada olaca覺m san覺r覺m :)

Takmay覺nca saat duruyormu demisin? Demekki otomatik saatin 癟al覺ma prensibini ve 繹zelliklerini tam bilmiyor olabilirsin. Tan覺ma mesaj覺nda baka platformlara bakt覺覺n覺 ama en son buraya geldiini yazm覺t覺n. Sana bilgi vermeden dier t羹r saatler k繹t羹lenerek direk otomatik saat alman m覺 tavsiye edildi 癟evrende yada baka platformlarda? imdi belki bu saat seni bu hobiye balarken soutacak, yada eer her durduunda saat ve tarih ayarlamaktan holanm覺yorsan bu saati verimli ekilde zevk alarak kullanmayacaks覺n. Ge癟enlerde baka bir konuda da yazd覺m, kiilerin saat kullanma al覺kanl覺覺 ve tercihleri bilinmeden fanatik olarak illa otomatik saat al diye bask覺 yaparak tavsiye vermek doru bir davran覺 deil.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Re: Tissot - Le Locle Automatic T41.1.423.33

Mesaj ravenouss » 26 Haz 2010, 00:31

ncelikle cevab覺n覺z i癟in teekk羹r ederim say覺n Bond.

Forumda arat覺rd覺m bu konuyu,biraz bilgi sahibi oldum.Nas覺l bir sistem vard覺r,nas覺l 癟al覺覺r,kurmal覺 saatlerin 癟al覺ma prensibine falan bakt覺m.
Ne yalan s繹yleyim saati almadan 繹nce bilmiyordum b繹yle olduunu.Pilli saati bilirdim ben bir :D

Evet san覺r覺m biraz karambole gelmi bu saat alma olay覺m ama hevesim ge癟medi. Elime saati ald覺m inceliyorum,kendi kendime bak覺yorum falan. Bu durma olay覺 hatta houma gitti. Saate can veriyor gibi hissettim kendimi :D
Kullan覺c覺 avatar覺
ravenouss

Mesaj Bond » 26 Haz 2010, 01:48

Tamam o halde sevindim. Kullanma al覺kanl覺覺na uygun demekki, ansl覺s覺n houna gittii i癟in. :) nce bilgi verilip sonra tavsiye etmek her zaman daha dorudur. Saatin kurmal覺 sistem deil, otomatik mekanizmal覺 bir model. Kurmal覺n覺n kullan覺m zevki daha farkl覺d覺r.

Basit olarak bahsedersek elle kurmal覺 saatlerde crown (tepe) vas覺tas覺 ile saati kurars覺n. Zemberek s覺k覺覺r ve power reserve s羹resince saat 癟al覺覺r. Otomatikte ise bu ilemi senin yerine kol hareketlerin sayesinde mekanizmaya bal覺 olan rotor yapar. Yani senin kinetik enerjini zemberekte depolayarak potansiyel enerjiye 癟evirir. Forumda detayl覺 olarak anlat覺mlar覺 ve videolarda var okuduk癟a daha detay k覺s覺mlar覺 hakk覺nda bilgi sahibi olursun. G羹le g羹le kullan, resimlerini bekliyoruz.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Mesaj ravenouss » 26 Haz 2010, 02:22

leden sonra resimlerini koyaca覺m saatin
Otomatik ama sonu癟ta o da ben olmadan en fazla 1.5-2 g羹n yaayabilir
Zamanla bende bir kurmal覺 saat al覺r覺m inallah
Forumdaki yaz覺lar覺 okuyorum,videolara da bakar覺m birazdan.
Kullan覺c覺 avatar覺
ravenouss

ncekiSonraki

D繹n TSF 襤svi癟re Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners