TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sahur Sohbetleri

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Sahur Sohbetleri

Mesaj Erdem35 » 13 Tem 2014, 20:42

Hemşerim ickime karismayani bulunca kacirmayayim dedim bastım hemen nikahı :D :D
Şaka bir yana öyle dini konularda pek bir bilgim yok o yuzden burada fazla takilmayacagim :) :) ama bana göre en önemli sey dini,dinsizligi,siyasi görüşü ırkı ,dili ,rengi,boyu,kilosu ne olursa olsun bu dünya da iki çeşit insan vardır... İyi insan ve kötü insan... Umarım toplumumuzda kötü insanların sayısı iyi insanları geçmez.... Orucunu açan herkese afiyet olsun...
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj uhpu » 13 Tem 2014, 21:01

asymptote yazdı:Saygıyı neden dindar yaşayanlar seküler yaşayanlardan bekliyor her zaman? Senin orucuna laf etmedikten sonra benim Ramazan'da içtiğim rakıya neden saygı duymuyorsun diye sormaya hakkı yok mu sizce bu insanların? Dünya bir inanç grubunun etrafında dönmek zorunda mı?

Ramazan'da saygı bekleyen inançlıların (söz meclisten dışarı) geri kalan 11 ay boyunca (kendisi gibi) inanmayan kimselere saygı göstermemesi de rahatsız etmeli değil mi bizleri?..

Tebrik ederim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
uhpu

Mesaj SeRxx » 13 Tem 2014, 21:30

Bu ortamdaki herkesi tenzih ederek yazıyorum:
Şu ana kadar tanıdığım, saygı bekleyen insanların %90'ının diğer ibadetlere zerre saygısı yoktu ki sadece kendi ibadetlerine saygı gösterilmesi gerektiğini düşünecek kadar bencildiler. Saygı beklemekten önce saygılı olmanın farkına varılması gerekmektedir, en büyük yanlışımız bu. Ayrıca 11 ay her türlü haltı yeyip 1 ay Müslüman takılan tiplere de son zamanlarda çok rastlar olduk, resmen din oyuncak edilmiş. Bir lafım da televizyon programlarına olacak; Ramazan ayında yayınlanan programları izleyip ve programda sorulan soruları duydukça ne kadar geride olduğumuzu, ne kadar geri kafalı olduğumuzu bir daha anlamış oldum.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj razz » 13 Tem 2014, 22:45

asymptote; tebrik ederim.. :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: Ynt: Sahur Sohbetleri

Mesaj Miriel » 14 Tem 2014, 01:42

Biraz daha büyük resme bakıp, farklı fikir, düşünce ve hareketlere ne kadar açığız ve saygılıyız acaba bu sorgulanmalı...

asymptote yazdı:
...

Teravih diye bir namaz olmadığının, bunun bid'at olduğunun farkına varılmalı..

...

Cengiz abi bu kısımdan emin misin ?

Erdem35 yazdı: Umarım toplumumuzda kötü insanların sayısı iyi insanları geçmez....

:champ: :champ: :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 14 Tem 2014, 02:50

Böyle konularda emin olmadan konuşulur mu Miriel? Detayına girmek istemiyorum ama standart 20 rekat olarak ve cemaatle kılmak bid'attir. 8-20 rekat arası kendi başına kılman ise sünnettir. Bir de şöyle düşünmek gerekir: Peygamberin ve arkadaşlarının anadili Arapça idi. Onlar namazda okudukları bütün ayetlerin anlamını biliyor ve namazı o şuurla kılıyorlardı. Bakıyorum, bizim camilerde takla atar gibi teravih namazı kılınıyor, hızlıca ve hiçbir şey anlamadan.. Kişi sünnete uyup evde 8 rekat nafile namaz kılsa ve artan zamanda 5-10 sayfa tefsir okusa Allahu alem daha hayırlı bir iş yapmış olur..
Vahiy Islamı ve kültür Islamı diye iki farklı din var bugün. Vahiy Islamı için sana anlatılan her şeyi sorgulamalı ve vahyin kendisine yönelmelisin.. Kur'an'ı namazdaki kıraat dışında Arapça değil, Türkçe okumalısın..
Hayırlı sahurlar.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bg17 » 14 Tem 2014, 09:46

Asymptote tebrikler ve tesekkurler

Bazen gercek islami hatirlama geregi hissediyoruz, tam yeri ve zamani oldu.

Hosgoru kilifina gizlenmis dayatma bizim dininmize mahsus sanirim.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Baran » 14 Tem 2014, 10:01

Asymptote dün özelden yazdim,buradanda yazayim.Tebrikler ve tesekkurler aydın dusuncelerin icin.
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners