bu arada konuşulanların meclisten dışarı olduğunu hatırlatıp buradaki arkadaşlarımızın çok büyük çoğunluğunun ayrı olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum

asymptote yazdı:Böyle konularda emin olmadan konuşulur mu Miriel? Detayına girmek istemiyorum ama standart 20 rekat olarak ve cemaatle kılmak bid'attir. 8-20 rekat arası kendi başına kılman ise sünnettir. Bir de şöyle düşünmek gerekir: Peygamberin ve arkadaşlarının anadili Arapça idi. Onlar namazda okudukları bütün ayetlerin anlamını biliyor ve namazı o şuurla kılıyorlardı. Bakıyorum, bizim camilerde takla atar gibi teravih namazı kılınıyor, hızlıca ve hiçbir şey anlamadan.. Kişi sünnete uyup evde 8 rekat nafile namaz kılsa ve artan zamanda 5-10 sayfa tefsir okusa Allahu alem daha hayırlı bir iş yapmış olur..
Vahiy Islamı ve kültür Islamı diye iki farklı din var bugün. Vahiy Islamı için sana anlatılan her şeyi sorgulamalı ve vahyin kendisine yönelmelisin.. Kur'an'ı namazdaki kıraat dışında Arapça değil, Türkçe okumalısın..
Hayırlı sahurlar..
asymptote yazdı:Bilmiyorum, üslubum dışarıdan çok mu katı ve dışlayıcı görünüyor, eğer öyleyse özür dilerim. Sahabe, tabiin ve tebeut tabiin bazı şeyleri bid'at olduklarını bilerek, güzel ve doğru buldukları için yapmışlardır ve buna da bid'at-ı hasene (güzel bid'at) demişlerdir. Hz. Ömer'in teravihin cemaatle kılınması hususundaki sözü de böyle bir sözdür.
Hemen bir açıklama getirelim: bid'at olan bir şeyi yapmak eğer o şey dine açık bir aykırılık teşkil etmiyorsa kişiye bir olumsuzluk yüklemez. Ancak bid'at olan şeyi dinin bir parçası, emri, buyruğu gibi algılar ve algılatırsanız (peygamberin korktuğu şey) o zaman dine zarar verirsiniz. Teravihi Ramazan'da farz bir ibadet gibi algılayan, vakit namazları kılmadığı halde teravihleri sektirmeyen bir sürü insan biliyorum.. Teravih meselesine takılmam bu yüzden. Ramazan=Teravih algısıyla hareket eden bu insanlar Kur'an'ın inzal olduğu bu güzel ayda Kur'an'ın mesajı nedir diye merak ederek açıp bakma zahmetine girmiyorlar. Hatim indiren de eğer Arapça bilmîyorsa tek kelime anlamıyor doğal olarak.
Kamer Suresi 32. Ayette buyuruluyor:
"Andolsun biz Kur'an'ı anlaşılıp öğüt alınması için kolaylaştırdık, o halde öğüt alan yok mu?"
Hayırlı sahurlar.. [emoji106]
Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir
|