TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj zfr » 18 Eki 2014, 23:52

Teşekkürler Kerim.
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj JohnFante » 25 Eki 2014, 13:40

Arkadaşlar forumda yeni keşfettiğim ve bende yeni yeni merak uyandırabilmiş bir konu. Yaklaşık bir 30 sayfa okumuşumdur ancak sizlerden ricam, bu kalemlerin seiko 5' i, orient mako' su nedir? Çok farklı fiyat aralıklarında muhteşem kalemler var. Başlangıç için ideal diyebileceğiniz neler var acaba?

Daha önceki sayfalarda gördüğüm sailor kalemlere bittim diyebilirim ancak şu anda o kadar harcama yapamam. Başka bir arkadaş Sheaffer 330 (IMPERIAL) Fountain Pen önermiş, fiyat olarak (45 USD) ulaşılabilir görüyorum. 8-)

Sizlerin tavsiyelerini de merakla bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
JohnFante

Mesaj Aleksey » 25 Eki 2014, 14:39

Seiko 5i icin Pilot 78g diyebiliz sanirim. Swatch icin Lamy, Tissot icin Kaweco benzetmesi yapabiliriz bence.

Yazim tarziniz kucuk harfler uzerine ise kaweco extrafine uclu bir sport classic veya skyline tavsiye ederim. Ben buyukce kivrimli kivrimli yazarim murekkebe de doyayim diyorsaniz Kaweco Broad veya Lamy Medium ve Broad seceneklerini oneririm. Bunlarin da bir ustune yurt disindan gelecek bir twsbi koyarim. Hem de piston filler olur. :)
Kullanıcı avatarı
Aleksey

Mesaj mlm » 25 Eki 2014, 17:43

asymptote yazdı:Ne demişler: her şeyi salla, çayı demle.. :)
Resim

El yazın çok güzelmiş adaşım ;)
Herşeyi salla, çayı demle.. Çok beğendim:)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Miriel » 26 Eki 2014, 18:48

Selamlar dostlar :champ:
Resim
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj tarkani » 26 Eki 2014, 19:55

Lamy Safari başlangıç için ideal. Kaweco için de iyi şeyler duydum.

Twsbi'nin modelleri hakkında hem iyi hem kötü yorumlar duydum. Tasarımlarını, özellikle şeffaf piston filler modelini ben de çok beğeniyorum.

Bununla beraber, ikinci el vintage modellere de bakabilirsiniz. Artık eskisi gibi kaliteli işçilik bulmak zorlaşıyor. Bu konuyla ilgili tavsiyeyi vintage uzmanlarımıza bırakıyorum.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj asymptote » 26 Eki 2014, 20:24

El yazısı (kurallı el yazısı olması gerekmiyor, benim gibi kağıt üzerinden elinizi kaldırmadan yuvarlayarak) yazıyorsanız esnek uç, bir kalemde çok işinize yarar. Middle uç ideal olanıdır; fine ve extra fine, middle uç kadar kağıt üzerinde kaymaz.
Düşük bütçeli kalemler içinde Lamy'nin modelleri çok başarılı. Twsbi konusunda tarkani söylenmesi gerekeni söylemiş. Bazı modelleri çok çok iyiyken bazı modelleri resmen çöp. Özellikle Twsbi için marka bazında değil model bazında düşünüp, araştırıp öyle almak gerekiyor.
Ali bey'in bloğunu kurcalayabilirsiniz, çok fazla bilgi ve model incelemesi var:
http://yazmakkeyiftir.blogspot.fr/

Adaşım teşekkürler.. :thumbup: Çayı fazla abartmışım, bünye susuz kalmış. Bu kadar yoğun çay içeceksem aynı zamanda inek gibi günde 3 litre su içmem de gerekiyormuş.. :(
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Ynt: Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj Miriel » 26 Eki 2014, 21:21

asymptote yazdı:El yazısı (kurallı el yazısı olması gerekmiyor, benim gibi kağıt üzerinden elinizi kaldırmadan yuvarlayarak) yazıyorsanız esnek uç, bir kalemde çok işinize yarar. Middle uç ideal olanıdır; fine ve extra fine, middle uç kadar kağıt üzerinde kaymaz.
Düşük bütçeli kalemler içinde Lamy'nin modelleri çok başarılı. Twsbi konusunda tarkani söylenmesi gerekeni söylemiş. Bazı modelleri çok çok iyiyken bazı modelleri resmen çöp. Özellikle Twsbi için marka bazında değil model bazında düşünüp, araştırıp öyle almak gerekiyor.
Ali bey'in bloğunu kurcalayabilirsiniz, çok fazla bilgi ve model incelemesi var:
http://yazmakkeyiftir.blogspot.fr/

Adaşım teşekkürler.. :thumbup: Çayı fazla abartmışım, bünye susuz kalmış. Bu kadar yoğun çay içeceksem aynı zamanda inek gibi günde 3 litre su içmem de gerekiyormuş.. :(

Çoğu şeyin azı karar çoğu zarar. :D
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners