Modern60 » 29 Haz 2010, 13:31
Sevgili sedir indirim almak i癟in m羹terinin 癟ok daha hesapl覺 olmas覺 laz覺m. Herey pazarl覺kla olmaz. Kald覺 ki, bir s羹r羹 bayi ve bir okadar da distrib羹t繹r arkada覺m dostum var. Sen olsan %45 kar marj覺yla ald覺覺n bir 羹r羹n羹 ne kadar indirmle sat覺p ticaretinin devam覺n覺 salars覺n? Bu y羹zden sana bu konuda kat覺lmam m羹mk羹n deil. Mesela ben al覺veri yaparken bayiden al覺r覺m distrib羹t繹rler aar. O kazanacak ki sokakta saat bulacak d羹kkan olsun. Bir de bayiye sorar覺m" arkada seni kurtaracak makul bir indirim yapabilirsen yap" diye. 羹nk羹 asla onun hakk覺n覺 ben istemem. Genelde bana %20 yaparlar. A癟覺k s繹yleyeyim ayn覺 bayinin, k覺vrana k覺vrana benim 繹n羹mde 癟ok y羹zs羹zce pazarl覺k yap覺p 羹r羹n羹 ne kadara d羹羹rsem kard覺r mant覺覺 y羹z羹nden, kar覺mda ezilerek %25-28 lere kadar inip verdiinde de asla k覺zmam. Sebebi ise, o bayinin yapmas覺 gereken kard覺r. Yerinde ben de olsam kar etmeksizin havaya ticaret yapmamam laz覺m. Bu y羹nden bakarak, m羹teri olarak alabileceiniz servisi,sat覺c覺n覺n size g繹sterdii sayg覺 ve merak覺, ve tabii ki sat覺 sonras覺ndaki servisi de deerlendirip 繹yle indirim isteyiniz. Bana da bu sebeple k覺zmay覺n覺z. Unutmay覺n ki ger癟ekten deerli bir eyler almaktas覺n覺z ve arkas覺nda onlarca kalem masrafla size hizmet olarak sunulmakta dahas覺, 繹nceden 繹denmi 癟ek yada nakitlerle. O y羹zzden al覺verite sat覺c覺n覺n yerine de d羹羹n羹n. Eer o satc覺n覺z覺 daha sonra da orada g癟rmek istiyorsan覺z. %10-15 maksimum olarak MANTIKLI B襤R 襤ND襤R襤M. Hele hayatta bir daha alamayaca覺n覺z 繹zel seri limitlilerde ben olsam bulduuma 羹krederim. Hepinizin i hayat覺n覺zda hay覺rl覺 iler ve baar覺 dilerim.