Saat, Rolex.. Hatta Rolex dendiinde benim akl覺ma gelen 2 saatten biri. Biri zaten 16610 submarinerdi. 羹k羹r ona sahip olduk, elden de 癟覺kmaz..
Bu da dieri.. yani 16013 Datejust TT

Bu saatin boyca k羹癟羹k, ya癟a b羹y羹羹 olan 1505 Date modelini zaten bir s羹redir kullan覺yordum. Daha 繹nce sat覺p sonra gidip satt覺覺m yerden geri ald覺覺m bi saatti. Onu tekrar sat覺a koymamdan anlaman覺z laz覺md覺 bi acaiplik olduunu

Asl覺nda yola 癟覺k覺da hedefte bir 16018 vard覺. Full alt覺n m羹teahhit saati

O ama癟la 1505'e de yol verdik ama 16018'in bilezikde s覺k覺nt覺 癟覺kt覺. 襤癟ime tam sinmedi ve olmad覺. Tam da o g羹n bir saat dikkatimi 癟ekti USA'den.
Alt覺n/champagne ya da siyah kadran rengi datejustlardansa a癟覺k renk kadranl覺 olanlar覺 daha 癟ok seviyordum ve bu saat bizim minik 1505'in neredeyse ayn覺s覺yd覺. Tabi bu 36mm yani standard 繹l癟羹deydi, makinas覺 3035 ve en en 繹nemlisi kutu kitap癟覺k sertifika cart curt hereyi tastamamd覺. Efsane olmu bir saati hereyi ile eksiksiz bulmak direk atlama sebebi oldu. Kond羹syonda s羹perdi.
Saat 1984 Aral覺k 襤svi癟re butikden sat覺 sertifikal覺... Yani k覺smet, tam 30 sene sonra Izmir'e yolu d羹t羹.
Karton kutuyu a癟madan ilk dikkat 癟eken Rolex pasaport k覺l覺f覺. 襤癟inde oyster ve datejust kitap癟覺klar覺 var.

Karton kutunun i癟inden al覺覺k olduumuz yeil deri kutumuz 癟覺k覺yor .

襤癟inden ilk olarak sertifika/kartl覺k 癟覺k覺yor. Sertifika 癟il 癟il, 1985 y覺l覺na ait Rolex takvim kart覺 ise nostalji kokuyor adeta. Ben o zamanlarda ilkokul 1 繹rencisiymiim. Vay arkada...

Saatimiz kutunun i癟inde t羹m etiketleri vs ile bizi kar覺l覺yor. Etiketlerin 羹zerinde dahi seri numaras覺 vs vs... Sanki s覺f覺r kutu a癟ar gibi a癟mak 30 senelik efsaneyi..

Neyse gelelim saate..
3035 inhouse makina, baton gold indisler, fluted bezel..
Saatte ya hi癟 polisaj yok ya da 癟ok hafif var g繹rebildiim kadar覺yla..
Bilezik de orjinal 18k/癟elik jubilee ve hi癟 de follo olmam覺

vallah bravo D:
Bu modelin devam覺 niteliinde 90'larda kar覺m覺za 癟覺kan 16233 serisinde en b羹y羹k fark safir cama ge癟i denebilirdi.(makinadaki ekstra talar覺 saymazsak). Saolsun saati ald覺覺m arkada ricam 羹zerine plexiyi de safir ile deitirip yollam覺. Yemede yan覺nda yat olmu

Dediim gibi, b繹yle efsane bir saati, bu kondusyonda ve t羹m set halinde bulunca almamak olmazd覺. 16610'dan sonra 16013 de benim kutunun demirba覺 olmutur.
Bir ka癟 tane de "bug羹n kolunuzda hangi saat var" shot ile noktay覺 koyal覺m