Jiletli usturadan çelik usturaya geçmiş biri olan ilk izlenimlerimi paylaşmak isterim. Özellikle çelik usturayı jiletli usturadan ayıran özelliklerden bahsedecek olursam:
- Çelik, tıraş esnasında size resmen şarkı söylüyor, bu çok eğlenceli..
- Jiletli ustura ile kıyaslanamayacak ölçüde daha güvenli ve daha konforlu. Çelik ustura ile tıraş olurken kendinizi kesmeniz için bunu gerçekten arzuluyor olmanız lazım..
- Kesinlikle jiletli usturaya göre daha yakın tıraşlar elde ediyorsunuz.
- Çelikle olunan tıraşlarda sakallar daha geç uzuyor.
- Kullanması, bakımı, saklanması ve izlenmesi son derece zevkli bir alet. Ayrıca son derece maskulen bir havası var.
Başkalarının olumsuz gördüğü ancak benim olumsuz olarak değerlendirmediğim farklılıkları ise şöyle:
- Jiletli usturaya göre pratik değil. Her tıraş öncesinde kayışlanması, her tıraş sonrasında kurulanıp yağlanması ve her sene uygun taşlarla bilenmesi gerekiyor.
- Jiletli ustura kadar yakın tıraş sağlamıyor (buna kesinlikle katılmıyorum..)
- Jiletli usturaya göre pahalı bir tıraş olma şekli. (Bu konuda hak veriyorum). İyi bir çelik ustura 150 dolardan aşağı değil. Keza iyi bir kayış da öyle. Taşlara hiç girmiyorum bile..
argentum yazdı:EJ DE89 ve astra yeşil deniyorum. Performanstan memnunum ama tek perdede yetersiz tabiki.
EJ DE89 ile mümkün olan en keskin jileti kullanmanızı öneririm.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein