TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatçilik Tarihine Ne Katmış ki International Olmuş!!! IWC

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatçilik Tarihine Ne Katmış ki International Olmuş!!! IWC

Mesaj Efe » 08 Tem 2010, 09:54

Dün gayet kalınca bir IWC katalogu almıştım, Polemik'in evinde kaldı. Bu sabah yazmayı planlıyordum :)
Time is running out for us,
But you just move the hands upon the clock.
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Modern60 » 08 Tem 2010, 20:02

Sevgili cant. Kategori olarak Rolex, hiç bir zaman TAG, Breitling ve benzeri markaların sınıfında olmadı. Onun seviyesi hep Vacheron. Patek Philippe, Blancpain in bulunduğu grupta. Nedeni ise, saatin ederinden daha fazla paralara el değiştirmesi. Bunu kabul etmezseniz bir gerçeğe sırtınızı dönmüş olursunuz. Bugün Antiquorium bir Rolex 1948 calender complete müzayedeye çıkaracağı zaman ilk olarak onu reklama sunar. Sonra PP ve Vacheron gibi markaları. Reklam bütçelerine gelince; tam olarak rakamlarla ilgilenmem ama bu gün reklamını kesti diyelim, Rolex hala yılda en az 500 bin adet üretir ve hatta talebi karşılamakta zorlanır. Bu işlerin reklamla alakası yok. Aksine artık reklam vermiyor diye daha çok aranmaya başlar. Bu konu oldukça dikkate ve araştırmaya değer bence. Ben de Rolex'i takmam, tercih de etmem bunu söylerken de övünmüyorum. Ben kendime özgü saatleri tercih ederim. Ama saat dünyasının tarihinde Rolex çok büyük ve başarılı bir marka. Breitling, TAG, Omega ve diğerleri de kendi snıflarında rakipler. Bütçeye uygun yüksek saatçilik. Ama burada da Omega maalesef, yanlış pazarlama stratejileri sebebiyle olması gereken yerde değil. Hayek ölmeden önce buna önlemler aldı ama bakalım gelecekte de bu önlemler devam edecek mi?
En son Modern60 tarafından 08 Tem 2010, 20:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 08 Tem 2010, 20:04

Bir soru daha: bu güne kadar hangi ciddi müzayedede bir IWC nin büyük bir sükseye imza atıp 100 000 dolar gibi bir rakama satıldığına şahit oldunuz? Bu çok önemli ve ilk kriter...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Cant » 08 Tem 2010, 21:32

bu bir kişisel tespit değil, yoksa daha kesin hatlarla konuşurum, yüksek saatçilikte ligler bellidir üç aşağı beş yukarı. hep aynı şeyleri tartışıyoruz, galip gelme hevesinde değilim ama dediklerine katılmıyorum sevgili modern60.
30 yıl sonra ömrümüz yeterse konuşuruz, biz konuşmazsak 2. nesil hatırlatır, bakalım 1 milyon üreten bir firmanın mı saati ederinden fazla satılacak, yoksa 50bin üretenin mi?
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Modern60 » 08 Tem 2010, 23:17

Mantık olarak katılmıyor değilim, ama karşında Rolex olunca iş başka oluyor. Omega'da üretimini 180 binlerden 100 binlere kadar geri çekmişken dediğine ben de katılıyorum. Ben hala Rolex konusunda aynı düşünüyorum çünkü idolleşmiş bir marka. Bu doğru mu, bence de doğru değil ama böyle... Ben daha da az üretim yapan Temption takıyorum yılda 700 adetle sınırlı ve el yapımı saatler. Ama sahibine sorduğumda, "Rolex özel bir ligin tek oyuncusu" diyor. Bu herşeyi açıklamaya yeter umarım. Ben yine de Temption saatlerimi daha çok beğeniyor ve severek takıyorum.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj bizantolog » 09 Tem 2010, 14:16

Rolex kategori dışı tutulmalı bence. Neden IWC ile karşılaştırılıyor onu anlayamadım.

Tartışmakla bir yere de varılamıyor, çünkü söz konusu Rolex olunca tartışma kendiliğinden bir yere varmıyor :)

Rolex'ten çok daha iyi markalar var, fakat Rolex'in bütün yüksek markalardan açık ara sıyrıldığı yönler de var, bu nedenle kendi sınıfında yine kendisiyle yarışıyor diyebiliriz.

IWC önemli bir markadır ve "modern bir klasik" olarak tanımlanabilir.

Efsaneleşmiş Portuguese modeli mesela saatçilik tarihinde önemli bir merhaledir.

Pellaton sistemi gibi yeniliklerle dolu bir tarihi vardır.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Modern60 » 09 Tem 2010, 18:33

Temption'un sahibinin dediği gibi"Rolex özel bir ligin tek oyuncusu"Sana gönülden katılıyorum bizantolog.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Clk » 12 Tem 2010, 11:27

3 hafta tatilden sonra dönüp baktigimda; son kisimlarina katilmadigim tartismanin halen devam ediyor olmasi hosuma gitti :)

Cant arkadasimiza uzun süredir satasamadim .... Özlemisim, hemen basliyorum.

ayvisi :) bundan 20-30 sene önce 10-20 bin adet arasinda saat üretiyordu. Bugün 1000 Euro civarina bu saatlere sahip olmak mümkün. Degerli IWC saatlerinin piyasa degeri ise 4000 ile 6000 Euro civarinda. Demek ki, az üretiyor olmasi markaya deger katmiyor.

P.S. Rolex ile ilgili tartismayacagim bir daha. Nedeni de cok basit. Bir futbol karsilasmasinda kimin daha iyi oynadigina degil, kimin kazandigina bakilir, bir saat sirketinde de mekanizmalara. Ürettigi 30-40.000 adet saatten 25 ile 35 bin arasi ETA olan bir sirketin neyini konusuyoruz anlamiyorum. Cant senin mantigin ile ayvisi ile breitling, TAG Heuer ayni kategoridedir. Rolex'mi siz farkli markalara yönelin. Birakin Rolex bizlerin olsun :) Bu da bu tarz tartismalarda ki son cümlemdir.... :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: coparan, Majestic-12 [Bot] ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners