TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Deepsea Under The Pole - Buzlar Altında Deepsea

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Deepsea Under The Pole - Buzlar Altında Deepsea

Mesaj Frax » 30 Haz 2010, 20:47

Sitenin kuruluşundan beri olmasa da sonradan yönetici abilerimle tanıştığım için benim de bu konularda bilgim var.Hatta şöyle ki internette hoşuma giden videoları Bond'a gönderip siteye eklemesini istiyorum yani istediğiniz herhangi bir videonun eklenmesinde bir sıkıntı olmayacaktır :) Zaten burası herkesin fikrine açık bu konuda söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım çünkü benim saçma olacak önerilerime bile sıcak bakıp beni kırmayabiliyorlar sayın clk ve bond :)
Rolex'in çok konuşulması tıpkı Tag ve Omega gibi çok bilinmesinden dolayı hatta daha çok bilinmesinden dolayı.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Bond » 30 Haz 2010, 23:00

Frax elbette herkes siteye kurallar çerçevesinde video ekleyebilir. Sen yetkilisin burada emeğinde geçti elbette fikirlerini dikkate alacağız. Youtube butonu var isteyen üyelerde konulara ekliyor zaten. :)

Birde burası forum niyahetinde biz elimizden geldiğinice gerekli gördüğümüz bilgileri yükleriz gerisi üyelerin paylaşımına kalmış, isteyen Casio, QQ yada Patekde konuşabilir, yada konu dışına yazar veya sadece saatini satmak için ikinci el bölümüne koyar. Siteye yazar yada sadece okur, bu kişilerin tercihine kalmış bir durum. Her marka için ayrı yer açtık forumda gayet düzenli bir yer herkes konusunu açabilir veya paylaşımını yapabilir.

Marka forumlarındaki tanıtımları hazırlarken teşekkür gelmemesine senin isyan ettiğine çok sahit oldum :lol: O kadar emek veriyoruz çeviriler yapıyoruz, soru soran hemen hemen herkese cevap veriyoruz fotoğraflar çekiyoruz vs vs ama teşekkür eden dahi olmuyor birçok konuda. Profesyonel bakmasak foruma küser kaparsın :lol: Ama böyle lüksümüz yok elbette önemli olan forumun okunması ve trafiği yazılan mesaj olmasıda çok aşırı mühim değil hem saçma mesajlar olacağına kaliteli ortamlarda her zaman az mesaj olması daha avantajdır ve benimde tercihimdir. Burası kısa sürede super bir bilgi deposu oldu ve burada keyifle vakit geçiren sohbet eden, saat alırken ve aldıktan sonra faydalanan yada dışarda da arkadaşlık eden birçok kişi var. Buda memnuniyet verici.

Birde o marka tanıtım yazılarını birebir çalmışlar sahte saat satan sitelerde bile olduğu gibi kopyalayarak kullanmışlar izin alın ve kaynak gösterin diye not düşmemize rağmen. Onların çoğu kişisel yorumlarda katılarak yazılmış dökümanlardı biliyorsun. Örnek Clk'nın Rolex, Panerai gibi markaları yazarkken kullandığı kişisel yorumları ve hikayeleştirmesinide olduğu gibi yazmışlar bilmeden. :lol: Bloglarda ise resimlerine kadar aynı şekilde kullanmışlar yazıları. Neyse önemli olan bizim o tarz sitelerle bir bağımız olduğu sanılmasın gerisi çok mühim değil kullansınlar.

Mükemmel denilebilecek bir indexleme ve SEO çalışması yaptırıyorum buraya. Son 2 aydır bu konuda çok önemli bir firmadan servis almaya başladım ve çok faydası oluyor. Bu kadar kısa sürede Google'a burada geçen ne yazsan ertesi gün çıkıyor. Bazı kelimelerde dünyadaki en büyük saat forumları ile yarışıyor. Deneyen herkes görecektir zaten aramalarda. Ama tabiiki sadeca kaliteli hizmet almak yetmez bunun en önemli sebeplerinden biriside konuların içeriğinin boş olmamasıdır. Google içeriğin kalitesine ve özgün olmasına çok dikkat ediyor. Kopya ile başka yerlerden alınmamış olması çok mühim ve burada konularımız büyük oranda özgün notlar ve makaleler. Yoksa PR değeri ve indexleme çok düşük seviyede kalır. Bu kadar spesifik bir konu olmasına rağmen Alexada da önemli bir sıralamadayız. Sonra tüm dataları gösteren konularda açacağım bilgi vermek amacı ile. Örnek; Ocak-Haziran arası 5 ayda 400.000'in üzerinde sayfa görüntülendi burada. 105 ayrı ülkeden 45.000 kadarda ziyaret olmuş bu periyodda. Spesifik özel konulu küçük bir forum için çok ciddi bir rakam bu. Elbette sevindirici ama sonuç olarak genede fazla ciddiye alınacak bir durum yok ortada internette yüzbinlercesi olan forumlardan birisi sadece. Önemli olan kaliteli ve düzeyli bir yer olması.

Konumuza dönelim. Deepsea Under The Pole Expedition'dan birkaç güzel fotoğraf daha yükleyelim. :) Herkese iyi forumlar.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj 2fast4u » 01 Tem 2010, 00:25

Bence böylesi güzel çekimlerin yer aldığı birr başlık altında sırf saat Rolex diye böylesi bir fanatik yaklaşım yapmak doğru değıl. İkinci olarak Oris markası hayranı olan bir kişinin açtığı başlıkta eleştiri getirmek benide ikilemde bıraktı acaba Oris'e haksızlık mı ettim diye düşünüyorum :lol: İşin şakası Montres dergısının yaptıgı sıralamada Prodiver Deepsea'nın önünde bu ciddi :thumbup: her ne kadar internet çıktısı bulamasam da arıyorum. Rolex agırlıklı bir iste olması ihtimali ilk başlarda kulağa hoş gelmese de bence bu siteyi yakından takip eden bir insan için anlmasız çünkü buradaki Rolex kullanıcılarının gercekten markaya hayran kullandıgı saatın neyı ıfade ettıgını cok ıyı bılen kısıler oldugunu anlaması hıc zor degıl. Dolayısıyla bu arkadaslarda gereksız hıcbır konu acmamıs hep markanın ılklerınden ve yenılıklerınden bahsetmıslerdır. Benımde markayla kesıstıgım 2 noktadan bır tanesı gmt ve deepsea duraklarıdır bunuda soylemekten cekınmem. Bunlarla ılgılı baslıkları takıp ederım. Ozellıkle yukarıdakı saat bır dalgıc ve boylesı kalıtelı bır ıse ımza attıgı ıcın saygı duymak gerekır derım. Yurt dısı forumlarında bıle cok konusulan bır markanın saat forumunun gırısınde vıdeo sunun olması sıkıntı degıl kalıtelı bır yaklasımdır. Casıo veya Nautıca olmasındansa boylesı daha ıyı. Umarım ılerıde Tr temsılcısı bu ısıgı gorup bu sıteye kendılerı destek verır. Netıcede bız bugun varız yarın yokuz ama burası kalıcı olacaksa kendını ıspatlamıs markalarla beraber anılması en dogru davranıs olacaktır. Rhodıum, pırlant, tektas.....eksen bunlar oldugu surece hata yapmak gıbı bır luksunun olmadıgını hedef kıtlenı tarzını bellı edersın. Bunun yanında buyuk olmanın getırdıgı hosgoruyle zaten kucuklere daha fazla onem verırsın kucumsemezsın. Örnek mı? Bazı markalara alerjısı olan dıger saat forumunda oldugu gıbı Hayek gıbı bır ustanın vefat haberını helvayla ortusturmezsın. Cunku kalıtelı olmak markayla anılmak dısında sorumluluk ıster.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Bond » 02 Tem 2010, 18:08

2Fast Montres dergisine bende baktım söylediğin diver konusu için ama o dergi internet üzerinden okunamıyor. Bazen dergi taramaları oluyor internette ama o sayı için görmedim. Montres benim üye olduğum bir dergi değil maalesef ama elime geçerse tarayıp ekleriz.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj 2fast4u » 13 Tem 2010, 00:03

Montres de alt sıralarda olsada :) Deepsea yi begeniyoruz....
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Bond » 13 Tem 2010, 10:01

BP Petrol arama dalış destek gemisi Technip'den Deepsea ile ilk commercial dalış. :)

Lokasyon: Kuzey Denizi

Tarih: 25 Kasım 2008

Çalışma Derinliği: 80-125m

http://www.youtube.com/watch?v=TsE-SFNrFP0

Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj 2fast4u » 13 Tem 2010, 10:32

Video yu goremiyorum youtube linki mi?
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Bond » 13 Tem 2010, 11:00

Evet hemen hemen tüm videolar Youtube. Başka sitelerde var Dailymotion, Vimeo gibi ama bu videoların çoğu onlarda yok. DNS yerine tam çözüm alternatifini vereyim.

YouTube.com'un IP adreslerinden birisini yazarak YouTube'a web tarayıcımız ile zahmetsizce erişebileceğiz. Nasıl Yapıyoruz?

İlk olarak hosts dosyasını açalım, hosts dosyası farklı işletim sistemlerinde farklı yerlerde bulunuyor.

* Windows NT/2000/XP/2003/Vista: WINDOWS\system32\drivers\etc\ varsayılan konum durumunda.

Örneğin bizim işletim sistemimize hosts dosyası C:\WINDOWS\system32\drivers\etc klasörü altında bulunuyordu.

hosts dosyasına sağ klik birlikte aç diyerek Notepad ile açıyoruz ve dosyanın en sonuna şu satırı ekliyoruz:

208.117.236.69 youtube.com www.youtube.com

Dosyayı kaydedin ve kapatın. Artık YouTube'a zahmetsizce favori web tarayıcınız ile girebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 207 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners