TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Herkese Teşekkürler

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Herkese Teşekkürler

Mesaj Watch7 » 21 Oca 2015, 16:05

Selamlar... Buradaki bilgilendirmelerde emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir. :thumbup:
Genel bilgilerin yanında bazı sayfalar maalesef sonuca götürmeyen paylaşımlar da içeriyor, bundan tamamen kaçınmak olanaksız. Diğer yandan belli düzeyde bilgilendirmelerin derlenmesinin çok faydalı olabileceği düşüncesindeyim.
Mesela; belli markaların(Casio, Seiko, Tissot, Citizen vb.) teknolojilerinin karşılaştırılması. Örneğin hangisinin pilli saati ne kadar dayanımlıdır, pil değişimi hangisinde daha kolaydır ya da illaki teknik servis gerektirir. Ya da ışık ile, hareket ile şarjlı sistemlerde hangisi daha uzun ömürlü gibi.
Yukarıdaki gibi markalarda birbirine yakın çok model var, tecrübeli ve bilgili paylaşımcılar, hangisini ve neden tavsiye eder gibi...

Benzeri tarzda sınıflandırmalar gerçekten faydalı olur düşüncesindeyim.

Bilgi sahibi ve bu bilgisini paylaşan herkese de teşekkür ederim.
Saygılarımla...
Kullanıcı avatarı
Watch7

Re: Herkese Teşekkürler

Mesaj manil » 21 Oca 2015, 16:44

Merhaba, polemiğe girmek istemiyorum ama bu tarz şeylerde görüş beyan etmek için illaki bu saatleri satın almak gerekmiyor. İnternet ortamında yabancı dilde bir çok konu var ve bunlara biraz zaman ayıran herkes külliyatlı miktarda bilgi edinebilir.

Yargılamak istemiyorum ama foruma 3 gün önce üye olup, ilk mesajda hafif dozda da olsa eleştiri getirip sonrasında da hazır bilgiye adeta konmak ister gibi bilgi talebinde bulunmak bana çok doğru gelmedi. Bu sebeple, bu görüşümü haksız çıkartıp beni utandırmanız için bu konuda hazırlayacağınız güzel mesajlarınızı beklediğimi ifade etmek isterim.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj onatozer » 21 Oca 2015, 17:00

Hoşgeldiniz, forum içerisinde çeşitli fiyat aralıklarında hemen hemen her marka saat için kullanıcıları görüşleri ve deneyimleri mevcut. Ancak elbette saat dunyası dipsiz bir kuyu oldugu için yorum yapılmamış ve hakkında deneyim olmayan modeller de olacaktir. Umarım forumda bulunmayan bir modelin detaylı incelemesi ile tüm saatseverler için bilgi ışığı olursunuz. :thumbup: keyifli forumlar dilerim :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Watch7 » 21 Oca 2015, 19:09

manil yazdı:Merhaba, polemiğe girmek istemiyorum ama bu tarz şeylerde görüş beyan etmek için illaki bu saatleri satın almak gerekmiyor. İnternet ortamında yabancı dilde bir çok konu var ve bunlara biraz zaman ayıran herkes külliyatlı miktarda bilgi edinebilir.

Yargılamak istemiyorum ama foruma 3 gün önce üye olup, ilk mesajda hafif dozda da olsa eleştiri getirip sonrasında da hazır bilgiye adeta konmak ister gibi bilgi talebinde bulunmak bana çok doğru gelmedi. Bu sebeple, bu görüşümü haksız çıkartıp beni utandırmanız için bu konuda hazırlayacağınız güzel mesajlarınızı beklediğimi ifade etmek isterim.

Merhaba, bazı noktalara katılmakla beraber bazı noktalara katılmıyorum. Polemik yaratmanın kimseye faydası olmaz, bu konuda katılıyorum, eleştiri getirmek için üyelik süresine bakmaya ise katılmıyorum. Bence eleştirinin içeriğine bakmak lazım.
Tekrar edeyim, burada bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmuş herkese teşekkür ederim. Benim gözlemimin sadece bana has olmadığını düşünüyorum. Sayfalarda gerçekten çok güzel bilgiler mevcut ancak bir çoğu faydalı bilgi içermeyen yazılar arasında kayboluyor. Doğru bilgi kadar ona ulaşabilmek de çok önemli kanımca.

OnatOzer yazdı:Hoşgeldiniz, forum içerisinde çeşitli fiyat aralıklarında hemen hemen her marka saat için kullanıcıları görüşleri ve deneyimleri mevcut. Ancak elbette saat dunyası dipsiz bir kuyu oldugu için yorum yapılmamış ve hakkında deneyim olmayan modeller de olacaktir. Umarım forumda bulunmayan bir modelin detaylı incelemesi ile tüm saatseverler için bilgi ışığı olursunuz. :thumbup: keyifli forumlar dilerim :champ:

Hoşbulduk, gerçekten çok değerli paylaşımlar olduğunu söyleyebilirim. Dediğiniz gibi saatler marka ve model bazında çok farklı özellikler içeriyor. Bunları bir tüketici olarak takip etmesi hak verirsiniz ki çok kolay değil. Sizlerin sayesinde bu takip nispeten kolaylaşıyor.
Tabi ki de bilgi ve imkanlarım ölçüsünde ben de yardımcı olmaya çalışırım.

Benim genel olarak bir önerim oldu sadece, bu uygulanır ya da uygulanmaz tabi ki de buradaki yönetici ve söz sahibi kişilerin insiyatifinde. Özellikle bilgi içeren paylaşımların katagorize edilmesi(marka, model bazında) ve benzer teknolojilerinin karşılaştırılması(tecrübe ve bilgili paylaşımcılarca) ve bu tarz teknik konularda mümkün olduğunca konu dışı paylaşımların temizlenmesinin daha faydalı olabileceğini tahmin ediyorum. Yani teknik bir ansiklopedi kıvamında bölümler oluşturulabilir bu iş çok kolay olmasada.

Saygılarımla...
Kullanıcı avatarı
Watch7

Mesaj kilimanjaro » 21 Oca 2015, 21:19

Aslında forum kültüründen kaynaklanıyor bu ... forumlarda hakaret , küfür vs olmadığı sürece insanlar düşüncelerini özgürce paylaşır.Hatta yıllardır aynı platformda yazan insanlar bir süre sonra gerçek hayatta da görüşmeye başlar ve yakınlıklarını mesajlarında hissettirirler.Amaçları bilgi paylaşmak ve hoşça sohbet etmek isteyen bu kişiler tüm bunları bedava yaparlar.Bilgi satmak gibi bir dertleri yoktur.Sözün özü , mesajlar yazılan bir thread ta gerekli bilgileri derlemek ve zihinlerimize kazımak biz üyelere düşer. Anlayışla :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Watch7 » 22 Oca 2015, 14:42

Mevcut durumu açıklamışsınız bir çok forum için geçerli olan. Sohbet elbet ki de olur, bu güzeldir de ama aslolan da bilgidir bence.

Bunun ötesinde de şeyler yapılabileceğinden eminim.
Sonuçta kimseyi yermeden bir öneride bulunmak istedim, umarım bir gün işe yarar ve insanlar ihtiyaç duydukları bilgilere, katagorize edilmiş, doğru ve ulaşılabilir bilgi içeren sayfalardan daha rahat ulaşabilirler.

Bilgi paylaşımda bulunan herkese tekrar teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
Watch7

Mesaj mlm » 22 Oca 2015, 19:17

Hoş geldiniz :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj kilimanjaro » 22 Oca 2015, 19:22

Watch7 yazdı:Mevcut durumu açıklamışsınız bir çok forum için geçerli olan. Sohbet elbet ki de olur, bu güzeldir de ama aslolan da bilgidir bence.

Bunun ötesinde de şeyler yapılabileceğinden eminim.
Sonuçta kimseyi yermeden bir öneride bulunmak istedim, umarım bir gün işe yarar ve insanlar ihtiyaç duydukları bilgilere, katagorize edilmiş, doğru ve ulaşılabilir bilgi içeren sayfalardan daha rahat ulaşabilirler.

Bilgi paylaşımda bulunan herkese tekrar teşekkürler...

Kimseyi yerdiğinizi zaten düşünmüyorum ... hoşgeldiniz :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Sonraki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners