TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Merhaba

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Merhaba

Mesaj Terasus » 20 Tem 2010, 11:40

Selamlar, bir süredir saatler konusunda daha fazla bilgiye sahip olmak ve yeni alacağım saate karar vermek için internette geziniyordum. Sonunda burayı keşfettim, çok hoşuma gitti. Adım Hasan, inşaat mühendisiyim. Yurtdışında çalışıyorum. Şantiyeci olduğum için kolumdaki saatin dış etkenlerden etkilenmemesi lazım, darbe ve çiziklere karşı korumalı olması lazım :)) Şu ana kadar aldığım saatlerde bu özelliği aramadım, hoşuma gittiyse aldım. Ama artık bu forumdan edindiğim ve edineceğim bilgilerle kriterlerin öncelik sırası değişecek gibi duruyor. Şu anda 3 saatim var. Bunlardan ilki lisedeyken büyük heyecanla aldığım Casio DBC-62. Üniversiteyi kazandığım zaman da kendime ödül olarak Swatch aldım, modelini bilmiyorum. Aylar süren para biriktirmeler sonucunda heyecanla aldım ve 5 sene kullandım. İş hayatına atıldıktan sonra da arkadaşımın kolunda görüp çok beğendiğim Ingersoll IN4500WH modelini (one dollar watch) aldım. Şu anda kolumda bu var. Bir süredir kendime Seiko marka saat bakıyorum, hangisini alacağım konusunda kararsızım. Aklımda sportura veya spring drive modellerinden birini almak var. Öte yandan citizen'in skyhawk modelini de aklımı çeliyor. Anlayacağınız kararsızım. Şimdilik bu kadar, diğer forum başlıklarında da karşınıza çıkacağım. Saatlerimin fotoğraflarını da ekleyerek nokta koyuyorum :)

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Terasus

Re: Merhaba

Mesaj herofb » 20 Tem 2010, 12:11

Merhabalar,hoşgeldiniz,vallahi casio anılarımı canlandırdı :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj nickynick » 20 Tem 2010, 14:04

Hasan Bey TSF'ye hoşgeldiniz, umarım keyifli vakit geçirirsiniz.
Saatlerinizin hepsi güzel saatler, ama artık sağlam bir saat alma vakti gelmiş :)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Bond » 20 Tem 2010, 15:08

Terasus TSF'ye hoşgeldin. Güzel tanıtım mesajın için teşekkürler. Casio Data Bank ne kadar temiz kalmış. Bir dönem bir çok kişi kullanmıştır sanırım :)

Ingersoll gerçekte eskinin önemli bir Amerikan markası fakat daha sonra kapandı, geçtiğimiz yıllarda patent ve isim hakkı bazı firmalar tarafından alındı, Seagull ve farklı bazı Çin mekanizmaları kullanıyor bir çok modeli. Almanyada ve ingilterede ayrı firmalar tarafından temsil ediliyor bildiğim kadarı ile fakat US patenti farklı olarak orjinal Ingersoll markası için Timex Corp'un elinde diye bilgiler var. One dollar watch ibaresinin tarihçesini merak eden üyeler alttaki ingilizce linkten bilgi alabilir. Belki ilk mesajın sonrası biraz ters gibi dursada samimi olmak lazım, açıkçası pek tavsiye edeceğim gerçek bir marka değil. Daha çok homage ve diğer marka tasarımlarını eski ünlü bir firma ismi ile kullanan bir durumda şu anda. Elbette bu tarz çok marka var ve sahte bir üründe değil. Önemli olan senin sevmen ve beğenmen elbette ama bizde bilgisini vermeliyiz :)

Ingersoll UK Website :arrow: http://www.ingersoll-watches.co.uk/

Forumu inceledikçe birçok bilgiye sahip olacaksın, daha sonra farklı marka ve modelleri seçmende yardımcı olacak bir çok üyemiz çıkacaktır. İyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Frax » 21 Tem 2010, 00:19

Hoşgeldiniz foruma...
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 21 Tem 2010, 08:01

Foruma ve aramiza hosgeldin. Hangi ülkedesin?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Terasus » 21 Tem 2010, 20:33

Afganistan'dayım :)
Kullanıcı avatarı
Terasus

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners