TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Breguet Type XXII Tan覺t覺m

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Breguet Type XXII Tan覺t覺m

Mesaj drk » 23 Tem 2010, 15:41

Mekanizmalar覺n 癟al覺ma h覺zlar覺yla ilgili daha 繹nce de konumutuk ama bu saat nas覺l olduysa g繹z羹m羹zden ka癟m覺. Basel 2010 da tan覺t覺lm覺. En dikkat 癟ekici 繹zellii saatin, saatte 72000 titreimde yani 10 hz lik bir h覺zla 癟al覺mas覺. Mehur El primero nun 2 kat覺.(El primero=5hz) Bu h覺zda 癟al覺abilmesi i癟in balans yay覺 silikondan yap覺lm覺. 襤lgin癟likler bununla bitmiyor, saatin kronograf ve normal saniye kollar覺 60 saniyeyi iki turda tamaml覺yorlar, yani normal bir saatin saniye kolunun 2 kat覺 h覺z覺nda d繹n羹yorlar, tabii bu y羹zden El primero yla Breguet aras覺nda saniye kolunun kesintisiz ilerlemesi a癟覺s覺ndan g繹resel bir fark g繹remiyoruz, birinin 2 kat h覺zl覺 olmas覺 d覺覺nda. Dier dikkat 癟ekici 繹zellikleri ise flyback kronograf ve gmt fonksiyonu.

Resim
Teknik 繹zellikler:
Kasa
Yuvarlak, 癟elik, 癟ap:44mm. ift y繹nl羹 d繹nen bezel. Kilitli tepe. 100m(10bar) su ge癟irmez.
Kadran
Siyah, luminova kapl覺 kollar. Merkezde k覺rm覺z覺 kronograf saniye kolu, tek turu 30 saniyede tamaml覺yor. Merkezde yar覺m dakika g繹stergesi. Saat 3 y繹n羹nde 24 saat g繹stergesi. Saat 6 y繹n羹nde 2. zaman g繹stergesi. Saat 9 y繹n羹nde k羹癟羹k saniye, tek turu 30 saniyede tamaml覺yor. Saat 12 y繹n羹nde 30/60 saniye g繹stergesi. Saat 6 y繹n羹nde takvim.
Mekanizma
Fylback kronograf ve gmt 繹zellikli otomatik mekanizma. BREGUET. Caliber 589F. 13翹 lines, 28 jewels. 45saat g羹癟 rezervi. Y羹ksek frekansl覺 silikon maa. BREGUET balans 癟ark覺l ayarlama vidal覺, silikon balans yay覺. 10 Hz frekans. 5 pozisyonda ayarlanm覺.

En son drk taraf覺ndan 23 Tem 2010, 22:22 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Re: Breguet Type XXII

Mesaj Efe » 23 Tem 2010, 15:53

72000 :S daha ne s繹yleyebilirim ki...
Time is running out for us,
But you just move the hands upon the clock.
Kullan覺c覺 avatar覺
Efe

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:25

Mesaj Clk » 23 Tem 2010, 16:19

Ben amac'in ne oldugunu anlamadim. Chronograph olarak zaman tutma acisindan etkisinin ve hassasiyetinin cok y羹ksek olduguna eminim ama g羹n羹m羹z teknolojisinde nerede ve hangi amacla kullanilabilecegi mechul.

Yinede yaraticilik ve m羹hendislik icin Brequet firmasina sapka cikartiyorum...
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Frax » 23 Tem 2010, 16:26

Mekanizmas覺n覺n yan覺nda tasar覺m覺 da 癟ok dikkat 癟ekici.
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj drk » 23 Tem 2010, 17:15

G羹n羹m羹zde yayg覺nca kullan覺lan 3hz veya 4hzlik mekanizmalar zaten olduk癟a hassas, 10 hz ile bunu ne kadar ileriye ta覺d覺lar bilmiyorum, a癟覺kcas覺 banada biraz gereksiz geldi. Tourbillon vari bir durum sanki, g繹rsellik a癟覺s覺ndan tatmin edici ama pratikte gerekli deil.

@Frax
Tasar覺m覺 benimde houma gitti ama markan覺n karakteristik 繹zelliklerini ta覺yan bir saat deil bence.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Mesaj Frax » 23 Tem 2010, 18:41

Markan覺n karakteristii i癟ilikli kadran ve mavi kollar覺.Ancak klasik saatin d覺覺na 癟覺k覺nca bence ger癟ekten g羹zel bir model.Yan覺lm覺yorsam da Type modellerinin ge癟mii var piyasaya uymas覺 i癟in 癟覺kar覺lm覺 deiller.
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj drk » 23 Tem 2010, 18:45

Evet type modeller Breguet tarihinde yer alm覺 ancak benim kafamda Breguet imaj覺 daha ince 癟izgilere sahip, kiisel d羹羹ncem yani yoksa saatin sportiflii yerinde. :)
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Re: Breguet Type XXII Tan覺t覺m

Mesaj Bond » 23 Tem 2010, 20:57

Drk teekk羹rler tan覺t覺m i癟in, bir 癟ok farkl覺 繹zellii b羹nyesinde bar覺nd覺ran bir model. Kat覺l覺yorum marka imaj覺 banada daha zarif ve klasik modelleri hat覺rlat覺yor. Saat optik olarak baar覺l覺 ama b繹yle sportif bir saatte kadrandaki Brequet yaz覺 karakterini yak覺t覺ram覺yorum. :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 210 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners