TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Citizen - Seiko Saatlerin Baz覺 Modelleri Hakk覺nda Bilgi

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Citizen - Seiko Saatlerin Baz覺 Modelleri Hakk覺nda Bilgi

Mesaj ayturk » 24 Tem 2010, 15:21

Merhabalar,
Arkadalar; u be saat hakk覺nda bilgisi olan arkadalardan yard覺m talebim olacakt覺r. Ayr覺ca fiyat/kalite/performans olarak hangilerini 繹nerirsiniz. 襤lgilenen ve ayr覺nt覺l覺 bilgi veren arkadalara imdiden teekk羹rler.

Citizen
1-Citizen EcoDrive Promaster Chronograph Watch AV0030-60A
2-Citizen Men's AV0031-59A Eco-Drive Calibre 2100 Watch

Seiko
Seiko Sportura Alarm Chronograph SNAD23P1
Seiko Mens Watch Sportura Chronograph SNL033
Seiko Sportura Kinetic Direct-Drive Watch SRG005P1
Kullan覺c覺 avatar覺
ayturk

Kay覺t: 22 May 2010, 16:39

Re: Citizen-Seiko saatlerin baz覺 modelleri hakk覺nda...

Mesaj Bond » 24 Tem 2010, 15:41

Ayt羹rk saatlerin resimlerini ve teknik datalar覺n覺 y羹klemen bilgi alman覺 kolaylat覺r覺r. Bu durumda sana cevap vermek i癟in saatleri 羹yelerin aray覺p bulmas覺 gerekir ki bunu herkes yapmayabilir. San覺r覺m sende bunun fark覺ndas覺n 癟羹nk羹 kahkaha atm覺s覺n mesaj sonunda.

Citizen ve Seiko benzer serilerden bir 癟ok model i癟in yorumlar var dier konularda, onalardan da faydalabilirsin. Fiyat klasmanlar覺 biraz farkl覺 olan bir saat var listende, Direct Drive olan model. Dierleri ise birbirlerine yak覺n seviyelerde san覺r覺m. Hepsi marka ve kalite olarak kendi fiyat kategorisinde baar覺l覺 seviyede saatler. Tercih senin kullan覺m alan覺na ve optik zevkine g繹re kendine yak覺t覺raca覺n modeli se癟meye kalm覺. Burdaki baz覺 modellerin sahteleri mevcut sat覺 sitelerinde, al覺rken dikkatli ol. G羹le g羹le kullan imdiden.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj ayturk » 25 Tem 2010, 09:29

Say覺n Bond g羹nayd覺n,
Saatlerin resimlerini mesaj覺mla beraber g繹nderiyorum. Forumda incelediim kadar覺yla Citizen Men's AV0031-59A Eco-Drive Calibre 2100 modeli daha 繹nce tan覺t覺lm覺. Fakat benim 繹renmek istediim bu saat ile Citizen EcoDrive Promaster Chronograph Watch AV0030-60A aras覺ndaki farkl覺l覺klard覺.
Seiko modellerine gelince, i癟lerinde Seiko Sportura Kinetic Direct-Drive Watch SRG005P1 modeli digerleriden farkl覺 bir model.
Fiyat olarak biraz daha pahal覺 bir model. Mekanizma biraz farkl覺 vs.
renmek istediim daha 繹nce bu saatleri kullanan arkadalar var ise bilgilerini aktarmalar覺d覺r.
G羹lmekteki durum ise fazla say覺da saat hakk覺nda bilgi istememdendir.
襤lginize teekk羹rler... :D

Citizen EcoDrive Promaster Chronograph AV0030-60A
Resim

Citizen Men's AV0031-59A Eco-Drive Calibre 2100
Resim

Seiko Sportura Alarm Chronograph SNAD23P1
Resim

Seiko Mens Watch Sportura Chronograph SNL033
Resim

Seiko Sportura Kinetic Direct-Drive Watch SRG005P1
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
ayturk

Mesaj Bond » 25 Tem 2010, 10:32

Teekk羹rler Ayt羹rk. Kullanc覺lar覺 varsa daha net bigi alman a癟覺s覺ndan faydal覺 olur. Citizenlere gelince ikiside ayn覺 saat asl覺nda fakat farkl覺 corafi b繹lgeler i癟in 羹retildikleri i癟in kodlar覺 farkl覺. rnek AV0030-60A Avrupa yada Asya modeli iken AV0031-59A USA model kodu gibi.

Citizenin resmi sitesine g繹re Calibre 2100 serisinin baz覺 modelleri 羹retimden kalkm覺 ama 繹rnek u an birde gri model var, kadran覺 癟ok ho ona bakman覺 tavsiye ederim. Nette eski yeni t羹m serileri sat覺l覺yor. Mesela Gri modelde kasa titanum cam safir tek se癟enek olarak mevcut. Beyaz modelde 3 opsiyon bulunabilir; Titanyum ve safir cam (AV0020-55A), 癟elik ve safir cam (European AV0030-60A) veya 癟elik ve mineral cam (AV0030/31-51). S襤yah ise 癟elik ve mineral cam (AV0030/31-59). Daha 繹nce birde Fransa ve baz覺 Avrupa 羹lkelerine 繹zel 羹retim olan mavi kadranl覺 model mevcuttu. u an elbette hepsini bulamayabilirsin ama bilgin olsun. :D

Benim tavsiyemi sorarsan Sportura Alarm Chronograph SNAD23P1 deri kay覺la olduk癟a g羹zel model ama bilezikle pek iyi durmuyor. SNL033 ise kasa yap覺s覺 daha sonra s覺k覺c覺 gelebilir diye d羹羹n羹yorum. Direct Drive modeli ise hem fiyat覺 pahal覺 hemde optik olarak 癟ok 癟ekici deil. Yani benim tavsiyem optii ve teknolojisi ile Citizen Calibre 2100 serisi ama gri AV0021-52H modeli. Forumda Citizen Skyhawk bal覺覺nda olduk癟a detayl覺 bilgide var bu model ve Calibre 2100 serisi teknolojisi i癟in. Linkte ekte.

Citizen Skyhawk Yorum :arrow: viewtopic.php?f=62&t=2990

Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Re: Citizen - Seiko Saatlerin Baz覺 Modelleri Hakk覺nda Bilgi

Mesaj SherlockHolmes » 25 Tem 2010, 11:23

Citizen firmas覺n覺n resmi web sitesinin adresi nedir? http://www.citizenwatch.com

T羹rkiye'de bulamad覺覺m覺z saatleri kendi siteleri 羹zerinden temin edebilir miyiz? Saat sat覺覺 yap覺yorlar ancak fiyatlar epey y羹ksek gibi. T羹rkiye'de %50 indirimli bulmak m羹mk羹n oluyor. Tabi t羹m modellerde ge癟erli olmuyor.

襤yi forumlar
Kullan覺c覺 avatar覺
SherlockHolmes

Kay覺t: 08 Kas 2009, 13:50

Mesaj Bond » 25 Tem 2010, 11:34

SherlockHolmes Citizen global linki ekliyorum, buradan t羹m farkl覺 sitelerine ulaabilirsin. Citizen kendi resmi siteleri 羹zerinden sat覺 yapm覺yor bildiim kadar覺 ile ama burada bulamad覺覺n modelleri internet 羹zerinden bir 癟ok siteden temin edebilirsin. Citizen liste / MSRP fiyatlar覺 olarak sitesinde belirtmi, elbette dier sitelerden alaca覺n fiyatlar liste fiyatlar覺ndan daha uygun olacakt覺r.

Citizen Global Watch Site :arrow: http://www.citizenwatch.jp/
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Mesaj SherlockHolmes » 25 Tem 2010, 16:40

A癟覺klama i癟in teekk羹rler Bond 羹stad覺m :)
Kullan覺c覺 avatar覺
SherlockHolmes

Kay覺t: 08 Kas 2009, 13:50

Mesaj ayturk » 25 Tem 2010, 19:28

Say覺n Bond,
Ben; verdiiniz bilgiler 覺覺覺nda beyaz kadranl覺 ve kadran覺nda saatlerin say覺sal olarak yaz覺l覺 olduu Citizen AV0020-55A modelini beendim. Fakat yapt覺覺m arat覺rmada bu saati TRK襤YEDE ki saat sitelerinde bulamad覺m. Hatta amazonda bile yoktur. Sadece ebayde mevcut. San覺r覺m bu model art覺k 羹retimde deildir. eitli yerlerde siyah ve gri kadranl覺 modelleri var. Fakat model olarak AV0031-59A ile AV0031-59E(elik kadran ve bezel).
Yukar覺da belirttiim gibi Citizen AV0020-55A model nolu saat fiziki yap覺s覺 ve g繹r羹n羹r 繹zellikleri bak覺m覺ndan houma gitmitir. Titanyum elementinin salaml覺覺 ve hafiflii ile beyaz renk kadran覺n ho g繹r羹n羹羹 beni cezp etmitir. Fakat dediim gibi galiba bu saati TRK襤YEDE bulmak 癟ok zor. Ayr覺ca ebayden saat temini konusunda ne d羹羹n羹yorsunuz bilemiyorum
Kullan覺c覺 avatar覺
ayturk

Sonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 122 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners