TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2. Yabancı Dil

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: 2. Yabancı Dil

Mesaj asymptote » 18 Şub 2015, 12:50

Miriel yazdı:Cengiz abi Osmanlıca içinse 3 numara olabilir. :) Bu arada neden sordun merak ettim abi ?

3 numara mı? Ne yaptın sen Miriel. Arkadaşların İngilizceyi adamakıllı öğren, ikincisine kasma önerisine katılıyorum. Aşırı bir entelektüel merakın yoksa, belli meslekler dışında ikinci ya da üçüncü yabancı dil çok gereksiz.
Osmanlıca konusuna gelince, belki biliyorsundur diye sordum. Örneğin aşağıdaki yazıyı okuyabiliyor musun?
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 18 Şub 2015, 12:56

Cct yazdı:Bende özel bir durum yoksa ikinci bir yabancı dil yerine İngilizce'ye ağırlık verilmesinden yanayım.

Ben Almanca da biliyorum ve Viyana'da eşime artistlik yapmak dışında yıllardır hiç işime yaramadı :)

Eğer yabancı dil öğrenmeye yatkınsan çalışacağın sektöre göre bir dili sonradan da öğrenebilirsin. Şu anda birini seçip abanmak biraz kumar olacaktır.

Tolgi06 yazdı:Bu arada bende yazmayı unutmuşum, genel kanıya katılıp 2.dili almak mantıklı değil diyorum. Eğer özel olarak otomotive ilgin yoksa almancaya da gerek yok. Haftada 6 saat Almanca dersine gireceğine çeviribilim bölümünden dersler alıp İngilizce bilgini artırman mantıklı olacaktır :thumbup:

Yazın forumumuzun eskiden aktif bir üyesi ile konuşana kadar böyle bir görüş geleceğini tahmin etmiyordum ancak genel kanı bu yönde. Ingilizce hem akademik anlamda hem de pratik anlamda çok daha akıcı bir seviyeye getirmek daha yararlı olacak gördüğüm kadarıyla. :)

Peki akademi dünyasında ve uluslararası şirketler bazında bakarsak yine getirisi sanılanın aksine az mı ?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj kilimanjaro » 18 Şub 2015, 12:56

Unutmuşum ... bir küçük bilgi ... eğer ingilizce dil bilginizi ölçmek istiyorsanız , eskiden beri ısrarla savunduğum şeyi söyleyeceğim.KPDS sınavına girin ... eğer 80 ve üzeri çıkıyorsa sonuç, çok doğru yoldasınız demektir.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj manil » 18 Şub 2015, 12:57

@asymptote
Kitap okumayan bir insan ile kitap okuyamayan bir insan arasında fark yoktur (sanırım)

doğru mu?
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj manil » 18 Şub 2015, 13:00

artistlik açısından dil tavsiyem italyanca olacak. :) özellikle giyim mağazalarında ya da restoranlarda kendince tepeden bakmaya çalışan ya da snobluk taslayanlara birebir.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj asymptote » 18 Şub 2015, 13:07

manil yazdı:@asymptote
Kitap okumayan bir insanla kitap okuyamayan bir insan arasında hiçbir fark yoktur (sanırım)

doğru mu?

Evet, doğru manil. Tebrikler! Eh bu kadarı mezar taşı okumaya yeter.. ;) :thumbup:
En son asymptote tarafından 18 Şub 2015, 13:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 18 Şub 2015, 13:07

asymptote yazdı:
Miriel yazdı:Cengiz abi Osmanlıca içinse 3 numara olabilir. :) Bu arada neden sordun merak ettim abi ?

3 numara mı? Ne yaptın sen Miriel. Arkadaşların İngilizceyi adamakıllı öğren, ikincisine kasma önerisine katılıyorum. Aşırı bir entelektüel merakın yoksa, belli meslekler dışında ikinci ya da üçüncü yabancı dil çok gereksiz.
Osmanlıca konusuna gelince, belki biliyorsundur diye sordum. Örneğin aşağıdaki yazıyı okuyabiliyor musun?

Kuran okumayı bildiğim için okuyabiliyorum denebilir ama daha karmaşık parçalarda nasıl olur bilmiyorum. :)

"3 numara mı ? " sorusuna gelirsek de küçüklükten beri dil öğrenmenin çok şey katacağını düşündüğüm için o zamanlardan hayalim farklı dilleri bilmek. Ancak bu kadar az yararlı olmasına şaşırdım. :)
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 18 Şub 2015, 13:13

Dil bir araçtır Miriel, dili amaç haline getirmemek lazım gelir. Yalnız dediğim gibi dil öğrenmek çok hoşuna gidiyorsa o ayrı.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners