Araniza bugun katildim ve benim gibi saat in disindan cok icindeki makinayla ilgilenen insanlar oldunu gorunce cok mutlu oldum..

Ben cocuklugumdan beri makina ve mekanizmalara merakliyim tabi bu durumda zaman icinde saat merakina donustu... Suanda ufak bir kolleksiyonum da var (150-200 yillik gumus 1 cep saati ve 2 dedemin seiko marka otomatik saatleri...)
ekonomik acidan yeni guclendiğim icin ancak 2 sene once gercek bir saat sahibi olabildim (omega speedmaster day-date) ve hala da ayni saati takmaktayim.. Gecen gun gene saatcileri gezerken tam benim tarzim bir saat gordum ve hemen denedim. normalde bileyim ince oldundan ve cok zor saat beğendimden kendime gore bir saat bulmam zor oluyor ama bu saatin olculeri ve ozellikleriyle tam bana goreydi...

Chopard 1000 Miglia GMT Chronometer
Saatin modeli bu http://www.chopard.com/en/classicracing/collection/168992-3001.aspx#/en/product/168992-3001/ ve indirimli olarak 3720 dolar fiyata sahip...
Fakat ben bu Chopard markasini tarihcesi ve luks alisveris merkezlerindeki gosterisli mağazalarindan baska bildiğim bisey yok...
Siz bu marka ve sectiyim saat konusunda ne dusununuyosunuz? Fiyat olarak pahali veya uygun mu? Birde saat mekanizmasi olarak dengi olan markalar hangileri (zenith,rolex,bvlgari,breitling...)
Özellikle benim hastasi oldum zenith lerle kiyaslarsak nasil bir noktada..? Beni bilgilendirirseniz cok sevinirim...