TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çok Yeni Bir Saatseverden Düşünceler...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Çok Yeni Bir Saatseverden Düşünceler...

Mesaj Clk » 20 Ağu 2010, 15:15

Kizma yaw :) Döveceksin sandim bir ara.... Tamam sahte saat, blender, tel masa (bu hosuma gitti), at nali v.s. ama replika degil.

Aslinda bunu aciklamasi kolay. Dedigin gibi olayi biraz karizmalastirmak icin verilmis bir isim. Biz burada ne adamlar tanidik. Saat hastasiyim diye ortalarda dolasir, lup filan takar sonrada sahte saat takar...

Kimsenin maddi durumu iyi olmak zorunda yada hobisi icin para harcamak zorunda degil. Ancak, herseyde oldugu gibi bu isin de ilkeleri dogrulari var. Orijinal olsun ucuz olsun yada orijinal olsun benim olsun mantigi her zaman iyidir.

P.S. Bu kadar kizdin diye söylüyorum Razz. Sinirini derin dondurucuda sakla bir daha ki gelisime kadar taze kalsin. O zaman döversin :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Redliner » 20 Ağu 2010, 15:19

Evet replica kelimesi sanki sahteden daha kaliteliymiş hissini uyandırıyor ama dilimize dolanmış alışkanlık olmuş yoksa çakma demek en doğrusu gerçekten :) çünkü hem aşağılanmış oluyor sahte ürün hemde karşındaki insanda bu kelimeyi duyunca kendisinden utanır oluyor :D bizzat denedim ve gördüm.
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj razz » 20 Ağu 2010, 15:24

Birebir replika, A grade replika, gramına kadar aynı replika, isveç replika, isviçre replika, belçika replika, italyan replika.. Belki atladığım bir iki tane daha vardır..
Neyse, müşteriye oynamaya devam edelim; " ünlüler, sanatçılar da benden alıyo aĞbi.. " veya " kendime alırmış gibi özenle seçiyorum aĞbi ben bu saatleri.. "
En sevdiklerimden; " bi müşterimde orjisi(!) var bu Rolex'in aĞbi.. adam çıkarttı kolundan benimkinin yanına koydu.. şaştı kaldı valla aĞbi, bilemedi hangisi onunki.. "
Diğer bir favorim; " Rolex'in ustası bile anlayamıyo bunları aĞbi.. "

Ne zaman bu çakma saat mevzusu açılsa ben avatarımdaki karaktere bürünüyorum direkt.. :)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 20 Ağu 2010, 15:33

razz yazdı:Diğer bir favorim; " Rolex'in ustası bile anlayamıyo bunları aĞbi.. "

Onun icin biz burada avatardan bile sahte oldugunu anliyoruz :D Sahte saat alan insanlar o saati alirken aslinda saatler ile ilgili hatta aldiklari marka ile ilgili hicbir sey bilmediklerini ispatliyorlar :)

P.S. Bunlardan bazilarida sahte sitelere yönetici oluyor :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 20 Ağu 2010, 15:35

clk; dostum olur bende öyle sinir halleri arada bir.. çocukluktan beri böyle.. Ama çok şükür uzun zamandır kimseyle yok bir fiziksel temas hali :)

Geçen bir R129 SL gördüm caddede.. Çok koyu metalik kahverengi.. İçi bisküvi rengi.. Trim maun.. Buraya kadar herşey güzel.. Aracın jantlar 18" ve krom.. Jaws marka.. Hafif dışa ofset olduğundan sağ ön ve arka park sırasında kaldırıma sürtülmekten üzerindeki üç kuruşluk krom kaplama soyulmuş, altından siyah pig demir gözüküyo en adisinden..
"Nerde benim odun? diye düşünürken artçı şok geldi; Aracın koltuk kafalıklarında ekran var..! Ulan SL'in arkasında koltuk yok.. ?!???!
Bu arada aracın şoförünün ve sağ koltuktaki wingman'inin formatı anlatmayı pek uygun bulmuyorum zira benim ofisin kliması 18C'nin altında soğutmuyor..
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 20 Ağu 2010, 15:38

:lol: :lol: :lol: :lol:

:D

Sinirlenme... Unut gitsin. Biz kendimize bakalim kardes!!!
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 20 Ağu 2010, 15:41

clk yazdı: P.S. Bunlardan bazilarida sahte sitelere yönetici oluyor :)

Ya sorma, hatırladım o mevzuyu;
- Bence replika köşesi her saat forumunun olmazsa olmazıdır..

Süper fikir.. Hemen TimeZone'da bu uygulamaya gitsin mesela.. Hatta saat dışı tartışma kısmında, veteran german convertibles veya hunting knives gibi temalar yerine "antenli iPhone"lar konuşulsun..
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mlm » 20 Ağu 2010, 16:33

Arkadaşlar bilgi edinmek niyetiyle soruyorum : Replika kelimesi çakma, sahte, imitasyon, fake kelimeleri ile aynı anlamda olmasına rağmen kelimenin telafuzu nedeniyle veyahut diğer kelimelere göre nasıl söylesem mesela çakma kelimesine göre daha az argo olduğu için mi bu kelimenin kullanılması çakma saatlere bir itibar kazandırıyor? Yoksa replika kavramı gerçekten çakma kavramı ile arasında belli farklar mı taşıyor? Bu üçünü istiyorum.. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 198 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners